FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, în corzi » 800.000 de lei urgent sau 6 puncte! Cum se „lucrează” conducătorii clubului în absența lui Cortacero

Dinamo se scufundă în datorii, în timp ce Pablo Cortacero lipsește
Dinamo se scufundă în datorii, în timp ce Pablo Cortacero lipsește

Articol de , , - Publicat luni, 23 noiembrie 2020 11:13 / Actualizat luni, 23 noiembrie 2020 12:22

Dinamo trebuie să plătească până la sfârșitul lunii datoriile către foști angajați, altfel o să piardă puncte în clasament. În lipsa banilor, conducerea s-a împărțit în tabere care lucrează una împotriva alteia.

Victoria cu Voluntari, 3-0, a adus trei puncte pe care e posibil să le „mănânce” comisiile Federației, dacă Dinamo nu achită datorii vechi pentru care a primit deja un ultimatum. Clubul are de plătit 800.000 de lei până la sfârșitul acestei luni, altfel îi vor fi scăzute trei puncte din clasament. Acum are nouă, cu tot cu acelea pe care le-a câștigat vineri seară din disputa cu trupa lui Mihai Teja. 

Sunt debite rezultate din neplata salariilor unor foști angajați. Mulți au de primit sume mici, de la câteva mii de euro până la 20.000 de euro. Încă nu e clară sursa din care vor achita roș-albii. Cortacero a susținut în urmă cu o săptămână că trimisese 400.000 de euro, bani care ar fi urmat să ajungă în contul clubului luni. Era vorba despre lunea trecută! Suma nu a intrat în cont. A fost, așadar, o nouă promisiune pe care spaniolul nu a respectat-o.

Alianțe și „lucrături” la Dinamo

Și dacă ar avea 400.000 de euro, Dinamo tot n-ar duce-o bine! În afara acelor 800.000 de lei restanți în speța în care o amenință FRF și LPF, societatea mai are de plătit salariile jucătorilor pentru două luni și e vorba despre o sumă de aproape un milion de euro.

Câtă vreme nu sunt bani pentru nicio plată, conducerea a intrat într-un „război civil”. De când controlează clubul, Cortacero a creat o conducere stufoasă, cu mulți membri noi, și spanioli, și români. Directorul sportiv Rufo Collado a ajuns în conflict cu Cosmin Contra, de care speră să scape cât mai curând.

Împotriva lui Rufo sunt Alex Couto, director general, Dorin Șerdean și Ioan Mărginean. Cea mai mare putere de decizie o are Cortacero, numai că el este în continuare în Spania, iar „delegații” luptă între ei la București. Contra a mărturisit după meciul cu FC Voluntari că sunt două săptămâni de când nu a mai vorbit deloc cu proprietarul clubului.

Pleacă Bălănescu, Iorga, Trandafir

Luptele din conducere fac și victime concrete. Bogdan Bălănescu vrea să plece și e posibil să oficializeze în zilele următoare despărțirea de clubul în care a lucrat în ultimii 22 de ani. El e dezamăgit fiindcă a ajuns să „cârpească” bugetul de la o zi la alta, din mici împrumuturi care servesc numai la organizarea meciurilor, la acoperirea costurilor cu deplasările pentru jocuri. Marius Iorga, șeful scoutingului, și Trandafir, responsabil cu lucruri organizatorice, vor pleca și ei.

Despărțirea de Contra e mai scumpă

Despărțirea de Contra e mai scumpă Rufo Collado, directorul sportiv, e total împotriva lui Contra, iar antrenorul a și anunțat că vrea să plece, doar că el și clubul nu găsesc cadrul potrivit pentru divorț. Există o clauză de reziliere a contractului, în valoare de 300.000 de euro, și ea funcționează reciproc. 

Dacă Dinamo îl demite trebuie să-i dea 300.000. Dacă demisionează Contra, trebuie să achite el suma aceasta. Cosmin propusese să plece doar cu salariul plătit la zi, o condiție pe care conducerea nu a respectat-o. 

După jocul cu Voluntari a anunțat că oferta lui nu mai e valabilă: „Am făcut o propunere pentru o despărțire civilizată. Ceea ce am propus eu nu mai e valabil, din moment ce conducerea nu a răspuns. Să caute soluții acum! De plecat, vreau să plec! Am intrat într-un proiect care s-a transformat într-un fiasco!”.

VIDEO: Cosmin Contra, optimist după victoria categorică obținută cu Voluntari: „Sper ca în ceasul al 12-lea să se rezolve toate problemele”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Situația de la Dinamo, analizată la sânge în cotidianul iberic AS: „Începe desființarea!” » Pablo Cortacero, taxat în presa din Spania

Dinamoviștii au avut o discuție cu fanii la Săftica! Decizia liderilor vestiarului

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (50)
mehighms
mehighms  •  24 Noiembrie 2020, 07:03
Postat de creeperno pe 23 Noiembrie 2020, 22:41

Zilele urmatoare se rezolva problemele

sa speram ca se vor rezolva problemele din capul tau!!!

creeperno
creeperno  •  23 Noiembrie 2020, 22:41

Zilele urmatoare se rezolva problemele

valiomanid
valiomanid  •  23 Noiembrie 2020, 18:04

Contra a declarat, citez: " Ultima data cand am vorbit cu Cortacero a fost inainte de meciul cu Astra"..Meciul s-a jucat pe 14 nov ., astazi suntem in 23 nov, sunt exact doua saptamani :)))))Asta apropo de ce se scrie in articol !

Vezi toate comentariile (50)
Comentează