FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Cu ei atacă Dusan Uhrin miracolul! Cum va arăta primul „11” care trebuie să ducă Dinamo în play-off

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2020 17:15

DINAMO // Dusan Uhrin și-a conturat o formulă de start pentru jocul cu Astra Giurgiu de peste două săptămâni, cu toate că plecările lui Dan Nistor și Denis Ciobotariu i-au bulversat tactica.

Dinamo își joacă pe 1 februarie ultimul cartuș în lupta pentru play-off. Mai degrabă un sfert de cartuș, fiindcă și dacă bate Astra Giurgiu - echipă ce are 8 victorii și două eșecuri în ultimele 10 runde! - , „câinii” tot mai au trei partide din sezonul regulat în care trebuie să învingă, apoi stau și la mâna rezultatelor altor formații. 

Dusan Uhrin are conturat, în mare parte, primul „11” cu care să abordeze confruntarea care stabilește dacă Dinamo mai poate spera sau se va pregăti a treia oară la rând de play-out. 

DINAMO // Șansa lui Ricardo Grigore

Uhrin este foarte supărat. N-o spune, cu stilul său glacial de a rezolva problemele, dar a pierdut două piese esențiale în concepția sa. Liderul Dan Nistor, momentan, de neînlocuit, și Denis Ciobotariu, titular incontestabil și unul dintre cei doi jucători eligibili U21. 

Ciobi a ratat un singur meci în mandatul cehului, suspendat, în rest a fost integralist. Acum, Dusan trebuie să găsească un alt titular U21. Nu are foarte multe opțiuni. 

E șansa lui Ricci Grigore. Tocmai de aceea, chiar dacă nu a fost impresionat la început de el, Uhrin trage cu dinții de Ionuț Negoiță să nu-l lase să plece acum pe fotbalistul de 20 de ani. 

În niciun caz prin ligile inferioare din Vest, pe mărunțiș. Grigore ar putea fi mutat în fața apărării, lângă Ioan Filip, acolo unde a mai jucat cu antrenorul ceh. În Cupă, cu Foresta (4-0), a făcut-o foarte bine, a dat și-un golazo.  
 

Regula U21 îi dă mari bătăi de cap lui Dusan Uhrin

Totuși, folosirea lui Grigore acolo îl scoate din schemă, pentru început, pe unul dintre „greii” echipei, Filip Mrzljak! Fiindcă Filip este unul dintre liderii lui Uhrin, poartă banderola. 

5 fotbaliștieligibili U21 mai are Uhrin în lot în Spania: Fara, R. Grigore, Mihaiu, Bani și Moldoveanu

Regula U21 îi dă mari bătăi de cap lui Dusan, îl enervează acum! În toamnă, a jucat și cu trei U21 în timpul meciului, chiar și cu patru la un moment dat, dar acum nu ar fi exclus să preia stilul Dan Petrescu sau Victor Pițurcă, de a face prima schimbare rapid, prin a-l înlocui pe jucătorul „eligibil”. 

Valentin Lazăr, concurență pentru Slavko Perovic?

Al doilea este Robert Moldoveanu. Care și el ar ține locul în echipă lui Vali Lazăr, repatriat în această iarnă! Un fotbalist cu experiență, 30 de ani, căruia i-au rămas atributele pe care le avea și înainte, tehnica și tupeul, nu va dori să stea rezervă la Dinamo. 

Nu este exclus ca și „câinii”, în situații extreme, să ajungă să joace fără vârf clasic, dacă Perovici nu redobândește bucuria golului mai repede. Iar atunci Vali Lazăr să joace ca vârf fals, ceea ce a mai făcut în trecut la Dinamo. 

DINAMO // Diego Fabbrini va fi forțat până se va impune 

Skovajsa a fost forțat mereu de către Uhrin, este un jucător disciplinat și muncitor, așa cum îi place antrenorului. Iar Corbu va reveni din stânga în dreapta, pe locul lăsat liber de Ciobi. 

Fabbrini va trebui să preia rolul de conducător de joc al echipei, este și el conștient de asta. În amicalele cu dueluri la liber, tari și dure, cu controlatul gleznelor la fiecare contact, italianul nu s-a simțit confortabil și n-a mișcat nimic. Dar va fi forțat până-și va regăsi ritmul, mai ales că Dinamo nu are alte opțiuni în acea zonă.

Cum ar putea arăta Dinamo în debutul sezonului:

Piscitelli - Corbu, Puljici, M. Popescu, Skovajsa - I. Filip, R. Grigore - Sorescu, Fabbrini, Moldoveanu - Perovici
*Corbu, Puljici și Filip sunt suspendați pentru prima partidă cu Astra

Cum ar putea arăta Dinamo cu Astra:

Piscitelli - Moura, M. Popescu, Bejan, Skovajsa - Mrzljak, R. Grigore - Sorescu, Fabbrini, Moldoveanu - Perovici

4 victorii,două remize și 4 eșecuri a strâns Dinamo în ultimele 10 runde din Liga 1: a încheiat 2019 cu trei înfrângeri consecutive, ce-au dus echipa la 7 puncte de ultimul loc de play-off

VIDEO // Dusan Uhrin este mulțumit de jocul lui Dinamo: „Decid într-o săptămână cine apără”

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ GSP DIN MARBELLA // VIDEO + FOTO Dinamo, pe urmele starurilor: „Am auzit că și Ronaldo a venit cu yachtul aici! E diferență mare față de haosul de acasă”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
creeperno999
creeperno999  •  21 Ianuarie 2020, 22:47

Sanse matematice avem. Deci ciocul mic deocamdata

grim_reaper_cu_tesla
grim_reaper_cu_tesla  •  21 Ianuarie 2020, 22:22
Postat de kratosdoom pe 21 Ianuarie 2020, 19:05

bah,daca mai vorbiti inca o data de sansele lui vitan barzesti de a prinde playoff-ul,nu stiu ce va fac. nu discutati de ceva ce nu exista.

Bah o sa inebunesti daca prinde dinamo play off ...***e ...sper sa luati bataie si de la dinamo si de la fcr

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

100000583129623
Stefan Constantin  •  21 Ianuarie 2020, 20:48
Postat de kratosdoom pe 21 Ianuarie 2020, 19:05

bah,daca mai vorbiti inca o data de sansele lui vitan barzesti de a prinde playoff-ul,nu stiu ce va fac. nu discutati de ceva ce nu exista.

Marș *** ***..jos mileu de pe tv,bârsană,doar anul ăsta veți mai exista...la anul, pa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează