FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - HERMANNSTADT

VIDEO + FOTO Dinamo, victorie uriașă cu Hermannstadt! „Câinii” înving eroic și sunt la două puncte de baraj » Clasamentul ACUM

FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat marti, 27 februarie 2024 20:24 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 23:13

Dinamo a câștigat cu Hermannstadt, scor 1-0, în etapa #28 din Superliga.

Programul complet și rezultatele etapei a 28-a

Cronica meciului Dinamo - Hermannstadt, de pe „Arcul de Triumf”

Dinamo a luat trei puncte uriașe cu Hermannstadt, 1-0, într-un meci în care roș-albii au suferit teribil și au dat lovitura la singura lor ocazie importantă, prin Gregorio.

Doar entuziasmul tribunelor a ținut focul dinamovist aprins în primele minute, în care „câinii” lui Kopic au lăsat la cabine, parcă, ceea ce arătaseră cu Farul sau Oțelul. Repertoriul din teren a fost total diferit, mai apropiat de cel din Gruia, semn că eșecul de la Cluj a lăsat ceva urme.

Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
+18 FOTO

Împiedicați!

Multe nesincronizări în defensivă, ieșirile neinspirate cu mingea la picior și pasele date cu duiumul la voia întâmplării le-au persmis sibienilor să-și creeze câteva semi-ocazii în startul meciului, cea mai importantă la șutul lui Balaure.

Un prim sfert de ceas fără prea multă intensitate și nerv din partea lui Dinamo, care a ieșit la rampă doar prin „ghiuleaua” lui Abdallah. Pagubele? Neînsemnate, doar un scaun scos din balamale la peluza din spatele porții lui Căbuz.

Mai percutanți, cu ceva mai multă dezinvoltură și limpezime în idei, Sibiul a plimbat cu ușurință balonul în jumătatea de teren dinamovistă. Și n-a mirat pe nimeni când poarta lui Golubovic a intrat iar în stare de asediu la ocazia irosită de Ianis Stoica

Joac-o p-asta, Măldă!

Dar brusc, Dinamo învie! Cu liniile ceva mai avansate, „câinii” blochează din fașă un atac al oaspeților și, cu o ușurință nebănuită, duc mingea în plasa lui Căbuz după o înlănțuire-fulger de pase ('25).

Buimăciți, fundașii lui Hermannstadt n-au putut decât să admire assist-ul à la Modric găsit de alt croat, Pavicic, pentru un Gregorio care aruncă pe culmile extazului „Arcul”!

La singura oportunitate importantă, Dinamo marchează unicul gol al unei reprize pe care tot sibienii au încheiat-o pe poziții de forță. Degeaba, căci Golubovic a prins o zi de excepție și a scos tot. Unde mai pui și eroarea de arbitraj luată contra oaspeților, care au avut un gol valabil la 1-0, în minutul 41!

Cu chiu, cu vai, Dinamo și-a adjudecat la puncte o repriză în care a suferit zdravăn, zdravăn!

Multă plictiseală și puțin fotbal în repriza a doua. Dar trei puncte URIAȘE!

Nimic nou la reluare, pauza n-a schimbat prea tare coordonatele. Slovenul din poarta lui Dinamo și-a continuat recitalul de parade, curată mostră de siguranță! Golubovic e de departe în linia întâi a oamenilor care i-au ținut pe „câini” pe linia de plutire în acest sezon.

În timp ce Hermannstadt a continuat să pluseze la posesie, roș-albii au preferat să bubuie tot ce prind, în speranța că poate-poate se mai ivește vreun contraatac de Doamne-ajută. N-a fost cazul.

Doar că, încet, încet, șarjele Sibiului și-au mai pierdut din intensitate, iar jocul a intrat într-o stare de plictiseală generalizată. Nici schimbările lui Măldărășanu n-au venit cu un plus, în timp ce Dinamo și-a luat adio, asumat, de la orice intenție ofensivă. Kopic a știut să închidă jocul, a făcut schimbări la trecerea timpului, iar reduta croatului a rezistat până la final.

