FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, praf peste tot! Cifrele dezastrului din tot clubul alb-roșu

Articol de - Publicat marti, 23 martie 2021 10:04 / Actualizat marti, 23 martie 2021 10:09

Echipele clubului Dinamo, de la prima până la juniorii A, sunt în situații critice, chiar la retrogradare, în competițiile în care activează.

Dinamoviștii luptă pentru supraviețuirea unui club care este la pământ. Echipa de seniori a ajuns să fie îngenuncheată de orice adversar, iar jucătorii au vorbit și public despre noul obiectiv, lupta pentru evitarea retrogradării. Dar situația este dramatică la nivelul întregii grupări, nu doar financiar, ci și sportiv. În sistemul piramidal al clubului, cele mai importante formații sunt praf. Situația e la pământ!

Cifrele dezastrului de la Dinamo:

1. Dinamo I este pe antepenultimul loc în Liga 1, cu două puncte și doar două goluri în ultimele 8 etape. În condițiile în care Nemec e în recuperare după accidentare, iar Magaye e suspendat din cauza cocaninei, un atacant al „câinilor" n-a mai marcat un gol în Liga 1 de 10 runde! Colac peste pupăză, pe 30 martie va fi o nouă înfățișare la Tribunalul București cu Pablo Cortacero, care țintește revenirea în funcția de președinte al CA cu drept de semnătură.

2. Dinamo II este pe locul 7 în Seria C4, la un punct de Rapid II, care ocupă loc de baraj. Pentru promovare în divizia secundă se luptă rivalii de la CSA Steaua și FCSB II. „Câinii" l-au înlocuit recent pe Emil Ursu cu Sorin Colceag.

3. Juniorii A, Dinamo U19, mândria Academiei ani de-a rândul, sunt pe locul 7, tocmai au pierdut acasă, 2-3, cu penultima clasată Kids Tâmpa Brașov, având 4 victorii, 3 remize și 5 eșecuri în 12 etape. Trupa pregătită de Gică Mihali este la 15 puncte de liderul Viitorul și la 12 puncte de FCSB. Juniorii A au cucerit titlul național în 2017 și-au jucat finala la Liga Elitelor în ultimii 4 ani.

„Fiecare ce vrea"

„Dinamo începuse un proiect amplu, trebuia continuat cu el. În 2017, echipa mare s-a luptat la titlu, a terminat pe 3, a câștigat Cupa Ligii cu Contra. În 2018, cu mulți tineri de la Academie, Bratu a câștigat la pas play-out-ul. Anul trecut, cu juniorii A am fost la un minut de a juca din nou în Champions League la U19. Cu copii antrenându-se în parc. Iar acum Dinamo e la retrogradare, cu toate. La juniori riști să ajungi la AMFB, să joci doar pe «Municipiu».

Anul trecut, la 7-0 pentru noi cu Kids Tâmpa de-a bătut ultima oară pe Dinamo U19, mă rugam de antrenor să mai dea șanse și altor copii, ca să joace. Problema nu e la antrenori, ci la haosul din club. Indisciplină, fiecare face ce vrea, fiecare e pentru el, fiecare are interese, așa trebuie percepută declarația lui Vlad Achim după înfrângerea de la Iași. Nu realizați în ce hal e Dinamo, clubul e praf! La echipa mare a fost o perioadă când nu aveau ce mânca la Săftica sau nu aveau o pastilă în cabinetul medical, a plătit Contra de la el din buzunar.

La juniori, am lucrat în ultimul an fără masă, fără cazare, fără vitaminizare, cu jucătorii alergând în parcul IOR să pregătească finala cu Viitorul, pierdută în ultimul minut", a dezvăluit pentru GSP Gabi Răduță, fostul manager al Academiei dinamoviste în perioadă 2013-2020. 

Despre Eșanu, dacă nu făceam lobby la voi în Gazetă și nu-i dădeau șanse la prima echipă, că fugiseră Mejias și Rene, nu mai era acum în lotul României la Euro U21. Dusan Uhrin, la recomandarea «specialiștilor», i-a zis să se lase! Că are 2-3 kilograme în plus, după accidentarea ce era să-i pună capăt carierei
- Gabriel Răduță, ex-manager Academia Dinamo

9 trofee naționaleși 18 finale la juniorii A, B și C a câștigat și a bifat Dinamo în perioada 2013-2020

Este foarte important să fim o familie la Dinamo, jucători, antrenori, suporteri, juniori sau îngrijitori la teren. Trebuie să rămânem uniți, istoria ne obligă să salvăm Dinamo 
-Ionel Augustin, antrenor Dinamo U17

Exemplul Bordușanu

În acest moment, singura rază de speranță e adusă de echipa U17 a clubului. Juniorii B, pregătiți de Ionel Augustin, sunt pe locul 3, la două puncte de liderul FCSB și la egalitate cu Viitorul, adversarele având un joc mai puțin disputat. Și urmează duelurile cu cele două rivale. Antonio Bordușanu a fost promovat și-a jucat deja la prima echipă, fiind singurul fotbalist ce-a evoluat în acest an pentru juniorii A, B, Dinamo II și prima echipă! Dinamo U17 a marcat 43 de goluri în 12 etape.

La nivelul centrului de juniori sunt cele mai mici salarii din România. Dacă vezi cifrele, apropii hârtia de ochi, nu-ți vine să crezi. Cu Negoiță aveam raport de activitate în fiecare săptămână, era un dosar de 10 pagini și se analiza la sânge. Asta până când s-a dat la o parte
- Gabriel Răduță, ex-manager Academia Dinamo

VIDEO Ionuț Negoiță, atac la adresa antrenorilor lui Dinamo: „Voiau să bage numai jucători răsuflați! Îi forțam să bage tineri"

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Un mare dinamovist e nemulțumit de strategia lui Gigi Mulțescu: „Jalnic! Mă așteptam să văd altceva”

Situație critică la Dinamo! „Câinii” devin FCDB dacă retrogradează: „Pierdem TOT, palmares, culori, siglă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dobrin
dobrin  •  23 Martie 2021, 13:59

Mai sunt si altii praf acolo? Credeam ca numai Magaye...

tataika
tataika  •  23 Martie 2021, 13:17

La matineu!

iosif_
iosif_  •  23 Martie 2021, 11:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close