FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // VIDEO Ionuț Negoiță a dat cărțile pe față într-o conferință incendiară: „Vând 51% din Dinamo pentru UN LEU” + Statul poate lua baza Săftica!

Articol de , - Publicat marti, 29 octombrie 2019 09:46

Ionuț Negoiță, finanțatorul celor de la Dinamo, a susținut astăzi o conferință de presă la sediul clubului de la Rin Grand Hotel. Patronul „câinilor” a anunțat că intenționează să cedeze clubul pe suma modică de un leu, făcând și alte declarații tari despre situația complicată a clubului din „Ștefan cel Mare”. 

„Am inițiat această conferință pentru a face un anunț important pentru viața clubului Dinamo. În august, s-au făcut 7 ani de când am venit la Dinamo ca acționar minoritar, iar în martie se fac 6 ani de când am preluat frâiele clubului în totalitate. A fost o perioadă cu bune, cu rele, cu unele realizări. N-au fost realizări cum mi-am dorit, dar aș putea să-mi trec în merite faptul că am luat clubul Dinamo aproape în faliment și l-am ținut în viață singur. Din păcate, nu am reușit performanțe fotbalistice notabile, poate și pentru că echipa m-a costat destul de mult atunci când am luat-o. Aș fi putut plusa pe partea fotbalistică și sunt convins că rezultatele erau altele”, a explicat Ionuț Negoiță.  

De ce au căzut negocierile cu Florică

„Am decis ireversibil să ies din fotbal încă de acum doi ani. Am avut negocieri cu multă lume, cu arabi, chinezi, români și am încercat să vând acest club și să găsesc soluții. Din păcate, mulți au dat înapoi pentru că nu avem casa noastră, lucrurile fiind blocate acolo (n.r - la stadion). Am promis acum ceva timp că voi ceda acțiunile clubului. Am avut o discuție cu domnul Florică, ce propunea un proiect ambițios cu 5 milioane/an bani investiți. Am tot sperat că lucrurile sunt serioase, chiar dacă majoritatea îmi spuneau că nu e cazul.

Mi-am dat seama că au fost doar povești și dorință de publicitate. Am pierdut și nu m-am putut ține de promisiunea de a ceda clubul. Mi-am dat seama că a fost o gogoașă umflată. Voiam ca lucrurile să fie confidențiale, dar au început să apară diverse informații în presă. Cu domnul Florică, am ajuns de la 5 milioane de euro la un leu, apoi a dispărut în ceață”. 

Un leu pentru 51% din club!

Negoiță e decis să renunțe la Dinamo, însă pune și condiții celui care se va încumeta să cumpere o parte sau toate acțiunile clubului:

„Decizia mea a fost și este că pachetul de 51% să îl vând pe un leu! Totuși, cei care vin sunt obligați să aducă 500.000 de euro în societate pentru a aduce la zi datoriile scandente. Nu se pune problema să dau clubul cuiva care nu are acești bani. Aceasta este decizia mea. Este decizia mea și sunt destul de flexibil și cooperant pentru a da clubul cuiva. Datoriile clubului sunt de 1,8 milioane de euro. Doar o parte din ele sunt scandente. 51% din acțiuni înseamnă un leu. Dacă cineva vrea toate acțiunile, trebuie să plătească un milion de euro!”.  

Invitație pentru posibili investitori + despre pericolul falimentului

„E momentul adevărului! Avem legende dinamoviste care vin din fotbal și au bani. Ideal ar fi ca unii dintre ei să preia. Dacă nimeni nu vine să ia clubul, e foarte grav și se primește ceea ce se merită! Nu m-aș gândi la un scenariu grav precum falimentul. Cineva spunea că nu e bine să iei lucruri gratis, așa că un leu e cea mai bună soluție. De azi încolo, soarta clubului e în mâinile dinamoviștilor, asta dacă vor să aibă echipă. Dacă nu se face ceva într-o lună, lucrurile devin periculoase!

Statul poate lua baza de la Săftica! 

Conform informațiilor GSP.ro, Negoiță a garantat în fața Statului cu baza de la Săftica. Dacă datoriile clubului nu vor fi restituite, baza de pregătire din afara Bucureștiului va trece în patrimoniul Statului. În conferința de azi, Negoiță a confirmat informația făcută publică de reporterii GSP. 

„Patrimoniul societății e compus din baza de la Săftica, două terenuri sintetice, sală de cazare, sală de fitness, bucătărie și restaurant cu toate facilitățile. Aceste lucruri sunt cotate la aproximativ 3 milioane de euro. Lotul de jucători e o altă discuție și are altă valoare. Da, am garantat în fața Statului cu baza de la Săftica”.

Ce se întâmplă cu salariile restante

„Mesajul meu pentru jucători e să-și facă în continuare meseria de profesioniști. Au o lună - o lună și jumătate de restanțe. Se vor găsi soluții, ei trebuie să-și facă datoria. Dacă își fac treaba, lucrurile vor fi pozitive pentru ei” - Ionuț Negoiță

Vezi și: 

EXCLUSIV Umilința maximă: Ionuț Negoiță s-a împrumutat de la Nicolae Badea!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (70)
demolarii
demolarii  •  29 Octombrie 2019, 23:19

Nu am inteles nimic din ce spunea acest patron. Cine a gresit? Pana la numirea lui A David președinte, clubul de fotbal ( ce bine ca adevăratul club Dinamo e al MI) avusese profit financiar timp de 3-4 ani. Care a fost scopul cu numirea lui David? Dar cu contractul lui I Șerban? El cum apare in evidenta clubului? La pasiv sau la activ? Ce datorii de gen a mai făcut Negoita? Cantonamentul ipotecar? Ce vinde Negoita cu 1 leu? Datorii? Atunci de ce l-a gonit pe prostul de Rednic, care venea cu bani de acasa, și l-a numit pe Prunea care primește salar? Concluzia e ca , daca a fost prost afacerist sau șmecher, aceasta realizare il va urmări pe viitor in sens negativ. Imaginea de om fără coloana si viziune ii va fi de acum umbra......

boierasul
boierasul  •  29 Octombrie 2019, 21:17
Postat de foxy pe 29 Octombrie 2019, 20:10

Iaurt Danone un leu!Pufuleti 150gr, un leu!Dinamo un leu!Echipa de DOI BANI!

dar kg de praz cat costa ??))))

boierasul
boierasul  •  29 Octombrie 2019, 21:16

De ce nu a garantat cu hotelul lui si a garantat cu baza de la Saftica ?? Sincer acest patron nu cred ca va apuca ziua de pensionare )))

Vezi toate comentariile (70)
Comentează