A treia victorie din ultimele patru meciuri, încă un adversar de calibru îngenuncheat și speranțe de mai bine. Iar sibienii? Un test major picat în tentativa de a prinde play-off-ul, într-un 2024 în care jocul lor a lăsat mult de dorit

Notele GSP după Dinamo - Hermannstadt

Dinamo: Adnan Golubovic 8 - Edgar Ie 6, Darko Velkovski 6, Răzvan Patriche 6 - Gabriel de Moura 6, Eddy Gnahore 6, Domagoj Pavicic 7 (88 Neluţ Roşu - ), Antonio Borduşanu 6 - Hakim Abdallah 6 (89 Petru Neagu - ), Selmani Astrit 4 (50 Christian Ilic 6), Goncalo Gregorio 7 (77 Ahmed Bani - )
Antrenor: Zeljko Kopic 7

Hermannstadt: Cătălin Căbuz 5 - Mihai Butean 6, Valerică Găman 5, Ionuţ Stoica 5 (24 Florin Bejan 6) , Raul Opruţ 5 - Silviu Balaure 5 (67 Kablan N'Goma - 6), Alessandro Murgia 6, Sota Mino 5, Ianis Stoica 5 (84 Alexandru Jipa - ) - Gabriel Iancu 5 (67 Ruben Fonseca 4), Daniel Paraschiv 5 (84 Daniel Neguţ - )

Antrenor: Marius Măldărăşanu 5

Arbitri: Iulian Călin (central) 4 - Vasile Marinescu 7, Ferencz Tunyogi 4

FINAL. Dinamo - Hermannstadt 1-0

Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
Dinamo - Hermannstadt/ foto Cristi Preda (GSP)
+18 FOTO

Dinamo - Hermannstadt, echipe de start:

DINAMO (3-4-3): Golubovic - Edgar Ie, Velkovski, Patriche (cpt.) - De Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu - Abdallah, Astrit, Gregorio
Rezerve: Răilean, Began - D. Irimia, Cr. Costin, R. Grigore, N. Roșu, Ilic, Al. Irimia, Bani, P. Neagu
Absenți: Amzăr, Politic (accidentați), Homawoo, Milanov (incerți)
Antrenor Zeljko Kopic

  • Atacantul kosovar Astrit Selmani este titular în premieră la Dinamo, după ce etapa trecută a jucat 35 de minute cu CFR, la înfrângerea usturătoare din Gruia, 0-4.

HERMANNSTADT (4-4-2): Căbuz - Butean, Găman, I. Stoica (cpt.), Opruț - Balaure, Murgia, Mino, I. Stoica - G. Iancu, D. Paraschiv
Rezerve: Muțiu, I. Pop - Media, Antoche, Biceanu, Valente, K. Ciubotaru, Jipa, Cr. Neguț, Bejan, Oroian, N'Goma
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion „Arcul de Triumf”
Arbitru: Călin Iulian (Ştefăneşti) / Asistenți: Marinescu Vasile (Bucureşti), Tunyogi Ferencz (Zalău)
Arbitru VAR: Barbu Marian (Făgăraş) / Asistent VAR: Slabu Stelian (Braşov)

Un steward a fost escortat din arenă de jandarmi

Dinamo, victorie uriașă cu Hermannstadt! „Câinii” înving eroic și sunt la două puncte de baraj » Clasamentul ACUM

Scene nemaivăzute pe un stadion de fotbal s-au petrecut în repriza a doua, când un steward a fost scos de jandarmi în afara arenei! Scandalul declanșat la Tribuna I a avut un deznodământ uluitor: Jandarmeria l-a evacuat din arenă chiar pe șeful dispozitivului de pază!

De unde a pornit totul? Spiritele s-au încins în zona de la Tribuna I în momentul în care un pahar a zburat în direcția lui Marius Măldărășanu. De acolo a pornit o „instrucție” pusă la cale de reprezentații firmei de securitate, urmată de intervenția jandarmilor, care n-au tolerat prea bine spiritul justițiar al unuia dintre stewarzi.

Excesul de zel al steward-ului, care începuse să ofere lecții de conduită publicului din acea zonă, nu i-a picat prea bine unui dintre jandarmi. Care, efectiv, l-a luat de jacheta fosforescentă și l-a târât în afara arenei.

VIDEO. Galeriile dinamoviste și-au început recitalul încă din primul minut

Câteva fumigene cu fum roșu-înecăcios au fost aprinse de către cei de la Peluza Sud în startul partidei. Galeriile dinamoviste și-au început recitalul încă din primul minut

UPDATE ora 18:00. Admit și ei umilința din tur

Dinamo, victorie uriașă cu Hermannstadt! „Câinii” înving eroic și sunt la două puncte de baraj » Clasamentul ACUM

Proiectul independent Tribuna Dinamo aduce aminte, în mini-programul distribuit spectatorilor, de rezultatul drastic din tur, când echipa antrenată pe atunci de Ovidiu Burcă a pierdut cu 0-4.

