FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

OFICIAL Dinamo e din nou în insolvență! Tribunalul a acceptat azi cererea „câinilor”

Dinamo e din nou în insolvență // FOTO: Imago
Dinamo e din nou în insolvență // FOTO: Imago

Articol de , - Publicat luni, 28 iunie 2021 16:42 / Actualizat luni, 28 iunie 2021 17:14

Dinamo a intrat din nou în insolvență. Tribunalul București a acceptat azi cererea clubului din „Ștefan cel Mare”.

  • Dinamo nu poate participa însă în cupele europene cât este în insolvență, plus încă 12 luni după ieșirea din insolvență. 
  • În plan sportiv, Dinamo riscă 9 puncte penalizare din clasamentul sezonului regulat dacă are datorii către cluburi, angajați, fotbaliști și Fisc, iar Planul de reorganizare nu este confirmat de Judecătorul sindic până la 30 noiembrie.

Vineri, 25 iunie, Dinamo a cerut intrarea în insolvență, ca o ultimă măsură la care „câinii” au putut apela, pentru a depăși problemele financiare.

Cererea de insolvență a lui Dinamo a fost aprobată

În ședința de azi a Secţiei a-VII-a Civilă a Tribunalului București, magistrații au admis cererea lui Dinamo de a intra în insolvență.

Dinamo e din nou în insolvență! Tribunalul a acceptat azi cererea „câinilor”
Cererea de insolvență a lui Dinamo a fost aprobată

Peluza Cătălin Hîldan apare în calitate de creditor ca urmare a banilor împrumutați de-a lungul timpului, peste 10 milioane de lei, dar pe parcursul procedurii se poate decide renunțarea la recuperarea sumei, așa cum a procedat Negoiță în 2014.

Astfel, după șapte ani de la intrarea în insolvență pe care a dictat-o Negoiță, Dinamo revine la aceeași soluție. 

Afară din Europa și pericol de depunctare! Ce înseamnă noua insolvență cerută de Dinamo
DINAMO
Afară din Europa și pericol de depunctare! Ce înseamnă noua insolvență cerută de Dinamo

Conform informațiilor GSP, Dinamo a apelat la intrarea în insolvență ca o formă de apărare legală, și pentru a evita pe viitor solicitări din partea creditorilor, care par inevitabile. 

Astfel, insolvența era singura opțiune a lui Dinamo. CONCRET: „Procedura acționează pentru Dinamo în această perioadă fix ca o umbrelă, creditorii reprezentând ploaia”, a explicat pentru Gazetă un apropiat al grupării din Ștefan cel Mare.

6 milioane de euroeste cuantumul datoriilor clubului Dinamo la finalul lui 2020, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, dar restanțele ar depăși de fapt 7 milioane de euro

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Un club a intervenit în procesul de insolvență deschis de Dinamo! Cere recuperarea unei datorii de 1,1 milioane de euro

Cât mai rezistă Uhrin la Dinamo? Cehul pune presiune pe șefi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
robotzel
robotzel  •  29 Iunie 2021, 06:55

Cândva suporterii din PCH se luau de patroni că sunt creditori. Se pare că și suporterii sunt tot creditori. Mare mare dragoste de echipa.

robotzel
robotzel  •  29 Iunie 2021, 06:54
Postat de paolo11 pe 29 Iunie 2021, 06:17

Sunt contracte pentru care jucătorii s-au dus la UEFA. Crezi ca decide administratorul sindic dacă alea se plătesc sau nu sau o parte, cum zici tu? Nu-mi vine a crede.

Lasa-l pe eternul insolvent sa apere. Datoriile anterior declarării insolventei se pot diminua DOAR cu acceptul creditorului.

paolo11
paolo11  •  29 Iunie 2021, 06:17
Postat de adi_stelistul pe 28 Iunie 2021, 18:26

Nu, te inseli, mai citeste tu si ce-a zis Negoita si ce-am scris eu. Salariile neplatite pana la data intrarii in insolventa intra la masa credala. Se platesc ... sau nu. Sau doar o parte! Salariile de dupa intrarea in insolventa, insa, sunt cheltuieli curent si, asa cum am si zis, se platesc in intregime. Despre acestea a vorbit si Negoita. Despre salariile de dupa intrarea in insolventa.

Sunt contracte pentru care jucătorii s-au dus la UEFA. Crezi ca decide administratorul sindic dacă alea se plătesc sau nu sau o parte, cum zici tu? Nu-mi vine a crede.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează