FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Bucuria calificării a trecut, urmează calvarul » Fanii au de achitat o sumă imensă pentru ca Dinamo să supraviețuiască

Fanii lui Dinamo sunt singurii care susțin financiar clubul în prezent +36   FOTO
Fanii lui Dinamo sunt singurii care susțin financiar clubul în prezent

Articol de - Publicat joi, 11 februarie 2021 16:48 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 17:14

Suporterii lui Dinamo au făcut festival și-au aprins artificii la derby-ul câștigat cu FCSB, scor 1-0, însă după bucurie urmează calvarul: clubul alb-roșu are nevoie de cel puțin 900.000 de euro pentru obținerea licenței, plus bani pentru cheltuielile curente.

Dinamoviștii au celebrat victoria cu rivala de-o viață care a dus și eliminarea FCSB din Cupa României. Primul succes după patru eșecuri la rând, răzbunarea pentru situația de anul trecut din semifinalele competiției, ce avea să o cucerească tocmai echipa roș-albastră. „Câinii” au căpătat moral și în speranța de a prinde in extremis un loc în play-off-ul Ligii 1.

Suporterii lui Dinamo au vrut sărbătoare

Chiar dacă au stat departe de stadioane de aproape un an, suporterii dinamoviști și-au reaprins dragostea pentru Dinamo cu ocazia pandemiei. După ce au mai dat gata un sold-out cu tichetele virtuale, fanii au dorit să trăiască de aproape Derby-ul de România. Câțiva suporteri au reușit să ajungă în complexul sportiv din Ștefan cel Mare și-au aprins artificii pentru a-și arăta atașamentul față de favoriți. 

Au brăzdat cerul în culori, dând viață derby-ului, chiar dacă fanii nu mai au posibilitatea de a merge pe stadion. „Am tăcut și-am făcut. Dacă nu suntem lăsați în peluză, ne-am strâns în spatele ei. Dacă nu suntem lăsați nici pe stradă, tot am găsit o cale pentru a le transmite jucătorilor că suntem acolo. Am vrut să arate a sărbătoare, ca să știe băieții că suntem siguri de victorie și de calificare”, au motivat fanii din PCH și din DDB, acționarul minoritar al clubului, decizia de a fi în preajma meciului.

+32 FOTO

În cel mai bun caz, datorii de 850.000 de euro la Dinamo

Echipa s-a strâns și-a salutat, la final, în semn de respect peluza, chiar dacă goală, apoi pe câțiva dintre liderii suporterilor strânși în zona vestiarelor. Party-ul a durat puțină vreme, întrucât suporterii DDB și-au asumat posibilitatea de salvare a clubului, în condițiile în care spaniolii lui Pablo Cortacero au dat bir cu fugiții și așteaptă doar noi termene în procese, visând să fie repuși în funcții. 

Săptămâna viitoare Alex Couto, luna viitoare Cortacero, vor fi alte spețe de rezolvat în civil. Dinamoviștii, cărora le pasă de Dinamo, trebuie să strângă aproape un milion de euro pentru a obține și în acest an licența sportivă. Tot suporterii au tras și în 2020, alături de conducerea de atunci, ca să rezolve cu licența. 

Roș-albii trebuie să strângă cel puțin 900.000 de euro până la finele lunii aprilie, susțin sursele GSP. „Poate chiar un milion de euro. Ar fi un adevărat miracol. Diferența de o sută de mii de euro ține de cum vor decurge negocierile de reeșalonare a datoriilor către furnizori. Cel mai fericit scenariu ar fi să fie doar 850.000 de euro, însă și-așa e o sumă uriașă”, au transmis apropiații grupării.

Am fost acolo cu cântece, torțe, artificii și fumigene, în numele zecilor de mii care au ocupat Arena Națională, în numele celor care se pregătesc pentru un nou sold out pentru sâmbătă, pentru meciul cu Sepsi.
 - Comunicat PCH și DDB

3 sold out-uri consecutivepe Național Arena au bifat fanii dinamoviști prin vânzarea de bilete virtuale, strângând din nou 55.000 de euro pentru club

6.200 de biletes-au vândut deja din cele 15.000 virtuale pentru meciul cu Sepsi

Testele doping de la Dinamo - FCSB au costat 9.300 lei

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a decis să verifice câte trei jucători de la fiecare echipă la Derby de România pe banii agenţiei. Oricum testările nu sunt anunţate pentru că şi-ar pierde din eficienţă, s-a întâmplat imediat după finalul partidei. Au fost selectați Steliano Filip, Diego Fabbrini şi Magaye Gueye, respectiv Florin Tănase, Florinel Coman şi Dragoş Nedelcu. 

Reprezentanții cluburilor au fost informați oficial la finalul derby-ului de controlul doping, deși informația a circulat în media încă din prima repriză! Preţul pentru fiecare test în parte este de 1.550 de lei. 900 de lei costă recoltarea probei şi 655 de lei analiza. 

E obligatoriu ca numărul de fotbalişti testaţi să fie par, desemnaţi prin tragere la sorţi de la cele două echipe. ANAD va achita cei 9.300 de lei, aproximativ 2.000 de euro. Cei din DDB au solicitat control doping încă de la începutul săptămânii trecute, înaintea primului derby al anului, acuzându-și rivalii de lucruri necurate.

VIDEO. Ion Marin după victoria lui Dinamo cu FCSB: „Sunt încă emoții! Sunt mari probleme și nu sunt soluții”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

DDB a mai achitat o datorie » Acord cu fostul „principal”: „Am reparat astfel nedreptatea săpașilor”

Dinamo anunță că a bătut palma cu un jucător esențial: „Aproape am rezolvat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (51)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  12 Februarie 2021, 10:05

Pai Marius Niculae aduce jucatori cu 8000 pe luna di alte campionate si nu aveti bani ptr licenta ?

spartanul_1
spartanul_1  •  12 Februarie 2021, 07:41

Şi mustăcioşii *** au făcut sold-out la taraba cu brânză a lui jijică interlopul!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

108917206757657
Valentin Ciocea  •  12 Februarie 2021, 07:38
Postat de goggu.mecanicul pe 12 Februarie 2021, 01:46

Nu toti stau langa stadion amice :))) plus ca poate pentru unii intervine si locu de munca ( stim cum se fac programarile si la ce ore ''decente'' se pun meciurile lui Dinamo) care se prea suprapune cu ora meciului. Dinamo oricum e programata numai de la 20:30 spre 22:00 chiar, daca maine ai job ( plus conditiiile actuale cu pandemia) trebuie sa pleci de la 21:40-21:50 acasa sa nu te amendeze politia dupa ora 23:00

poate de la anul jucati de la ora 11 .

Vezi toate comentariile (51)
Comentează