„Avem o revanșă de luat după umilința din tur, când am văzut consecințele lipsei de atitudine, poate chiar și de valoare. Ne place să credem că lucrurile s-au mai schimbat”. Pe aceeași tipăritură, sibienii sunt numiți „băieții din orașul prezidențial”.

VIDEO. Atmosfera de la stadion înainte de Dinamo - Hermannstadt

UPDATE ora 17:30. Tricoul lui Abdallah, la mare căutare

Dinamo, victorie uriașă cu Hermannstadt! „Câinii” înving eroic și sunt la două puncte de baraj » Clasamentul ACUM

HakimMania. O fetiță așteaptă un suvenir din partea lui Abdallah și vrea să fie sigură cu orice preț că-l va obține.

UPDATE ora 17:15. Coadă la magazinul clubului

E coadă la magazinul ambulant amplasat lângă stadion. Fani de toate vârstele stau la rând să-și achiziționeze un produs oficial în culorile clubului. Cei mai entuziaști sunt doi puști de-o șchioapă, cărora părinții tocmai ce le-au cumpărat tricouri dimensiuni-junior. Bucuria lor e palpabilă. Spiritul Dinamo merge mai departe, chiar și-n vremuri de restriște.

UPDATE ora 17:05. Hermannstadt a ajuns la stadion

UPDATE ora 16:50. Autocarul lui Dinamo a ajuns la stadion

Autocarul lui Dinamo a ajuns la “Arc”, cu o oră și 40 de minute înainte de startul meciului. În frunte cu Zeljko Kopic, roș-albii au afișat mine încrezătoare, înseninate la intrarea în stadion. Șapte-opt suporteri i-au așteptat pe jucători în spatele gărdulețelor Jandarmeriei. “Abdallah, dai gol azi!”, i-a strigat cineva malgașului.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Dinamo, cu probleme de lot înainte de meciul cu Hermannstadt » Kopic a oferit ultimele detalii
DINAMO - HERMANNSTADT
Dinamo, cu probleme de lot înainte de meciul cu Hermannstadt » Kopic a oferit ultimele detalii
Ce l-a uimit în Superligă pe titularul de la Dinamo: „Nu am mai văzut asta pe unde am jucat”
DINAMO
Ce l-a uimit în Superligă pe titularul de la Dinamo: „Nu am mai văzut asta pe unde am jucat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (86)
Malko
Malko  •  16 Martie 2024, 22:56

Inteligentule, dacă tot vrei sa mă corectezi în "ingleza" ta de giulesti se scrie "Dead man's walk", când folosești ing e la trecut să îți îmbunătățești engleza.

Zeama.de.varza
Zeama.de.varza  •  28 Februarie 2024, 16:15

Emil1986 văd că te doare că a câștigat Dinamo București! Ne bucura când îți citim disperarea de neam *** gust! Plânge Emil, plânge!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tallpaiadului
tallpaiadului  •  28 Februarie 2024, 15:00
Postat de CN72 pe 28 Februarie 2024, 07:39

Depinde ce intelegi prin "meritat". Daca e pt implicare si dorinta, da. Si eu m-am bucurat de scor, dar ma si ingrijoreaza putin senzatia de deja-vu, parca am trait meciurile de pe vremea lui Burca. Pase aiurea cu duiumul, zero ocazii, gafe in aparare. Sper sa vedem alta fatza a echipei cu Politic, Milanov si Homawoo.

Noi vedem situatia din unghiuri diferite, tu prin prisma ochiului de dinamovist, iar eu prin cea a spectatorului neutru, eu neavand asteptari de joc la nivelul blazonului si comparand jocul lui Dinamo din teren cu cel al altor echipe candidate la retrogradare. La meciul asta, Dinamo a luptat de la egal la egal cu o candidata la play off, jucand fotbal in loc sa incerce sa-l pacaleasca si a castigat printr-un gol inscris perfect regulamentar. Poate ca e putin daca te gandesti la ce-a fost Dinamo odata, dar eu nu privesc din perspectiva aia.

Vezi toate comentariile (86)
Comentează