FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 0-3

Jucătorul din Liga 1 care îi calcă pe urme lui Marius Niculae » Performanța senzațională din derby-ul Dinamo - FCSB 0-3

Marius Niculae, cel mai tânăr jucător din derby +39   FOTO
Marius Niculae, cel mai tânăr jucător din derby

Articol de , , - Publicat sambata, 27 iunie 2020 19:25 / Actualizat sambata, 27 iunie 2020 20:34

Alexandru Pantea, puștiul pe care FCSB l-a folosit ca fundaș stânga cu Dinamo, are doar 16 ani și 9 luni și e cel mai tânăr fotbalist folosit vreodată într-un Derby, însă recordul e unul incredibil și îl deține fostul atacant dinamovist, care a jucat împotriva Stelei la 16 ani neîmpliniți.

Din toate problemele de lot pe care FCSB le-a acuzat din plin în ultimele două săptămâni s-ar putea să fi câștigat un fotbalist de mare viitor. Numele lui: Alexandru Pantea. El încă nu a împlinit 17 ani și datorită prestației bune pe care a avut-o cu Gaz Metan a fost singurul junior la care Bogdan Vintilă a apelat în meciul cu Dinamo. 

Debutul lui Niculae în Derby a fost un eșec

Iar Pantea a bifat, măcar raportat la istoria FCSB-ului, o premieră. E cel mai tânăr fotbalist folosit într-un astfel de Derby de trupa roș-albastră. E născut în septembrie 2003, deci la ora meciului de joi vârsta care va rămâne în statistică e de numai 16 ani și 9 luni! El nu deține și recordul absolut al celui mai mic fotbalist, din punctul de vedere al vârstei, care a evoluat vreodată în Derby de România. Marius Niculae a atins un nivel aproape ireal la jumătatea anilor '90. 

Pe 10 mai 1997, cu 5 zile înainte de a împlini 16 ani, Marius Niculae a jucat pentru Dinamo în ultimele 10 minute ale confruntării cu Steaua, pe Ghencea. A intrat în locul celui care azi e "principal" în Ștefan cel Mare, Adrian Mihalcea, tehnician la acea vreme fiind Cornel Țălnar. Dinamo a pierdut acel joc, 1-3, singurul ei gol fiind înscris chiar de Mihalcea. Marius Niculae, care atunci era cu aproape un an mai mic decât Pantea de azi, a devenit ulterior un titular indiscutabil la Dinamo, după care a fost vândut la Sporting Lisabona pentru o sumă imensă, peste 5 milioane de euro! A debutat la numai 19 ani în echipa națională de seniori, pentru care a marcat 15 goluri în 44 de meciuri! 

La națională e fundaș dreapta, la FCSB e fundaș stânga

Pantea surprinde de două ori, nu doar prin vârsta extrem de mică pe care o are. El este la bază fundaș dreapta, fiind jucător de picior drept, dar a fost reprofilat de Bogdan Vintilă pe partea opusă a defensivei. La fel ca în meciul cu Mediaș, când tot fundaș stânga a fost folosit. Pantea este component al echipei naționale U17 a României și a fost titular în toate cele 3 meciuri ale turneului de calificare, pe care chiar țara noastră l-a organizat. Am pierdut cu Elveția 0-1, dar ne-am impus cu Rusia, 1-0, și cu San Marino, 6-0, și ne-am calificat la Turul de Elită, unde ar fi trebuit să jucăm în luna martie, într-o grupă foarte grea, alături de Anglia, Belgia și Georgia, dar competiția a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19.

Jucătorul din Liga 1 care îi calcă pe urme lui Marius Niculae » Performanța senzațională din derby-ul Dinamo - FCSB 0-3
Alexandru Pantea, prestație sigură cu Dinamo

Există un gen de fotbalist aparte. Unii sunt genii. Există jucători care pot evolua la echipa mare de la 16-17 ani. Nu am văzut până acum așa ceva, poate doar la Mirel Rădoi
- Gigi Becali

FCSB a terminat cu o medie de vârstă de 22 de ani 

Finalul meciului de joi a găsit-o pe FCSB cu 3 modificări efectuate, iar de pe bancă au intrat doar puștii Niță, Dumitru și Perianu. În plus, Pantea a continuat să joace, astfel că media de vârstă a echipei cu care Vintilă a încheiat disputa cu Dinamo a fost de numai 22 de ani! Singurul fotbalist trecut de 27 de ani era Valentin Crețu, 31 de ani. 

 Echipa FCSB-ului în ultimul sfert de oră: Vlad (21 ani) - Crețu (31), Miron (26), Cristea (25), Pantea (16) - Vână (25), Perianu (18), Ov. Popescu (26) - Moruțan (21), Ad. Niță (17), Cr. Dumitru 18)

8jucători eligibili U21 a folosit FCSB în meciul de joi: Vlad, Pantea, Olaru, Perianu, Moruțan, Petre, Niță și Dumitru, la Dinamo au fost 5: Kilyen, Bani, R. Grigore, Mihaiu, Robert Moldoveanu

FOTO Imagini de la Dinamo - FCSB 0-3

+35 FOTO

15 anitrecuseră de la precedentul Derby de România în care FCSB să aibă primul "11" format exclusiv din români. În aprilie 2005, FCSB a trecut de Dinamo, scor 1-0, cu formula de start: M. Tudor - Ogăraru, Rădoi, Ghionea, P. Marin - Fl. Dumitru, S. Paraschiv, D. Munteanu, Boștină - N. Dică, A. Cristea

Citește și alte știri despre FCSB:

Nu s-a putut abține! Postarea lui MM Stoica, după ce Dinamo a ajuns ultima în Liga 1

CFR Cluj a intrat pe fir! Bogdan Planic, ofertat de campioana României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
creeperno
creeperno  •  27 Iunie 2020, 22:35

Respect Niculae

olaru_alin
olaru_alin  •  27 Iunie 2020, 22:02

Bv copiilor! Sunteti de viitor!! Sper ca macar 2 din 4 sa creasca asa cum trebuie...de preferat toti

Vezi toate comentariile (2)
Comentează