FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Informația care aruncă în aer situația de la Dinamo » Pablo Cortacero are de plătit datorii mult mai MARI

Pablo Cortacero. foto: Raed Krishan +40   FOTO
Pablo Cortacero. foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 08:59 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 09:22

Patronul lui Dinamo, Pablo Cortacero, are de plătit mai mult decât se credea și o parte dintre debite trebuie să fie achitate urgent. 

Spaniolul e nevoit să jongleze cu achitarea datoriilor și cu asigurarea bugetului pentru sezonul aflat în desfășurare, unul pe care el și oamenii lui îl umflă încontinuu.

Dinamo are un punct din două etape și arată ca o echipă care se va chinui din nou să evite retrogradarea, însă clubul are defecte și mai mari de atât. Circula o sumă pe care Pablo Cortacero, noul proprietar, ar avea-o de plătit din urmă: 3 milioane de euro. Datoria reală este, conform surselor din club, de 5 milioane de euro! 

Explicația creșterii bruște a debitului este că Negoiță și oamenii lui au calculat numai datoriile vechi, nu au adăugat sumele de plătit urgent. Și sunt plăți de făcut către jucători, către alți angajați, către furnizori! Un sfert din suma de 5 milioane de euro i-ar reveni lui Negoiță sau firmelor sale. El a cuantificat, de-a lungul timpului, și banii pe care i-a împrumutat, și facturile pe care le-au emis societățile lui către clubul Dinamo pentru cazarea jucătorilor, pentru masă.

"E clar, lapte și miere urmează!" 

Contra a lăsat impresia că salariile fotbaliștilor ar fi fost achitate până la zi. Așa a sunat discursul antrenorului și în conferința în care a fost prezentat, și după partida pierdută cu Chindia, 0-1. Realitatea este că noua conducere a plătit numai un salariu și jumătate. 

A dat banii pentru o jumătate din luna mai, în care contractele au fost suspendate în rest, și pentru luna iulie. A rămas restantă iulie și urmează să devină restantă și august. Jucătorii sunt derutați și curioși să afle ce va urma. "Din știrile care apar în presă pare că vor fi plătite salariile, că totul o să fie grozav! Lapte și miere!", glumește unul dintre fotbaliști. În afara datoriilor către echipă, Cortacero ar trebui să mai plătească și altele, stringente. Dinamo a apărut în meciul cu Chindia, din etapa a doua, cu echipamentul pe care îl purta și anul trecut. 

Motivul îl constituie tot o datorie, către sponsorul tehnic Macron. Cele mai multe dintre echipe au prezentat echipamente noi, așa cum proceda și Dinamo în trecut, când nu era apăsată de datorii și de sărăcie.

Bugetul de salarii crește încontinuu 

Cortacero și oamenii lui încă nu au adus salariile la zi, dar se angajează în cheltuieli tot mai mari. Janusz Gol, mijlocașul defensiv polonez care a apărut în meciul cu Chindia, câștigă 15.000 de euro lunar. Același salariu îl are Adam Nemec, un atacant slovac de 34 de ani, vârsta pe care o are și Gol. "Câinii" tot mai caută și mai negociază cu fotbaliști care ar ridica bugetul de salarii față de nivelul la care a fost în sezonul trecut, în jurul a 100.000 de euro lunar. Clubul nu a putut nici așa să fie la zi cu plățile

VIDEO Gică Mihali, fost secund la Dinamo, a răbufnit la GSP Live: „Mă deranjează când aud că e întrebat Mulțescu ce a găsit la Săftica”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

OFICIAL Dinamo, al doilea transfer al zilei: „câinii” au prezentat un jucător din Venezuela

EXCLUSIV Colonie spaniolă la Dinamo: Contra negociază cu fostul său jucător de la Petrolul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (75)
creeperno
creeperno  •  02 Septembrie 2020, 23:01

Fake news!

blackknight
blackknight  •  02 Septembrie 2020, 21:26

multumim negoita vedeti ma ! astia sunt pesedistii: mint, fura si apoi dau bir cu fugitii !

thebluestlion
thebluestlion  •  02 Septembrie 2020, 16:56

Ar fi o minune sa nu vedem Dinamo in colaps. Ii prostesc alde Contra si altii pe spanioli, aia doar pierd bani si de vandut la altcineva nici o sansa...si ce se va intampla? Ca spaniolii nu sunt fani, nu pun suflet...va pun direct lacatul!

Vezi toate comentariile (75)
Comentează