FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo l-a rezolvat pe fundaşul dreapta spaniol Jose Romera: "Bătăios şi serios"

În ultimii 7 ani, Dinamo a mai avut fundaşi dreapta spanioli, pe Paco Molinero şi pe Oscar Rubio
În ultimii 7 ani, Dinamo a mai avut fundaşi dreapta spanioli, pe Paco Molinero şi pe Oscar Rubio

Articol de - Publicat vineri, 15 iulie 2016 00:00

Dinamo l-a rezolvat ieri pe fundaşul dreapta spaniol Jose Romera, 28 de ani, ultima oară în Cehia la Jablonec.

"Este puternic, cu centrări de calitate, bătăios şi un tip serios, atât pe teren, cât şi în afara lui". Aceasta este schiţa portretului ultimului venit în "haită", spaniolul Jose Antonio Romera Navarro, fundaş dreapta de 28 de ani, iar caracterizarea a fost făcută de cei ce l-au recomandat dinamoviştilor, dar şi de oficialii din Ştefan cel Mare după primele contacte cu ibericul.

Titular cu Astra

Jose Romera, crescut la Academia lui Levante, poate juca la nevoie şi stoper, dar a fost achiziţionat de Dinamo pentru banda dreaptă, acolo unde va fi titularizat, după ce va recupera câteva săptămâni de antrenamente. Oricum, dinamoviştii spun că poate evolua chiar din prima rundă, contra Astrei, peste 10 zile.

Spaniolul a jucat în ţara sa numai în ligile inferioare, la Levante B şi Gandia, făcându-se remarcat în prima divizie din Cehia, la Dukla Praga, apoi la Jablonec. Cu ultima echipă a jucat sezonul trecut şi finala Cupei Cehiei, a strâns 16 prezenţe pentru Jablonec în tot anul competiţional. În 2016 însă, spaniolul n-a prins decât 3 meciuri.

"Sunt mulţumit de cei pe care i-am avut sub comandă, dar ne mai trebuie. Am rezolvat şi cu spaniolul, fundaş dreapta, pentru că am cerut pe acest post. Aşteptăm şi un atacant, sper să ajungă, cum o vrea Dumnezeu!"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

1gol şi 2 assist-uri a strâns spaniolul pentru Jablonec, în 41 de meciuri, din 2014 până la finele sezonului trecut

2goluri şi 6 pase decisive a avut Jose Romera la Dukla Praga în 49 de partide, între 2012-2014

4fotbalişti a transferat şi prezentat Dinamo până acum: portarii Brănescu şi Penedo, fundaşul Jose Romera şi mijlocaşul Busuladzici

Cum arată Dinamo în preajma startului campionatului:

Brănescu - Jose Romera, Mevlja, Nedelcearu, St. Filip - P. Anton, Busuladzici, Palici - Rotariu, Gnohere, P. Petre

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
duta_dd
duta_dd  •  15 Iulie 2016, 20:34

...iar cel mai smecher antrenor andone anunta ca pe ultima suta va face inca vreo 3 transferuri la fel de spectaculoase si promite solemn ca va scapa de orice jucator cu valoare adus de Rednic

bakunin
bakunin  •  15 Iulie 2016, 10:55

Multumesc, negoita, pupa-ti-as ariciul de la portofel. Nu te lasa pana nu retrogradezi *** :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează