FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo le pregătește o surpriză fanilor: ”finala” pe Arena Națională! 

Articol de - Publicat duminica, 17 februarie 2019 09:00

Dacă le vor învinge pe Botoșani și pe Călărași, ”câinii” vor să joace ultimul meci al sezonului regulat, cu Chiajna, pe Stadionul Național spre a beneficia de aportul fanilor la ultima ofensivă pentru play-off.

Ceea ce la sfârșitul lui 2018 părea imposibil, acum prinde tot mai mult contur: "câinii" lui Mircea Rednic se luptă cu toate forțele pentru a prinde ultimul loc de play-off. După victoriile cu Poli Iași, 3-0, și Sepsi, 1-0, Dinamo mai are de jucat cu Botoșani, în Ștefan cel Mare, cu Dunărea Călărași, în deplasare, și cu Chiajna, acasă.

Conducătorii roș-albi se gândesc să închirieze Arena Națională pentru un adevărat asediu al galeriei PCH cu trupa din Ilfov. Asta dacă bucureștenii vor învinge atât pe Botoșani, cât și pe Dunărea și vor păstra astfel șanse de a prinde locul 6 în clasament. 

Costuri mari

În ultima vreme, dinamoviștii au jucat cu foarte puțini spectatori, pe vechiul stadion din Ștefan cel Mare. Deși fanii au cerut în mod repetat ca echipa să evolueze pe Arena Națională, numărul 1 de la Dinamo, Alexandru David, a explicat în septembrie 2018 de ce este greu ca acest lucru să se întâmple constant: "Costurile pentru organizarea unui meci pe Arena Națională, aici vorbesc atât de închirierea efectivă a stadionului, discut și despre utilități, costuri de pază, sunt mult mai mari când vorbim despre un astfel de stadion. Se ajunge undeva la 35.000-40.000 de euro pe meci".

David a dezvăluit și care este rețeta ca Dinamo să nu iasă în pierdere dacă joacă pe Arena: "Există o rețetă ca să nu pierzi bani când organizezi un meci pe Arena, să ai minimum 10.000 de spectatori plătitori. Or, noi nu am reușit să atingem acest target în medie, la anumite meciuri am reușit, la altele nu. Nici măcar în vremea în care era o altă atmosferă și era o altă emulație în jurul echipei". 

55.634de locuri are Arena Națională. Recordul de asistență s-a înregistrat la meciul România-Finlanda, 1-1, când au fost 54.364 spectatori

Fieful spectacolului

Ultrași PCH sunt recunoscuți ca fiind suporterii români care pun în scenă cele mai spectaculoase scenografii la meciurile împotriva rivalei tradiționale, FCSB. De-a lungul timpului, acestea au avut loc când Derby-urile s-au jucat pe Arena Națională. Infrastructura modernă a stadionului îi ajută pe fanii roș-albi să regizeze mai ușor spectacolele 3D care au nevoie de multe cabluri atârnate aproape de acoperișul stadionului. 

Farsa istorică a fost tot pe Arena!

Tot de Arena Națională se leagă și cea mai mare umilință din istoria galeriei FCSB, aplicată de Peluza Cătălin Hîldan. FCSB a jucat, în august 2016, în play-off-ul UCL, împotriva lui Manchester City, 0-5. Atunci, ultrașii dinamoviști i-au păcălit pe Gigi Becali și MM Stoica, spunând că reprezintă o firmă specializată în scenografii și că vor să facă un spectacol la tribuna a doua care să rememoreze momente speciale din istoria clubului roș-albastru. De fapt, în timpul jocului a apărut pe toată tribuna a doua mesajul: "Doar Dinamo București" (foto), în culorile alb și roșu. 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (33)
emil1986
emil1986  •  17 Februarie 2019, 18:20

Niciun suporter care cunoaste adevarata istorie a clubului securist, dinamo, nu vrea aceasta echipa in play-off. Doar neghiobii si copiii de militieni si securisti o vor in primele 6 locuri. dinamo, club de borfasi securisti, care au in ADN hotia si contraperformanta!!!!

952030968311337
Pavel Danut  •  17 Februarie 2019, 16:35

Ăia de la fotbal club sportiv becali lăsați voi DINAMO şi vedeți-vă voi cum puteți blătui meciurile voastre ,şi comentați la voi pe sait *** totul despre *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1260234347346768
Ioan Trisi  •  17 Februarie 2019, 16:09

Nu stiam de faza cu ,,Doar Dinamo Bucuresti,, in timpul meciului Fcsb,dar acum cand vad ca s-a intamplat ,nu pot sa spun decat ca mm si jiji au *** Nu se poate sa fii atat de prost!!!! Dar cine a avut ideea si cine a realizat scenografia merita toate felicitarile! Chestia asta nu poate fi uitata usor!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close