FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // INTERVIU EXCLUSIV Povestea fabuloasă a „Regelui” Simon Zenke: bunicul lui a fost șef de trib » De ce s-a împrietenit rapid cu Dan Nistor

Articol de , - Publicat sambata, 26 ianuarie 2019 09:00

DINAMO // Nigerianul Simon Zenke (30 de ani) dorește să facă istorie în Ștefan cel Mare, dezvăluie însemnătatea numelui său de familie și anunță că Nistor este fratele lui.

Simon Zenke a fost comparat, la venirea în Ștefan cel Mare, cu Harlem Gnohere din cauza kilogramelor în plus pe care le-a afișat în primele meciuri pentru "câini".

Mijlocașul de bandă a tras tare în cantonamentul din Antalya, iar calitatea performanțelor sale a crescut treptat.

Acum, e foarte aproape de greutatea optimă și anunță că vrea să fie unul dintre cei mai buni fotbaliști străini din campionatul românesc.

Nigerianul povestește istoria familiei și a numelui său, îi face portretul lui Mircea Rednic și anunță că atmosfera din vestiarul alb-roșiilor este una destinsă, perfectă pentru a obține performanță. 

- Simon, cum te-ai acomodat la Dinamo?
- Lucrurile stau foarte bine în acest moment. Muncim din greu să ne intrăm în formă și să terminăm cu bine acest sezon. Suntem optimiști pentru a doua parte a sezonului.

- Antrenorul Mircea Rednic cum ți se pare?
- E nemaipomenit! E un antrenor foarte, foarte amuzant. Dar în același timp știe când să fie serios și să se impună. Are o personalitate foarte directă. Când faci lucrurile bine îți spune, dacă greșești îți spune la fel de direct.

- Cât de important este pentru jucători ca antrenorul lor să aibă simțul umorului?
- E foarte important pentru atmosfera din vestiar. Te face să te relaxezi și să fii tu însuți. Când un antrenor e prea agresiv devii rezervat, te inhibi și nu poți să dai pe teren tot ce ai mai bun. Mă bucur foarte mult de faptul că Rednic e dispus să discute cu noi despre orice, ne-a transmis că putem merge oricând la el să vorbim.

- În amicalele din Antalya ai arătat tehnică bună, dar și agresivitate. Cum te-ai descrie ca fotbalist?
- Recunosc că sunt agresiv câteodată.

- Chiar foarte agresiv?
- Da, așa este, sunt de acord. (râde) Îmi place să îmi domin adversarul, să mă impun în fața lui. În acest moment nu mai sunt atât de sigur pe calitățile mele pentru că nu am mai jucat de ceva vreme, însă fac eforturi să îmi reintru în formă. Sper că veți vedea curând ce fel de fotbalist sunt cu adevărat.

- Care sunt aceste aptitudini despre care vorbești, în afară de agresivitate?
- Am viteză bună, sunt puternic fizic și în duelurile unu contra unu sunt de neoprit. Centrez bine și consider că îi simt foarte bine pe colegii mei din atac pentru că la începutul carierei am jucat atacant, număr 9. Acum nu o mai fac pentru că mai mulți antrenori m-au reprofilat în bandă.

- De ce te-au mutat?
- Pentru că pot face bine și faza defensivă în tușă. Fiind rapid, principalul meu obiectiv este să duc cât mai multe baloane în careu pentru atacanți.

- Pe ce poziție te simți cel mai bine în teren?
- Hmmm, cum am spus, m-am format ca număr 9, deci îmi place să marchez. Însă de 5 sau 6 ani am jucat numai "aripă". Indiferent că a fost pe dreapta sau stânga. Pot să fiu o opțiune bună pentru ambele flancuri și pe atac. Acum mă simt foarte bine în dreapta, unde m-a așezat antrenorul nostru de la Dinamo.

- Cum te înțelegi cu colegii tăi de la Dinamo?
- Foarte bine, da, da! Chiar foarte bine!

- Te întreb pentru că am observat chiar înainte de interviu că glumeai cu Dan Nistor la bar.
- Ha, ha, ha, cum vă spun? Nistor este fratele meu… român (râde).

- Deja?
- Daaa! E foarte atent cu mine să nu îmi lipsească nimic, vorbim mult, glumim la fel de mult. El știe și puțină franceză de când juca la Evian așa că ne înțelegem bine. Glumesc mereu și cu Popa, cu Filip, care a venit de puțin timp la noi. Avem o chimie bună! (lovește scurt și zgomotos palmele). Și cu fundașul meu dreapta, Sorescu, mă înțeleg foarte bine, deși e puțin nebun câteodată (râde). Mă simt liber cu ei, toată lumea râde aici și asta spune ceva despre atmosfera bună de la Dinamo.

- Asta cu toate că locul din clasament nu vă poate da motive de bucurie.
- Din nefericire, așa este! Totuși, toți ne dorim să jucăm bine, să remediem situația. Antrenorul încearcă să facă din noi o echipă mai bună decât cea din 2018, suntem încrezători și sperăm că vom reuși. Vine cu multe lucruri noi pe care le învățăm. Și mie îmi cere să mă adaptez la noul sistem de joc. Cred că în momentul în care vom înțelege cu toții ce dorește tehnicianul, vom face lucrurile perfect și atunci nu vor mai exista probleme.

- Care este obiectivul tău pentru 2019?
- Cel mai important este să joc cât mai multe meciuri consecutiv. Și să îmi ajut echipa, desigur. Să marchez, să dau pase decisive și să apăr aceste culori din toată inima (duce mâna către stema lui Dinamo de pe tricou). E obligatoriu să dau tot ce am mai bun pentru că Dinamo este un club foarte mare al României.

- Ai sânge nobil. Care este povestea ta?
- (râde) E ceva pe acolo! E o poveste antică, de pe vremea stră-străbunicilor mei. Bunicul meu a fost căpetenie de trib în Nigeria. Îl chema Makera Zenke. Zenke se traduce "rege".

- Cum îl strigau supușii?
- Căpetenie se spune "Tor Tiv". Deci Tor Tiv Zenke.

- Putem spune că ești regele lui Dinamo?
- (râde) Încă nu! Dar sper să ajung. În Turcia am fost rege, așa că sper să o fac și în România. Am să fac tot posibilul să devin regele lui Dinamo! Vreau să impresionez, să las ceva în urma mea în campionatul din România. 

"Recunosc că în Turcia am câștigat bani destul de mulți. Nu cât să fac lucruri extravagante, dar pentru a trăi decent fără griji, da!"

"Ajungi într-un punct în care nu banii înseamnă tot, știți la ce mă refer? Eu sunt în acel punct. Vreau să fac performanță cu Dinamo"

"Dacă mă interesau banii, plecam să joc în Arabia Saudită. Chiar în ziua în care am semnat cu Dinamo, am avut ofertă din acea zonă. Mi-am dorit să rămân să joc fotbal în Europa la un nivel bun"
Simon Zenke

6 meciuria jucat Zenke pentru Dinamo în acest sezon de Liga 1, nereușind să marcheze până acum

300.000 € valorează Zenke în acest moment, conform transfermarkt.com. În 2012 era cotat la 1,6 milioane de euro

Citește și: 

Are dreptate Nistor? Căpitanul „câinilor” și-a „mitraliat” foștii colegi, dar cifrele din acest sezon îl trădează

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
1745flo
1745flo  •  26 Ianuarie 2019, 16:38
Postat de triple.core.hd pe 26 Ianuarie 2019, 10:46

Vezi ca Dinamo e republica, noi nu prea avem treaba nici cu regii locali. :))

÷)) avem si noi regii nostri, gen Cioabă, sau alti agramati!

star_bucuresti
star_bucuresti  •  26 Ianuarie 2019, 11:15
Postat de Sorin Dumitrescu pe 26 Ianuarie 2019, 10:31

Lasă că a luat fcsb campionate și cupe, pai la câți bani a băgat Jiji ,la echipa și sa nu iei nimic de trei ani și se apropie al patrulea, mai bn tăceam. Măcar la noi nu avem puterea de a cumpăra jucători buni de ăsta și rezultatele au fost așa ,dar la ***? ?????unde sunt performantele care tot va lăudați? Nu știți decât sa dați tunuri cu jucători care sunt porecliți după nume celebre și voi sunte jalnici .

unde sunt? pai noi jucam aproape an de an in grupele unei competiti europene,ne batem an de an la campionat. ce naiba vrei mai mult. la cat am investit nu trebuia sa fim chiar asa de sus. pai am vandut in 2015 tot ce am avut mai bun. de la stanciu si pana la chipciu.

apollon
apollon  •  26 Ianuarie 2019, 11:07

Daca erau probleme cu banderola, cine sa fie capitan la Dinamo, lucrul acesta s-a rezolvat deja. Acum au sef de trib. Securitatea si militia este istorie...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează