FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Se schimbă gărzile la Dinamo: Bogdan Bălănescu, avansat + Dani Coman, dorit ca președinte!

Bogdan Bălănescu este, de mulți ani, omul care face legătura clubului Dinamo cu FRF și cu LPF // FOTO: Agerpres
Bogdan Bălănescu este, de mulți ani, omul care face legătura clubului Dinamo cu FRF și cu LPF // FOTO: Agerpres

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2019 13:07

Bogdan Bălănescu, secretarul general al clubului Dinamo, va fi avansat în funcție și va primi drept de semnătură. Pentru postul ocupat de Alexandru David se discută diverse variante, inclusiv aceea a transferului lui Dani Coman de la Astra Giurgiu. 

Dinamo a obișnuit, cel puțin în această ediție să fie într-un permanent mercato. Și clubul pregătește modificări și la nivel administrativ. În funcție doar cu numele, Alexandru David a revenit de mai multe săptămâni din vacanță, însă nu se mai implică decizional.

El urmează să se alăture echipei fratelui lui Ionuț Negoiță, Robert Negoiță, primarul sectorului 3, urmând a fi inclus în diverse proiecte politice.

În tot acest timp, în ultima lună, Mircea Rednic a fost la "butoane" alături de Bogdan Bălănescu.

"Câine rău"

Secretarul general va deveni în cel mai scurt timp directorul general al lui Dinamo, numărul 1 administrativ. Va fi avansat și va avea drept de semnătură.

Recunoscut ca un fanatic dinamovist și antistelist, de aceea având câteva răfuieli, în trecut, cu Mihai Stoica sau cu Edward Iordănescu, printre alții, Bălănescu este recomandat ca fiind "omul bun la toate la Dinamo".

Și aceasta de la începutul anilor 2000, când a venit la club și a stat o bună perioadă lângă Constantin Dănilescu, directorul sportiv de la acea vreme, învățând tot la nivel de regulamente și documente ale unui club.

Bălănescu a fost printre puținii oficiali ai grupării care au rămas în funcție după ce Ionuț Negoiță a preluat-o pe Dinamo în primăvara lui 2013 și a câștigat încrederea noii conduceri prin modul silențios în care a rezolvat diverse încurcături financiare în care au fost implicați roș-albii.

Tot el a insistat și-a făcut legătura cu Mircea Rednic toamna trecută pentru revenirea "Puriului", care a ajuns antrenor-manager, posibil viitor patron.

Dani Coman, din vară?

În afara numirii lui Bogdan Bălănescu, va trebui ca roș-albii să suplinească, numeric, și plecarea lui Alexandru David. Până acum nu s-a găsit o soluție convenabilă.

S-au pistonat mai multe variante, dar unele sunt nerealizabile în acest moment. Ionuț Lupescu a ajuns din nou la UEFA și, oricum, este incompatibil în a lucra cu Rednic, "Kaiserul" contrându-l pe antrenor în conflictul cu Mircea Lucescu. Florin Prunea, la fel, e apropiat de Il Luce.

S-au mai adus în discuție variantele Marius Stan și Cornel Sfaițer, însă o soluție mai la îndemână, agreată și de Negoiță, este Dănuț Coman.


*Dani Coman

Președintele executiv al Astrei s-a tot eschivat să aibă un dialog hotărâtor cu dinamoviștii. "Câinii" ar trebui să aștepte până la vară, fiindcă fostul internațional nu vrea să facă o mișcare atât timp cât campionatul e în desfășurare, iar giurgiuvenii sunt în cursa pentru un trofeu, Cupa României.

Campion în 2016 cu "sitarii", Dani Coman a dovedit la Astra că are relații și mână bună la transferuri, dar și sânge rece în a lucra cu un patron, Ioan Niculae, efervescent.

"Sperăm să avem un antrenor la echipă pe o perioadă mult mai lungă de timp, iar din viitorul sezon să ne luptăm acolo, sus, în clasament, unde trebuie să fie locul lui Dinamo. Mai facem trei sau patru transferuri, maximum, la vară"
Bogdan Bălănescu, după eșecul cu Botoșani (1-2) prin care s-a ratat play-off-ul

Întotdeauna le-a fost rival

Dani Coman, 40 de ani, a fost îmbiat în două situații să vină ca fotbalist în Ștefan cel Mare, însă fostul portar a refuzat de fiecare dată. Goal-keeper-ul cu 14 selecții s-a afirmat ca jucător al Rapidului, cu care a câștigat trei trofee interne, două Cupe și o Supercupă a României.

A jucat și la FC Brașov, în perioada 2008-2010. În 2009, "a contribuit" la ratarea titlului de către dinamoviștii conduși atunci de Mircea Rednic, "stegarii" învingându-i pe roș-albi de două ori în acel sezon.

Ultima dată chiar în Ștefan cel Mare, când și-a rupt mâna Cristi Borcea, de nervi, iar succesul echipei lui Răzvan Lucescu a făcut ca Dinamo să rateze nu doar titlul și biletele directe pentru grupele Champions League, dar și preliminariile CL.

Vezi și: DINAMO // Ce vinde, de fapt, Ionuț Negoiță? » S-ar putea ajunge ca în Liga 1 să avem două Dinamo, ambele cu drept de folosință a brandului!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  02 Aprilie 2019, 23:30

Fara Balanescu Dinamo era in liga a 2 a si Negoita falimentat de prietenii gen Anghelache Stoican Dinu Gheorghe etc.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  02 Aprilie 2019, 17:06

Dani Coman-rudă cu Răzvan Lucescu...

rocky2
rocky2  •  02 Aprilie 2019, 15:56

Ma mir ca n-o oferteaza pe *** ***!:)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează