FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Munca nevăzută de la Dinamo: „E bine că au rămas doar oamenii de caracter. Atâția am regăsit când m-am întors”

Munca nevăzută de la Dinamo: „E bine că au rămas doar oamenii de caracter. Atâția am regăsit când m-am întors”
Munca nevăzută de la Dinamo: „E bine că au rămas doar oamenii de caracter. Atâția am regăsit când m-am întors”

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 17:30 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 18:56

Gabriel Răduță, șeful centrului de juniori ai roș-albilor, a explicat pentru Gazeta Sporturilor importanța tinerilor crescuți la club în economia campionatului

Dinamo a obținut promovarea în Liga 1 cu câțiva dintre copiii crescuți în Academia clubului. Giafer, 22 de ani, a ajuns și căpitanul "câinilor", Amzăr, 19 ani, a fost piesă importantă în banda stângă, Bordușanu, 18 ani, și Bani, 20 de ani, au fost printre cei ce au susținut ofensiva formației la greu. Bordușanu a marcat primul gol al sezonului revenirii, în victoria, 1-0, cu Progresul Spartac, în deschiderea ediției.

Și alți jucători au avut momentele lor de apreciere în alb-roșu în actualul sezon. Oncescu, până la criticile fanilor, Borcea, David Irimia și Florescu rămân pe mai departe soluții de luat în seamă pentru dinamoviști.

Gabriel Răduță despre munca nevăzută a "câinilor": "Zece ani"

Gabriel Răduță, revenit ca șef al centrului de juniori al clubului, a evidențiat rolul tinerilor crescuți în cadrul Academiei roș-albe în "economia" campionatului.

"Meritul le aparține jucătorilor, staff-ului, oamenilor din birori și cel mai important suporterilor care au ținut clubul în viață, când mulți au ales să plece. De asemenea, meritele le revin domnilor Iacob și Zăvăleanu, care au gestionat perfect situația grea.

De lăudat mai este și Ovidiu Burcă prin tot ceea ce a făcut. Nu în ultimul rând și academia noastră a avut un rol important, la care a stat o muncă de aproape 10 ani. La acest triumf au participat foarte mulți copii din academie care au demonstrat caracter și valoare, fiind crescuți în spiritul clubului.

Îi menționez aici pe Oncescu, Giafer, Țone, Dudea, Amzăr, Bani, Borcea, Bodușanu, Florescu, "Ely" Ionescu și frații Irimia. Alex și David au fost promovați în acest an. Am avut dificultăți pentru că mulți din cei crescuți de noi au plecat", a explicat Gabriel Răduță pentru Gazeta Sporturilor.

S-a întors în 2022, după doi ani, și a găsit "doar 85 de copii din 450"

Chiar dacă la începutul ediției, câțiva fotbaliști au dat bir cu fugiții sau nu s-au adaptat la rigorile impuse de Ovidiu Burcă, Dinamo a continuat. Echipa s-a împleticit, a căzut, s-a ridicat, a devenit mai puternică și a revenit în Liga 1.

"E bine că au rămas doar oamenii de caracter care iubesc acest club. Anul trecut când m-am întors am găsit 85 de copii din 450. Vă dați seama că nu am avut efectiv de jucători pentru a forma două loturi de juniori A și B.

Dinamo vrea pe Arena Națională » Dar conducerea le lansează o provocare fanilor: „Noi vom revoluționa fotbalul din România”
DINAMO
Dinamo vrea pe Arena Națională » Dar conducerea le lansează o provocare fanilor: „Noi vom revoluționa fotbalul din România”

Am făcut o evaluare împreună cu antrenorii și am promovat copii de perspectivă la grupe cu doi ani mai mari. Așa au apărut și frații Irimia. Mă bucur că avem și acum centru de copii și juniori de mare perspectivă", a mai declarat Răduță.

Gabriel Răduță despre fuziunea cu CS Dinamo la nivelul juniorilor:

Așa cum a precizat Ionuț Popa, comandantul CS Dinamo, duminică, la petrecerea "câinilor", clubul proaspăt în Liga 1 și cei de la clubul sportiv vor fuziona la nivelul juniorilor.

"Este un lucru foarte important pentru Dinamo. Este bine că va exista un singur Dinamo, astfel. Toată suflarea alb-roșie va fi focusată pe aceeași direcție.

Când Dinamo a avut grupe de juniori ce se băteau doar pentru locul 1 aveam echipa din primul eșalon, echipa a doua la Liga 2, echipa a treia la Liga 3, detalii benefice în creșterea tinerilor jucători. Etapizat, puteau parcurge detaliile la nivel de seniori pentru trecerea la prima echipă. La nivel juvenil, este 90 la sută pasiune, 10 la sută aduci bani de acasă.

Putem face o grupă de elită la Liga 3, în care copiii se pot dezvolta. L-am cunoscut și eu pe domnul Ionuț Popa. Am avut două întâlniri cu dânsul, este bine intenționat și se și pricepe", a reacționat Răduță.

La nivel național joacă doar juniori crescuți de Dinamo. Popescu e la Farul, proaspăt campion, Moldoveanu și Rici Grigore sunt la Petrolul. La Chindia sunt Eșanu și Mihaiu. Mai sunt Ion Gheorghe și Denis Ciobotariu la Sepsi, iar la Argeș au fost Geani Crețu și Târcoveanu. Plus Costache la Rapid

Toți au fost crescuți cu mentalitate de învingător, iar ceea ce s-a întâmplat nu a fost nimic aleatoriu, ci bazat pe multă muncă și profesionalism. Am beneficiat și de cei mai buni antrenori pe acest segment de vârstă

Acești copii ai lui Dinamo au jucat în opt ani 20 de finale pe 3 categorii de vârstă și au câștigat nu mai puțin de 9 trofee. Mai exact 5 campionate, 2 Cupe ale României și alte 2 Supercupe, au jucat și în Youth Champions League, au ajuns și la naționale
Gabriel Răduță, șeful centrului de juniori Dinamo

Citește și alte știri din fotbalul intern:

De ce a ieșit Ionel Ganea din fotbalul românesc: „Prefer să nu mă mai prostituez”

EXCLUSIV „Gigi, când faci rău, asta primești!" » Ce spune un fost internațional despre situația de la FCSB + Cum l-a dat Becali afară de la altă echipă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
istet10
istet10  •  05 Iunie 2023, 23:09
Postat de brentford pe 05 Iunie 2023, 21:29

Giafer si Amzar au crescut enorm fata de cum se prezentau in sezonul cand s-a retrogradat. Nu sunt top class,dar au tot viitorul in fata. Au demonstrat in meciurile importante in sezonul recent incheiat. Stiu,e diferenta mare intre primele doua ligi,dar eu cred ca baietii astia progreseaza de la o luna la alta

Si cand sa se vada progresul te trezesti iar la baraj.

istet10
istet10  •  05 Iunie 2023, 23:09
Postat de gicab pe 05 Iunie 2023, 22:35

Faci Dinamo de ras

Da, l-a dus Raduta pe Dinamo pe culmile fotbalului ...

creeperno534
creeperno534  •  05 Iunie 2023, 22:36

O sa plece pe multi bani

Vezi toate comentariile (7)
Comentează