FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA

DINAMO // VIDEO EXCLUSIV / INTERVIU Dusan Uhrin jr.: „Cu maximum 5 transferuri, aș încerca să atac locul 1 în sezonul următor”

Articol de - Publicat joi, 23 ianuarie 2020 08:50

DINAMO // Dusan Uhrin jr., antrenorul de 52 de ani al „câinilor”, a dat cărțile pe față: discuții despre meseria pe care o face și care i-a adus probleme medicale, ce nu suportă la jucători, de ce l-a ales pe Ante Puljic primul căpitan și de ce vrea atacant în locul lui Montini, cum l-a rebranduit pe NDiaye și de ce nu se vede cu Gigi Becali la FCSB, deși speră să aibă bugetul rivalilor. 

Dusan Uhrin jr. încearcă remontada sau miracolul cu Dinamo. La 11 ani de la "Minunea de la Liberec", roș-albii au nevoie de un parcurs perfect cu Astra, Clinceni, FCSB și Gaz Metan, iar alți adversari în lupta pentru play-off să se împiedice. Dinamo e la 7 puncte de Viitorul (locul 6) și la 8 puncte de Mediaș (locul 5), iar între ea și trupa lui Gică Hagi mai sunt FC Botoșani și Sepsi. 

La finalul stagiului iberic, înaintea de a părăsi Marbella, tehnicianul de 52 de ani a stat de vorbă pentru cititorii Gazetei Sporturilor, explicând tot felul de probleme personale și ale echipei, ce riscă să bifeze al treilea sezon la rând în play-out. 

- Mister Uhrin, cum se simte Dinamo cu 9 zile înaintea startului campionatului? 
- Eu mă simt bine, pentru că pregătirile au fost foarte bune. Ne-am antrenat toți, full, n-au fost accidentări. Au fost patru amicale, da, n-am învins, însă am jucat contra unor echipe foarte tari. Și așteptăm startul. 

- Au mai crescut șansele de 10 la sută pentru play-off? 
- Avem șanse mai puține acum, dar când am venit eu, echipa era ultima în clasament. Sau, pe acolo, penultimul loc. Acum, suntem mai buni. N-am luat foarte multe puncte, dar avem o șansă, mică, pe care ne-o vom juca. Trebuie să luptăm, atât timp cât mai sunt șanse. 

+6 FOTO

Uhrin: "Dacă n-o fac, nu vor mai fi la Dinamo" 

- Și băieții mai cred în play-off? Și vor lupta, ca dumneavoastră, de exemplu. 
- Sper s-o facă. Fiindcă dacă n-o vor face, atunci nu vor mai juca la Dinamo! Dinamo trebuie să aibă fotbaliști puternici, care să învingă în orice meci, chiar. Acum câțiva ani, Dinamo avea o formație foarte puternică. 

- Au acești jucători mentalitatea de a învinge mereu? 
- Poate că au... Dar nu depinde de mine. Trebuie să-i întrebați și pe ei. Totul e să ai și calitate. Avem foarte mulți jucători tineri, dacă vor crește și vor căpăta încredere, atunci pot avea această mentalitate.

Uhrin: "Eu vreau să lupt pentru locul 1, altfel ar fi plictisitor" 

- Vă gândiți să continuați și din vară? 
- Play-off-ul e un target. Dar eu nu vreau să joc doar pentru play-off. Vreau să lupt pentru locul 1! Sau pentru o poziție în imediata vecinătate a locului 1. Pentru că altfel ar fi o plictiseală cruntă. Să joci doar pentru puncte. Pentru mine, e important să lupt pentru locul 1. 

- Poate Dinamo ajunge din sezonul următor să lupte pentru un asemenea obiectiv? 
- Hmmm, e posibil. Dar totul trebuie să se schimbe. Trebuie să construiești echipa. Sincer, chiar nu știu. Eu aș vrea. Nu vreau să schimb mulți jucători. Vreau să mă bazez pe nucleul existent acum, să îmbunătățesc situația de acum, apoi să iau 3-4-5 fotbaliști care să aducă un plus echipei. Dar cei pe care-i aduc să fie mai buni decât cei care sunt. 

- Aveți răbdarea necesară? 
- Eu am răbdare. Dar depinde și dacă este posibil s-o construim.

- Șefii au răbdare și potențial? 
- Aceasta nu e o întrebare pentru mine, ci pentru ei.  

- Adică dacă Ionuț Negoiță va vrea să și investească sau să găsească pe cineva. 
- Chiar nu e o întrebare pentru mine. Nu am vorbit cu el despre asemenea lucruri. Eu am target-uri înalte, să câștig fiecare meci. 

Uhrin: "Poate era o afacere bună pentru el" 

- Jucătorii vin la dumneavoastră să se plângă că nu își iau salariile la timp? 
- Da, da, vorbim despre asta. Nu e ușor nici pentru mine. Nu sunt fericit cu situația asta, într-adevăr, dar încerc să rezolv chestia asta.  

- Sunteți un fel de manager. 
- No, no, nu vreau să fiu asta. Nu pot rezolva problemele cu banii. Eu pot rezolva doar situațiile de pe teren, de la antrenamente, de la meciuri. O parte dintre băieți, dacă nu-și primește salariile, nu se poate concentra la muncă. 

- Mircea Rednic, fostul antrenor al echipei, de e acum la Iași, mai dădea bani de la el jucătorilor. Nu vreți să ajungeți la fel, bănuiesc. 
- Nu știu și nu vreau să vorbesc. (râde) Poate că lua mai mult, la schimb. Poate că era o afacere bună pentru el, nu știu. (râde) Nu vreau să fac astfel de afaceri, da? OK? 

- Credeți că șeicii vor veni să preia Dinamo? 
- Nu e o întrebare pentru mine. 

Uhrin: "Vreau să înving FCSB, remiza nu e de ajuns pentru mine" 

- Va fi și Derby-ul de România, cu FCSB, în etapa a treia. Ar putea salva sezonul. 
- Nu ne gândim doar la acest meci, toate cele patru partide care au mai rămas în sezonul regulat sunt la fel de importante. Da, vreau să câștig contra FCSB, am făcut doar remiză ultima dată cu această echipă, nu este de ajuns pentru mine. 

- Presiunea e foarte mare pentru etapa cu Astra? E un meci de totul sau nimic. 
- Da, așa e. Mare presiune. Trebuie să fim încrezători că vom învinge. 

- Credeți că jucătorii și-au șters din cap și din fotbal greșelile din ultimele trei eșecuri din 2019? 
- Trebuie să schimbăm mentalitatea aici. Asta e munca mea și încerc să o schimb. Pentru mine, nu e de ajuns doar să fiu aici, ci să și câștig ceva! Dacă unii fotbaliști nu vor, atunci nu vor mai fi la Dinamo! Asta este realitatea. Dinamo are o istorie uriașă. O parte dintre jucători înțeleg asta, dar nu chiar toți. 

- Va trebui să poarte mai mult decât tricoul lui Dinamo? 
- Da, nu e de ajuns doar să poarte tricoul.

Uhrin: "Și Fabbrini, și Mrzljak îl pot înlocui pe Nistor" 

- Ați găsit un înlocuitor pentru Nistor? 
- Fabbrini joacă foarte bine de două meciuri. Sper să fie în formă pentru aceste partide ce vor veni. Îl mai avem și pe Mrzljak, care poate juca numărul 6, numărul 8, e disponibil la efort. Trebuie să jucăm ca o echipă, nu doar pentru un jucător, să fim încrezători. Este dificil că l-am pierdut pe Nistor, dar putem trece peste asta. 

- Ați decis cine va purta banderola? 
- E între Puljici și Ioan Filip, dar cred că Ante va fi primul. Amândoi mă ajută mult în munca mea, ei sunt open, putem discuta despre orice. 

- Montini? 
- Mai întâi, genunchiul, acum, glezna. O să vedem. Am vorbit cu Bogdan (n.red Bălănescu), vom vedea ce se întâmplă. Mattia are contract cu Dinamo, trebuie să se concentreze să se facă bine. Mai am alți doi atacanți, Popa și Moldoveanu, fiindcă Neicuțescu mai stă trei luni. Ne mai trebuie un atacant! Perovici n-a putut juca, a avut ceva probleme medicale, atunci ce facem? E o poziție în care putem sta prost. 

- Dar Perovici se va reface în câteva zile? 
- Sper! 

Miza pe NDiaye 

- Ce dubluri vă mai trebuie? 
- Ne trebuie dublură la fundașul dreapta, în rest, nu vorbesc. Dacă vom găsi ceva bun, vom lua pe orice poziție, dar să vedem.

- NDiaye va rămâne la prima echipă? 
- Va rămâne la echipă. S-a antrenat cu mine în ultimele trei luni, nu știu ce probleme a avut, nu vreau să știu, bine, de fapt, cam știu ce a fost, dar ideea e că avem un asemenea fotbalist aici, care poate juca bine, atunci să-l folosim. A jucat bine în Spania. Caut pe poziția lui, acolo îi am fost pe Filip și pe Filip (n.red Mrzljak). Mrzljak eu zic că e mai degrabă numărul 8. 

Uhrin jr.: "Și eu am avut probleme medicale din cauza stresului" 

- Sunteți mulțumit că ați semnat cu Dinamo? Dacă ați face o analiză a acestei jumătăți de an petrecută la echipă. 
- Nu vreau să discut despre asta, fiindcă, sincer, e o muncă foarte grea. V-o spun sincer. 

- Este mai greu decât vă așteptați, decât ați anticipat? 
- Da, e mai greu. A fost foarte greu, încă mai cred că pot repara. 

- Sunteți un visător sau un om care crede? 
- Cred!  

- Dacă ar fi posibil, cu ce meserie ați schimba? 
- Nu aș schimba. Îmi place ceea ce fac. Aș putea să fac și alte lucruri, dar nu vreau.  

- Oricum, vă țineți bine, nu aveați fire de păr albe. 
- Am, am. (râde cu poftă) Cred că e genetic. Noi, antrenorii, suntem sub stres tot timpul și ne odihnim mai puțin decât oamenii normali. Suntem sub stres total din momentul începerii competiției. Antrenorul care a fost la Dinamo înaintea mea a suferit un atac de cord. Vedeți, nu e ușor. Și eu sunt de aceeași vârstă ca el. 

- Ați avut și dumneavoastră probleme similare? 
- Nu, nu, nu sunt speriat de asta. Am avut și eu probleme cu doi ani în urmă, din cauza stresului, nu din cauza inimii.

Uhrin: "Îi vreau concentrați la muncă, nu că n-au adidași, mingi sau nu e iarba bună"

- Aveți vreun mesaj pentru fanii dinamoviști? 
- Trebuie să fie alături de noi, sper să-i văd și la stadion, fiindcă data trecută nu au fost prea mulți. Mă simt cam singur pe acolo, sunt ca-n "Singur acasă". Știu că vor ca Dinamo să fie ca acum zece ani, și eu vreau același lucru. Avem atâtea probleme. Eu nu citesc prea mult, dar îmi mai spun jurnaliștii, în aproape fiecare săptămână e câte un scandal la Dinamo. Mie nu-mi place scandalul, mă concentrez pe munca mea. De asemenea, eu vreau ca jucătorii să fie concentrați pe muncă. Nu să vină să-mi zică: "N-am adidași", "N-am mingi bune", "N-avem iarba bună", nu suport chestiile astea. 

- Credeți că într-o zi Dinamo ar putea avea banii pe care-i are la dispoziție rivala de la FCSB? 
- Sper! 

- Și jucătorii? 
- Nu jucătorii sunt problema. Ai noștri trebuie să se concentreze pe job-ul lor. Dacă avem buget mic sau mare, nu e problema lor. 

- Antrenorii sunt ca jucătorii, azi sunt aici, mâine dincolo, uneori, chiar la rivali. Ați putea lucra cu Gigi Becali la FCSB? 
- Nu. Este aproape imposibil. E ca și cum aș merge de la Slavia la Sparta. Deci, e imposibil, așa spun eu. Chiar e imposibil. Nu știu cât voi sta la Dinamo, depinde de de cum vom juca. Sunt realist, dacă vom juca prost, voi pleca, asta e realitatea. Dar nu mă văd la FCSB.

"Cupa României este un obiectiv. Target-ul principal ar fi Cupa, dar nu renunțăm nici la cele patru meciuri din sezonul regulat"  - Dusan Uhrin, antrenor Dinamo 

2 remizea strâns Dinamo, 1-1 cu Bochum și 1-1 cu Osijek, plus două eșecuri, 0-1 cu Dynamo Dresda și 1-2 cu Krasnodar

Vezi și: 

Ionuț Negoiță despre interesul șeicilor din Emirate: „E ceva serios. Mai rămân implicat până în primăvară” + propunere INCREDIBILĂ: „Echipa ar putea să redevină a Ministerului Afacerilor Interne”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  23 Ianuarie 2020, 13:43
Postat de doomsday2000 pe 23 Ianuarie 2020, 10:51

*** prostălău, Paul Barton nu-l cântă la fel de bine ca idolul tău Negoiță, dar se străduiește...***

cea mai mare bucurie pentru toti romanii, dinamo in B si disparitia!

grim_reaper_cu_tesla
grim_reaper_cu_tesla  •  23 Ianuarie 2020, 12:30
Postat de doomsday2000 pe 23 Ianuarie 2020, 09:55

Ăsta se sprijină de pianul la care Negoiță le cântă riniștilor Bolero de Ravel pe coregrafii Disney 3D

bai no family ....tot aici esti ?

magic4ever
magic4ever  •  23 Ianuarie 2020, 12:23
Postat de parpalache pe 23 Ianuarie 2020, 10:12

Pai nici nu a promis nimic!Nu stiu...vom vedea...sper...!La cum arata Dinamo acum,e posibil sa nu ia nici un punct din cele patru partide care mai sunt din sezonul regulat!Si atunci-in play out-de ce sa mai continui cu Uhrin?Dinamo trebuie reconstruita cu jucatori tineri si singurul care a incercat asta a fost Bratu!

Uhrin a avut obiectiv calificarea in play-off,d-asta a fost adus la Dinamo...daca pierdea calificarea in play-off in urma unor meciuri cu CFR,Astra sau Craiova intelegeam pentru ca sunt echipe mai bune in momentul asta, dar nu ai voie sa nu bati satelitul lui FCSB, Clinceni si sa pierzi cu Hermanstadt care era pe ultimul sau penultimul loc si il avea antrenor pe Neagoe care a fost demis pentru ca era slab...apoi pierzi acasa cu Sepsi si la Botosani...meciurile astea 4 m-au convins ca Uhrin nu este capabil sa califice pe Dinamo in play-off nici anul asta nici anul viitor...a ratat obiectivul, sa vina alt antrenor mai priceput!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează