FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cariera lor a luat-o la vale! » Prăbușire totală după plecarea din România a „vedetelor” aduse la Dinamo de Pablo Cortacero

Borja Valle a
fost singurul
jucător care a
dat randament la Dinamo,
marcând 5 goluri în cele
9 meciuri jucate
Foto: GSP
Borja Valle a fost singurul jucător care a dat randament la Dinamo, marcând 5 goluri în cele 9 meciuri jucate Foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 08:16 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 09:37

Fotbaliștii aduși la Dinamo în „era Cortacero” sunt la pământ din punct de vedere al performanțelor sportive, ajungând să joace în ligi modeste sau fiind, la fel ca roș-albii, la retrogradare.

Dinamo este la retrogradare și mai are vreme să se antreneze pentru barajul de menținere/promovare din Liga 1, într-o „dublă” cu locul 3 din eșalonul secund, pe 22/29 mai. 

Top surprinzător întocmit de CIES Football Observatory: Dinamo, prima în Liga 1 și pe 17 în Europa, înaintea lui Ajax!
DINAMO
Top surprinzător întocmit de CIES Football Observatory: Dinamo, prima în Liga 1 și pe 17 în Europa, înaintea lui Ajax!

Dinamo încă pătimește din cauza managementului spaniol, cu Pablo Cortacero în frunte și cu Dorin Șerdean în board-ul administrativ, ultimul devenind acum reprezentantul principal al acționarului principal, Lotus SRL.

Dinamo a dat bani și mai are de dat o groază!

Gruparea din centrul Capitalei a plătit aproximativ 500.000 de euro daune pentru a închide diverse litigii cu fotbaliștii aduși în vara/toamna lui 2020, cu managementul iberic, și mai are de plătit sau de a încheia divergențe economice cu alți jucători din acel lot. Plus că „grupul Cortacero-Șerdean” a rămas în scripte drept reprezentant al acționarului majoritar la clubul aflat în insolvență. 

Din punct de vedere sportiv, jucătorii care soseau aduși de Cortacero et Co, cu un trecut la mari grupări din campionatele tari ale Europei, au urmat, în paralel, traseul descendent pe care l-a parcurs Dinamo. 

Aleix Garcia (ex-Manchester City), Camara (ex-Barcelona), Mejias (ex-Real Madrid), Ba (ex-Porto), Magaye (ex-Everton) sau Borja Valle (ex-Deportivo) au atins puncte alarmante ale carierei lor. Mulți sunt la fel ca Dinamo: la retrogradare. Sau în ligile inferioare. Încă mai trăiesc din poleiala prezentă în CV-ul personal.

Se caută prin iarbă...

  • Aleix Garcia, fotbalist plătit cu 25.000 de euro/lună, care s-a ales cu 100.000 de euro sumă compensatorie la plecare, conform mesajului DDB, și mai vrea aproximativ 300.000 de euro din contract; este la Girona, locul 5 în liga secundă spaniolă.
  • Paul Anton a ținut să părăsească vara trecută Dinamo, este la Ponferradina, locul 7 în liga secundă iberică.
  • Borja Valle, cel mai bine plătit jucător al „câinilor” și din Liga 1 la vremea respectivă, 33.000 de euro/lună, este la ultima clasată din liga a doua spaniolă, Alcorcon, aproape retrogradată. Fostul decar al roș-albilor vrea în jur de 300.000 de euro de la Dinamo!
  • Isma Lopez, primul plecat, primul ajuns la TAS, este la Santander, locul 1 din liga a treia spaniolă la finalul sezonului regulat, dar el este la număr la alb-verzi. A jucat 1 minut în 2022, în rest doar pe bancă sau în tribună. Vrea 370.000 de euro de la Dinamo!
  • Janusz Gol a ajuns la Gornik Leczna, „lanterna roșie” din Polonia.
  • Abdoulaye Ba este la Arouca, locul 15, la retrogradare, în Portugalia.
  • Alexander Gonzalez a stat patru luni pe tușă și a semnat în februarie 2022 cu Piunik Erevan, liderul din Armenia.
  • Magaye Gueye a târât-o pe Dinamo într-un scandal de doping, i-a convins la începutul lui 2022 pe grecii de la Anagennisi Karditsas (locul 5 în eșalonul secund), dar a adunat doar jumătate de oră în total în 3 meciuri.
  • Rene Roman este, cu Atletico Baleareas, pe locul 4 în liga a treia spaniolă la finalul sezonului regulat și mai așteaptă 150.000 de euro sumă compensatorie din România.
  • Tomas Mejias a fost și în liga a doua din Turcia, la retrogradare, acum a ajuns la Antipozi, la Sydney, locul 10 din 12.
  • Juan Camara a trecut și pe la CSU Craiova, a semnat în Azerbaidjan, la Sabah, locul 4, și se bucură pe Instagram de prețul mic la carburant
JucătorEchipăMeciuri / goluri / assist-uri
Rene RomanAtletico Baleareas (Spania, 3)29 / - / -
Tomas MejiasSydney Wanderers (Australia, 1)12 / - / -
Aleix GarciaGirona (Spania, 2)36 / 1 / 4
Paul AntonPonferradina (Spania, 2)27 / - / -
Abdoulaye BaArouca (Portugalia, 1)19 / - / -
Borja ValleAlcorcon (Spania, 2)14 / 4 / 2
Vlad AchimFCU Craiova (România, 1)15 / - / -
Isma LopezSantander (Spania, 3)11 / - / -
Andrei RaduDinamo (România, 1)28 / - / -
Alexander GonzalezPiunik Erevan9 / - / 2
Adam NemecVoluntari (România, 1)32 / 6 / 2
Janusz GolGornik Leczna (Polonia, 1)31 / 3 / 2
Magaye GueyeAnagennisi Karditsas (Grecia, 2)3 / - / -
Juan CamaraSabah (Azerbaidjan, 1)19 / 5 / 3

Doar Contra, fostul antrenor al lui Dinamo, stă bine

Cosmin Contra a fost adus atunci de către managementul spaniol, apoi a plecat din „Ștefan cel Mare” hulit de către suporteri. A fost, și este, acuzat de către fani că a influențat sosirea ibericilor, care au devalizat clubul, ajuns acum la aproximativ 9 milioane de euro datorii. 

„Guriță” și-a revitalizat cariera, în august 2021, după 9 luni de stat pe margine, a semnat cu Al Ittihad, pe care o duce până la câteva etape de titlu! A făcut furori în Arabia Saudită, are 11 puncte în fața celor de la Al Hilal, când mai sunt 5 runde de jucat. Contra este în lumea arabă alături de Laurențiu Roșu și Daniel Tudor, în staff-ul tehnic.

VIDEO „Amatorism!” » Porumboiu, tiradă la GSP Live: „E bălăcăreală în Liga 1, nu mai există nicăieri așa ceva”

Citește alte știri din Liga 1:

Malcom Edjouma, ofertat din Liga 1: „A ruginit la FCSB, îl așteptăm aici”
FCSB
Malcom Edjouma, ofertat din Liga 1: „A ruginit la FCSB, îl așteptăm aici”
A cerut în direct demisia lui Dan Petrescu: „M-am săturat de văicărerile lui! E momentul să plece de la CFR Cluj”
CFR Cluj
A cerut în direct demisia lui Dan Petrescu: „M-am săturat de văicărerile lui! E momentul să plece de la CFR Cluj”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
200748401087864
Gabriel Degeratu  •  27 Aprilie 2022, 10:44

, ,,Cariera lor continua la vale! » Prăbușirea totală continua si după plecarea din România a „vedetelor” aduse la Dinamo de Pablo Cortacero"

200748401087864
Gabriel Degeratu  •  27 Aprilie 2022, 10:43

,,Cariera lor a luat-o la vale! » Prăbușire totală după plecarea din România a „vedetelor” aduse la Dinamo de Pablo Cortacero" DOMNULE EDUARD APOSTOL,ESTE UN TITLU FALS,CARIERA LOR ERA ,,LA VALE" IN MOMENTUL IN CARE AU VENIT LA DINAMO,ACUM CONTINUA LA VALE,NU A LUAT-O LA VALE.DECI TITUL CORECT AL ARTICOLULUI ESTE,, ,,Cariera continua la vale! » Prăbușirea totală continua si după plecarea din România a „vedetelor” aduse la Dinamo de Pablo Cortacero"

gepeto
gepeto  •  27 Aprilie 2022, 10:24

S-au intors de unde au venit. Doar nu a venit vreunul direct de la city, real, valencia in liga1 :))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează