FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Ultima țeapă a lui Ionuț Negoiță! A luat banii și i-a lăsat pe roș-albi cu buza umflată

Articol de , , - Publicat duminica, 12 aprilie 2020 21:46

DINAMO. Înainte să le ceară suporterilor și lui Dănciulescu să plătească pentru obținerea licenței, Ionuț Negoiță a încasat toată tranșa din drepturi TV rezervată clubului, aproape 400.000 €. Și acum anunță că sunt șanse mari să urmeze falimentul.

Dinamo riscă să dispară, așa cum anunță Ionuț Negoiță, și fiindcă proprietarul a luat banii care li se cuveneau roș-albilor. Cluburile din Liga 1 au încasat în martie cea mai recentă tranșă din drepturile TV. „Câinilor” le reveneau aproape 400.000 de euro, o sumă cu care și-ar fi permis ușor să achite toate datoriile din 2019 și să rezolve, astfel, criteriile de obținere a licenței pentru campionatul următor. 

Negoiță s-a inspirat de la Becali

Clubul n-a mai ajuns să stingă datoriile, fiindcă banii din drepturi TV nici n-au mai trecut prin conturile lui Dinamo, s-au dus direct la Negoiță! El a încasat cei 400.000 de euro folosindu-se de o creanță față de club. Împrumutase societatea la un moment dat și a căpătat astfel dreptul de a-și recupera banii din drepturi TV. E metoda pe care a folosit-o și Becali de-a lungul sezonului trecut, numai că Gigi n-a procedat așa cu propria echipă, a împrumutat-o pe Astra și a recuperat banii de la LPF. 

Dinamo riscă să nu ia licența

Tranșa care i se cuvenea lui Dinamo în martie a fost mai mult decât dublă față de datoriile din cauza cărora „câinii” pot să piardă licența pentru prima divizie. Negoiță a pronunțat suma de care ar mai fi nevoie: „Dacă nu facem rost de 180.000 de euro în 20 de zile, clubul nu ia licența și dispare! Să nu creadă cineva că glumesc!”. 

Anunțul acesta a apărut la numai o lună după ce el lipsise clubul de 400.000 €! În lunile recente, suporterii au strâns bani și i-au donat lui Dinamo tocmai ca să fie obținut dreptul de a participa în Liga 1 și în sezonul viitor. Dacă Negoiță și oamenii lui nu sting toate datoriile existente la 31 decembrie 2019, roș-albii vor fi retrogradați automat, iar sumele donate de către fani vor deveni un ajutor inutil. 

Cei din galerie s-au supărat și fiindcă finanțatorul a adunat bani de la ei și apoi a donat 100.000 de euro într-un teledon organizat de Antena 1 pentru lupta împotriva coronavirusului. Acționarul apelase la PCH pretinzând că nu-și mai permitea să investească în fotbal

30 aprilie e data până la care Dinamo trebuie să demonstreze că a achitat toate datoriile existente la 31 decembrie 2019. S-au strâns trei luni și din anul acesta în care clubul n-a achitat salariile, numai că datoriile din 2020 nu sunt luate în considerare în procesul de licențiere.

Negoiță: „Să dea Dănciulescu bani!”

După ce a strâns bani de la suporteri, din drepturi TV, din transferuri și de la sponsori, Negoiță a apelat și la un împrumut din partea unui angajat căruia tocmai i-a suspendat contractul! Dănciulescu se oferise, într-o discuție cu Gheorghiță, avocatul clubului, să împrumute societatea cu 50.000 de euro ca să contribuie la achitarea datoriilor. Conducerea l-a anunțat apoi pe fostul internațional printr-un email că îi fusese suspendat contractul și va mai încasa doar 2.340 de lei lunar în locul salariului obișnuit, de 7.500 de lei. 

Dănciulescu și Negoiță au avut recent un dialog: „Accept să transfer 50.000 de euro în conturile clubului acum, vreau doar garanția că recuperez banii! Eu nu împrumut cu dobândă, ca alții, nu cer nimic în plus!", a spus Dănciulescu. „Dar eu ce garanție am avut când am investit în Dinamo?” a fost răspunsul lui Negoiță. Diferența e că Dănciulescu n-ar primi acțiuni în schimbul sumei, nu ar deveni proprietar al clubului. 

VIDEO / Dinamo riscă falimentul

Citește și alte știri despre Dinamo:

Gigi Becali a răbufnit după anunțul lui Ionuț Negoiță: „Le convine așa?” » De ce nu vrea să salveze Dinamo

EXCLUSIV. De ce e Liga 1 nevoită să reia acest sezon: eAD Interactive, deținătorul drepturilor TV, dezvăluie clauza din contractul cu LPF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  13 Aprilie 2020, 20:16
Postat de ccab pe 13 Aprilie 2020, 11:34

O, da! Odată ca bugetul anual al CSA e 20 de milioane euro nu 2 milioane. Și nu e ceva recent, doar ca tu habar n-aveai. Din aceștia, cel puțin varianta oficială, vreo 3-4 sute de mii merg la echipa de fotbal seniori. Am ras cu lacrimi la treaba cu “fac oamenii revoluție dacă se întâmpla asta”. Ba, io înțeleg ca ești fsbist, dar totuși, nici in halul asta bre! Ca tu mori de foame in casa li se va rupe ca și pana acum. Nu vrei sa mori de foame, ești așteptat la cules de Asparagus. :-)))) Vela practic te-a scuipat in ochi când ti-a spus ca ei habar n-aveau ca Merkel bătuse din picior la GuWerner sa ii trimită niște scl ... pardon!, muncitori sezonieri. :-)))) Deci DA, CSA a fost o vacă de muls, se bagă bani și in sport pt a exista justificare și păstra aparente, însă întreabă-i pe Petrea și Boroi cât au ciordit! Deci retine de la un om trecut prin viața: atat timp cât România va avea Armata nu te va întreba nimeni pe tine cati bani li se aloca dar mai ales cum ii vor cheltui. Unde mai pui ca Armata e instituția statului care se bucura de cea mai mare încredere, un procent uriaș, 75-80%. Așa ca ieși in strada și pune un selfie pe FB ca sa radem împreuna! :-))))

Mai amaratule, eu sunt militar de 30 ani si nu accept lectii de la astia din peluze care au luat bani de la cioban, o parte din ei arsi pe verde. Sunteti prea manjiti ca sa aveti ceva de spus. Cand am zis 2 mil ma refeream la cat s-a cheltuit la *** aia de echipa din L4 care zace acolo de cativa ani buni, facuta de 3X femeie de rapid! Tu chiar crezi ca o sa mai fie darnicia de acum? Te inseli, toata lumea o sa fie foarte atenta la cheltuieli. In plus nu mai e nici psd la putere sa va ajute din nou, cum v-a ajutat la INFIINTAREA direct in L4 si nu L5 cum e legal. L4 forever o sa fiti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

crapatot
crapatot  •  13 Aprilie 2020, 16:33
Postat de 1cesare pe 13 Aprilie 2020, 10:16

... praful şi pulberea la miliţieni. ... neguiţă la beci cu frac'su.

liga 4 :))

ccab
ccab  •  13 Aprilie 2020, 11:36
Postat de gago747 pe 13 Aprilie 2020, 10:55

Ce îi putem face? Din punct de vedere juridic, o grămadă de chestii.

Io chiar vorbeam serios ... dar apreciez ca ești hâtru! :-)))

Vezi toate comentariile (53)
Comentează