FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Ce profit a făcut Ionuț Negoiță în 7 ani din vânzarea de jucători

Ionuț Negoiță e în fruntea lui Dinamo din 2013 +6   FOTO
Ionuț Negoiță e în fruntea lui Dinamo din 2013

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2020 17:07 / Actualizat luni, 15 iunie 2020 18:03

Dinamo, club cu mari probleme financiare, a trăit în ultimele două decenii din fotbaliștii produși în centrul de juniori al grupării. 

Sunt celebre cazurile lui Marius Niculae (Sporting Lisabona - 3 milioane de dolari oficial, vorbindu-se de o afacere de 10 milioane de dolari), Ciprian Marica (Șahtior - 5 milioane de euro) sau Ștefan Radu (Lazio - 5,5 milioane de euro). 

În ultimii 7 ani, de când Negoiță a stăpânit clubul, s-au obținut peste 6,6 milioane de euro pe fotbaliști produși exclusiv de Dinamo sau luați de la o vârstă fragedă și care și-au terminat junioratul în Ștefan cel Mare. Fără a mai pune la socoteală diverși tineri exportați încă de la 16-17 ani, care nici n-au ajuns la echipa mare, și au adus fiecare câte 200.000 de euro, în medie, în club. 

Gabriel Răduță: „Fără o strategie coerentă, am promovat 25 de fotbaliști în primele două ligi”

Gabriel Răduță, șeful centrului de copii și juniori de la Dinamo, a vorbit despre realizările grupelor de juniori ale „câinilor” din ultimii ani. 

"Este o diferență de la cer la pământ cu ce e la contracandidatele noastre. Și, cu toate acestea, am jucat 16 finale pe trei categorii de vârstă și am câștigat 9 trofee, campionat, Cupă, Supercupă, am jucat și-n Youth League și-am promovat 25 de fotbaliști în primele două ligi. Plus jucători vânduți, pe bani serioși. 

Aceasta fără o strategie și o coerență de promovare a lor, după terminarea junioratului! Uite așa am lăsat noi pe lângă performanțe, an de an, echipă cu infrastructură și investiții uriașe, de peste un milion de euro", a mai spus Răduță pentru GSP.ro. 

VIDEO. Gabi Răduță, dezvăluiri despre influența lui Negoiță la Dinamo

+2 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Dinamo se teme de FCSB: „Ne îngrijorează ce am văzut la meciul cu CFR”

EXCLUSIV Scandal la Dinamo! Șefii clubului, criticați din interior: „De 4 luni n-a comunicat nimeni de la club cu noi! Ne antrenăm prin parcuri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  16 Iunie 2020, 09:23

Si ce profit a facut?Ca pana la urma nu ai zis!Logic,daca avea profit i-ar fi fost respinsa de tribunal cererea de intrare in insolventa!Dupa iesirea din insolventa, nu stiu ce jucatori a mai vandut in afara de Mevlija si de Nedelcearu!Dar profit inseamna ce ramane dupa ce scazi cheltuielile si impozitele!Banii din televiziuni nu au fost prea multi-in afara de mandatul lui Contra, cand echipa s-a clasat pe locul 3!

creeperno
creeperno  •  15 Iunie 2020, 22:53

Toti banii astia au ajuns in buzunarul lui neghinita si d-aia au crescut datoriile

geo.b.
geo.b.  •  15 Iunie 2020, 22:28
Postat de skins_berceni pe 15 Iunie 2020, 20:57

6,6 milioane de euro in 7 ani sunt zero în condițiile în care tu ai investit zero??? What the ***....

Voi nu v-ati fi multumit cu 6,6 milioane in 7 ani,fara sa cheltuiti nici un cent ? Eu m-as multumi cu aceasta suma in 10 ani,nu in 7 si sa nu misc un pai. Chiar si cant pentru acei bani: "sa vina banii,sa vina banii,sa vina banii la baiatul".Da,daca ar fi doar atat.Dar la acest profit se mai adauga si sumele primite de la televiziuni,plus datoriile pe care le are clubul in momentul acesta,trei,patru,cinci sau mai multe milioane.Dar mai are tupeul sa raspunda la o intrebare cu alta intrebare,ca "ati mai vazut pe cineva sa castige din fotbal ? "Eu cred ca avut peste 10 milioane profit in 7 ani.Posibil sa piarda si saftica INTENTIONAT,contra unei sume oarecare.Parerea mea este ca a venit cu titlul de salvator,pentru ca sa se imbaogateasca la fel ca Borcea,Badea,etc.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează