FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Florentin Petre, postare-manifest pe Facebook, la revenirea în „Ștefan cel Mare” după 3 ani: „Nu pot să nu plâng, mi-e ca o terapie”

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 18:13

Florentin Petre (43 de ani), actualul antrenor al Daciei Unirea Brăila, a publicat pe Facebook o postare-manifest despre Dinamo, clubul la care a cunoscut cele mai mari performanțe din carieră. 

„S-au făcut trei ani de când n-am trecut pe la stadionul din Ștefan cel Mare, acolo unde mi-am lăsat parte din inimă și viață. Anii cei mai frumoși acolo-mi sunt! Îmi amintesc clipele frumoase începând cu drumul de-acasă: Berceni... Obor.

Era o onoare pentru mine să dau tot ce pot; nu mi s-a părut niciodată că efortul, uneori peste măsură, e o treabă de care să mă plâng. Dinamo mi-a fost mod de viață, stadionul mi-a fost căminul, iar antrenorii cu care am lucrat mi-au fost ca niște părinți, rude, frați mai mari de la care am avut ce să învăț. 
Au trecut anii...copiii mei au crescut, eu am trecut prin multe și timpul nu mi-e prielnic, ca oricărui om care nu poate controla drumul firesc al vieții. 

Mă uit de sus și văd stadionul și mă chinui amarnic să nu-mi pice vreo lacrimă. De ce n-am trecut trei ani să-l văd?! Cât era să fi călcat pe-acolo, în semn de respect?! Azi nu mi-ar fi fost atât de profundă nostalgia. Valuri au venit spre mine amintirile! Doare! 

Trecerea anilor doare. Dinamo și-a pierdut strălucirea și asta doare. Tinerii nu sunt leii care am fost noi și asta doare. Cine să se mai dedice cum am făcut-o noi? Și dacă nu e nimeni, cine-i de vină? E o culpă comună acolo, nu? Vremurile, societatea, educația... 

Eu îl aud pe nea Cornel: „Hai, Florentineee, hai că se poate mai mult!” Mai bine plec. Nu pot să nu plâng. Mi-e bine că m-am întors în timp. Mi-e ca o terapie. Sentimentul asta nu mi-l ia nimeni,niciodată!”, a scris Petre pe Facebook. 

Florentin Petre și-a făcut junioratul la Dinamo și a evoluat pentru „câini” între 1994 și 2006, perioadă în care a câștigat trei titluri, cinci Cupe și o Supercupă a României. A înscris 43 de goluri în 259 de meciuri în Liga 1, fiind extrem de iubit de galeria roș-albilor. 

Vezi și: 

EXCLUSIV Ion Pîrcălab, a doua legendă dinamovistă care se teme de retrogradare: „Să n-ajungem să ne batem cu Voluntari...” + critici pentru Ionuț Negoiță

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
creeperno999
creeperno999  •  10 Ianuarie 2020, 23:14

Un jucator ca el ne trebuia acum

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  10 Ianuarie 2020, 21:36

S-AU ASTERNUT ANII! VORBEAI 3 ZILE DESPRE MECI, FUGEAI LA STADION, RASFOIAI *DINAMO ECHIPA TUTUROR*...APOI VICTORII IMPOTRIVA LUI SAHTIOR,EVERTON,TSKA MOSCOVA,BESIKTAS,BAYER! EE FACI UN GOOL...... FLORENTIN PETRE LEGENDAR!!!

ovasim
ovasim  •  10 Ianuarie 2020, 21:29

*** ,un fel de chihuahua.Asa e clubul vostru acum,mic,mic de tot

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close