FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO / EXCLUSIV Mircea Lucescu a fost la Săftica pentru a le ține un discurs jucătorilor, chiar înainte ca 6 dinamoviști să afle că au coronavirus » Prima reacție a lui „Il Luce”

Mircea Lucescu a mers să-i încurajeze pe jucătorii lui Dinamo. foto: Guliver/Getty Images
Mircea Lucescu a mers să-i încurajeze pe jucătorii lui Dinamo. foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat joi, 16 iulie 2020 13:22 / Actualizat joi, 16 iulie 2020 16:38

CORONAVIRUS LA DINAMO. Miercuri seara, cu câteva ore înainte ca 6 jucători dinamoviști să afle că sunt infectați cu coronavirus, Mircea Lucescu (74 de ani) și-a făcut apariția la baza de la Săftica pentru a le ține un discurs mobilizator fotbaliștilor lui Gigi Mulțescu.

UPDATE, ora 16:00

„Il Luce” e și el bulversat de ghinioanele care lovesc Dinamo pe bandă rulantă și spune că nu-și face niciun fel de probleme după ce a participat ieri la o scurtă ședință cu jucătorii la Săftica, inclusiv cei cu rezultate pozitive la coronavirus. Admite, totuși, că va merge să se testeze, preventiv

Mircea Lucescu a relatat pentru GSP că vizita făcută ieri în cantonamentul de la Săftica al lui Dinamo a fost una foarte scurtă și nu e îngrijorat pentru sănătatea sa după ce șase jucători cu care s-a întâlnit au fost detectați pozitiv la COVID-19. „O să merg și eu să mă testez, dar nu-mi fac probleme. A fost o discuție de maximum cinci minute, băieții s-au așezat în semicerc în fața mea, n-am dat mâna și nu m-am îmbrățișat cu nimeni, s-a păstrat distanța adecvată. Am purtat și mască, mai puțin cât le-am vorbit jucătorilor", a declarat Lucescu.

„O imensă satisfacție dacă scapă, o apăsare toată viața dacă retrogradează"

El a explicat că i-a vizitat pe „câini" la rugămintea celor din DDB, care „merită toate felicitările pentru încercarea lor de a ține în viață un brand ca Dinamo. Am mers la Săftica doar ca să le spun băieților câteva cuvinte de încurajare. Îi văzusem încrezători pentru meci, dar problema e una de debusolare, cu tot ce s-a întâmplat în ultimele luni. Una e să ai un patron sau un președinte care să fie lângă tine și să te susțină, alta e să fii lăsat de izbeliște. Le-am spus și jucătorilor că nu ei sunt vinovați pentru situația actuală, ci sunt doar cei chemați acum să salveze corabia. Vă dați seama ce satisfacție enormă ar fi să scape de retrogradare, după cum și ce situație apăsătoare ar rezultat dacă Dinamo va cădea în liga secundă. Ar fi un eveniment care i-ar apăsa toată viața, individual și ca grup".

Le-am zis băieților să nu mai țină cont de ceea ce se spune în jur dinspre media sau suporteri și să încerce să acționeze ca un singur om pentru a putea salva echipa în acest final de play-out

- Mircea Lucescu

Vezi AICI comunicatul lui Dinamo

ȘTIREA INIȚIALĂ

În preziua meciului în care roș-albii ar fi trebuit s-o înfrunte pe Chindia Târgoviște, fostul mare jucător și antrenor de la Dinamo a venit în cantonamentul „câinilor” pentru a-i mobiliza pe fotbaliștii aflați pe penultimul loc în Liga 1: „Să aveți încredere că puteți să vă reveniți”, le-a transmis cel supranumit „Il Luce”. 

Conform informațiilor GSP.ro, Mircea Lucescu n-a stat mai mult de cinci minute în preajma jucătorilor. După ce și-a terminat speech-ul, acesta a mers să discute cu antrenorul echipei, Gigi Mulțescu.

Florin Prunea e îngrijorat: „Nea Mircea a fost acolo? Ferească Dumnezeu!”

Florin Prunea, fostul manager general de la Dinamo, a comentat cu îngrijorare vestea că „Il Luce” a luat contact cu jucătorii infectați din lotul roș-albilor: „Nea Mircea a fost acolo? Ferească Dumnezeu! Doamne, Maica Domnului! Deocamdată, nu cred că mai putem discuta de fotbal, e capitol închis”, a spus Prunea, la TV Telekom Sport.

VIDEO. Dinamo întâmpină noi probleme din cauza pandemiei de coronavirus

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO. EXCLUSIV Gigi Mulțescu, deziluzionat după apariția cazurilor de COVID-19 » Ce le reproșează jucătorilor

Dinamo riscă retrogradarea! 3 probleme URIAȘE pentru „câini” + două scenarii HORROR

DINAMO / EXCLUSIV Starea de sănătate a jucătorilor infectați cu COVID-19: Alexandru Răuță e cel mai grav

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close