FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cu cine-și joacă Dinamo soarta » „Câinii”, față în față cu echipa dispusă să-i cedeze locul în Liga 1

Dinamo are nevoie de un miracol pentru a rămâne în Liga 1. Sursă foto: GSP +20   FOTO
Dinamo are nevoie de un miracol pentru a rămâne în Liga 1. Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 26 aprilie 2021 12:27 / Actualizat luni, 26 aprilie 2021 12:45

Duelul Dinamo - Voluntari de joi este capital pentru soarta „câinilor”, care nu au mai învins în Liga 1 de la finalul lunii ianuarie. Ilfovenii au multe figuri cunoscute suflării roș-albe, anul trecut se vorbea de un proiect SF al unei eventuale fuziuni dacă roș-albii retrogradau. 

Meciul Dinamo - Voluntari pornește de la ideea enunțată de liderii board-ului DDB în comunicatul explicativ de ieri: „Rezistăm, dacă vrem să existăm”. De fapt, motto-ul se referă la a rezista pe baricade, de a lupta ca echipa să rămână în Liga 1, acolo unde ar continua după 73 de ani de existență și ar putea să-și păstreze numele, palmaresul și sigla, în cazul unei retrogradări pierzându-le! 

Duelul cu ilfovenii aduce în fața roș-albilor personaje cunoscute suflării „câinilor”. Patru fotbaliști au evoluat în tricoul alb-roșu în diverse perioade, toți având șanse de a fi pe teren joi: portarul Victor Râmniceanu, fundașul Gabriel Tamaș și mijlocașii Ion Gheorghe și Ivan Pesic.

Doi dintre oamenii importanți ai grupării au trecut dinamovist: președintele Ioan Andone și directorul general Bogdan Bălănescu. Ando, fostă glorie a roș-albilor, membru marcant DDB, s-a implicat anul trecut în a intermedia discuțiile unor afaceriști spanioli, în frunte cu Herminio Menendez, pentru a lua pachetul majoritar de la Ionuț Negoiță, doar că afacerea nu s-a perfectat. Ando a rămas apropiat de proiectul DDB.

Bălănescu s-a despărțit la capătul mai multor conflicte interne, inclusiv cu suporterii, doar că, ulterior, a susținut logistic demersurile DDB și ale conducerii actuale a "câinilor"! Atât cu sfaturi pentru obținerea licenței, cât și în discuțiile cu anumite contracte ale juniorilor, lucru dezvăluit pentru GSP.RO de diverși părinți ai tinerilor jucători ai roș-albilor. Bălănescu este foarte bun prieten cu Uhrin.

O mai ajută Voluntari pe Dinamo dacă retrogradează? 

În urmă cu un an, Ioan Andone a dezvăluit că discutase cu primarul Voluntariului, Florentin Pandele, nașul de botez al băiatului lui Robert Negoiță, edilul Sectorului 3 și fratele lui Ionuț Negoiță, despre o posibilă fuziune între cele două cluburi în cazul în care Dinamo retrograda! 

„Am avut o discuție cu domnul primar Pandele și el spunea că Dinamo e un brand, că e păcat să retrogradeze. El îmi spunea că noi, Voluntariul, ar trebui să le cedăm locul în Liga 1 dacă retrogradează. Da, am face asta. El este primarul, poate lua o astfel de decizie. Au dispărut prea multe branduri. A fost o discuție între mine și domnul primar. 

Dânsul se gândea că noi putem să o luăm de la capăt, suntem un club nou, avem 600 de jucători în academie", a declarat Ioan Andone, citat de DigiSport. Suporterii discută acum, din nou, în online, despre această variantă, doar că nu este una fezabilă regulamentar, chiar Justin Ștefan, secretarul general al LPF, chestionat de GSP pe seama legalității ideii, afirmând: "Nu o văd realizabilă”.

4 puncteau obținut „câinii” în duelurile cu FC Voluntari în sezonul regulat, victorie cu 3-0 în Ștefan cel Mare, remiză 1-1 pe terenul ilfovenilor

Dinamo are palmaresul direct cu FC Voluntari

FC Voluntari a promovat în Liga 1 în vara lui 2015. În primii 4 ani și jumătate, adică până la finalul lui 2019, gruparea ilfoveană practic n-a contat în fața lui Dinamo. Din 14 meciuri, unul singur în Cupa României, alb-roșiii s-au impus de 13 ori și o dată s-a terminat remiză, 0-0. 

În ediția trecută, s-a echilibrat situația. Au fost două confruntări, ambele câștigate de trupa lui Mihai Teja: 2-1 în finalul sezonului regulat, apoi 1-0, în Ștefan cel Mare, în turul play-out-ului. În finalul play-out-ului, trupa lui Gigi Mulțescu s-a impus cu 2-1 în deplasare, evitând practic barajul

Dinamo - FC Voluntari. Sursă foto: Cristi Preda
Dinamo - FC Voluntari. Sursă foto: Cristi Preda
Dinamo - FC Voluntari. Sursă foto: Cristi Preda
Dinamo - FC Voluntari. Sursă foto: Cristi Preda
Dinamo - FC Voluntari. Sursă foto: Cristi Preda
+16 FOTO

VIDEO Ionuț Chirilă: „Ce să mai caute Dănciulescu la Dinamo? Care sunt performanțele lui? E noaptea minții!”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo, Evul Mediu al fotbalului » Informații incredibile despre haosul de la club: „Aaa, nu avem nicio evidență”

DDB dă cărțile pe față: cine l-a adus pe Mario Nicolae și câți bani au dat fanii pentru Dinamo » „Am fost refuzați de dinamoviști cunoscuți”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
110146613198286
Gabi Simon  •  26 Aprilie 2021, 22:53

De ce Vluntariul daca a batut Constanta lui Hagi , acum sa nu ii poata bata pe amaritii de ciini, e foarte absurd, pe cuvint nu se poate asa ceva. Sa se sesizeze D.N.A-ul ,numai sarlatani in forbalul romanesc si ne mai miram unde suntem acum vai de capul si de anusul nostru.

creeperno290
creeperno290  •  26 Aprilie 2021, 22:48

3 puncte frumoase

parpalache
parpalache  •  26 Aprilie 2021, 19:13
Postat de zorrozabal pe 26 Aprilie 2021, 13:50

Zicerea aia a lui Andone ca Voluntari(unde el este presedinte),este dispusa sa-i cedeze lui Dinamo locul in liga1-nu a fost decat o gluma de-a „falcosului”-exploatata imediat de presa becalista!In primul rand pentru ca asa ceva... nu este permis de regulament!Dovada ca Voluntari-echipa lu„finu Pandele”-a votat...pentru retrogradarea lui Dinamo (la finalul sezonului trecut-cand„nasu”Becali- cu mana lui Stoichitza de la FRF si a lui Justin Stefan de la Liga-planuise retrogradarea lui Dinamo...prin vot)!Dupa un regulament...imaginar!

Chiar mi-as dori sa vad si eu o echipa jucand cu Dinamo- cum joaca Botosani cu fcsb!Sa experimentez si eu„mandria”fecesebistilor dupa ce echipa lor joaca numai in„filme artistice”!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează