FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

exclusiv Ultimele detalii despre noul stadion Dinamo. Cât mai durează până încep lucrările

Așa ar putea arăta noul stadion Dinamo +21   FOTO
Așa ar putea arăta noul stadion Dinamo

Articol de - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 18:00 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 18:00

Suporterii lui Dinamo mai au de așteptat până când vor fi demarate lucrările la noul stadion. Deocamdată, nu e clar nici când va fi demolat bătrânul stadion. Cel mai probabil în vara anului viitor, speră oficialii din Ștefan cel Mare.

Gazeta Sporturilor s-a interesat despre stadiul proiectului, iar concluzia este că lucrurile sunt în derulare, dar nu într-atât de mult încât să fie avansate termene și etape de lucru. Încă se vorbește despre "aprobări".

"În acest moment, CS Dinamo a parcurs toate etapele din prima fază", iar investiția a fost inclusă în Lista – Sinteză a obiectivelor care urmează să fie finanțate de CNI, se arată într-un răspuns transmis pentru Gazeta Sporturilor, semnat de președintele CS Dinamo, Ionuț Adrian Popa.

De asemenea, CS Dinamo a mai anunțat că au mai fost bifate două etape:

- s-au contractat servicii de expertizare tehnico-economică în vederea stabilirii valorii obiectivului ce urmează a fi demolat

- s-au întocmit și aprobat Nota conceptuală și Tema de proiectare, acestea fiind transmise către CNI.

Până la începerea lucrărilor propriu-zise la noul stadion mai e drum lung de parcurs. "Următoarea fază o reprezintă aprobarea prin HG a indicatorilor tehnico-economici aferent obiectivului de investiții, act normativ ce urmează a fi inițiat de CNI", menționează CS Dinamo.

Ulterior aprobării indicatorilor tehnico-economici, CS Dinamo va demara operațiunile necesare pentru eliberarea terenului liber de sarcini și predarea acestuia către CNI pentru construcția imobilului. Abia atunci finantarea noului stadion Dinamo va fi asigurată, asa cum prevede cadrul legal de derulare a subprogramului Complexuri sportive.

La solicitarea GSP, Primăria Sectorului 2 a informat că pentru construirea noului stadion Dinamo au fost solicitate și emise următoarele Certificate de urbanism:

- nr. 1303/122 "S" din 19.08.2020 - construire bază sportivă multifuncțională;

- nr. 108/11 "S" din 04.02.2021 - construire stadion nou pentru Clubul Sportiv Dinamo București, amenajări exterioare, împrejmuire și organizare de șantier;

- nr. 576/42 "S" din 01.07.2021 - construire arenă sportivă multifuncțională pentru Clubul Sportiv Dinamo București, alte lucrări conexe, organizare de șantier (realizare documentație tehnică pentru Studiu de fezabilitate și pentru obținere autorizație de construire).

Președintele CS Dinamo a explicat în comunicatul transmis Gazetei Sporturilor motivele care au întârziat construirea noului stadion:

"Proiectul «Stadion nou pentru CS Dinamo București» a fost lansat în anul 2017, cu intenția de a fi construit în zona actualului stadion central. Ulterior, din cauza problemelor juridice invocate de CNI în calitate de investitor, proiectul a fost relocat, fiind identificată ca posibilă suprafață a realizării acestuia zona velodromului din Complexul Sportiv Dinamo.

După parcurgerea unor etape din calendarul premergător construcției propriu-zise, proiectul s-a blocat din motive obiective (unul dintre ele fiind atacarea în instanță, de persoane care locuiesc în vecinătatea Complexului Sportiv Dinamo, a Hotărârii Consiliului General al Municipiului București prin care a fost aprobat PUZ-ul).

Proiectul a rămas însă pe lista de priorități a conducerii CS Dinamo, astfel că în acest an s-a revenit la intenția de construire pe amplasamentul actualului stadion central, decizie facilitată și de soluționarea problemelor juridice care au grevat inițial realizarea investiției pe locul acestuia. Drept urmare, CS Dinamo a fost nevoită să reia întregul proces de avizare a documentelor premergătoare finalizării proiectului".

Conform CNI, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro. Arena ar urma să aibă în jur de 33.000 de locuri.

Totul despre noul stadion Dinamo

Viitoarea arenă va fi ridicată pe locul actualului teren principal din Complexul Sportiv Dinamo. Varianta "Velodrom" era de rezervă și au fost piedici de la bun început. Vecinii aflați în zona "Velodromului" din Ștefan cel Mare au deschis acțiuni în instanță, în momentul când s-a pus problema construirii noii arene acolo, reclamând diverse lucruri.

Din informațiile GSP.RO, din ceea ce estimează și ministerul, până la finalul lui 2021 ar trebuie să se atribuie lucrarea, pentru ca din 2022 să înceapă munca practică a ridicării noii arene.

În luna decembrie, CS Dinamo a publicat și primele randări ale viitoarei arene din Ștefan cel Mare, care va beneficia de:

- propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri

- spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori

- o boxă generoasă pentru presă

- spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant

- spații pentru spectatorii cu dizabilități

- tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren

Actualul stadion Dinamo are acum o capacitate de 15.032 de locuri. A fost inaugurat în 1952 și renovat o singură dată, în 2007.

+17 FOTO

EXCLUSIV Lucrările la noul stadion al lui Dinamo, decalate: „M-au asigurat că cel târziu în vară intră buldozerele”

Iuliu Mureșan (67 de ani), administratorul special de la Dinamo, a oferit detalii cu privire la noul stadion al clubului, pe 21 octombrie.

Viitoarea arenă a clubului Dinamo, cu un cost aproximativ de 100 de milioane de euro, ar urma să aibă 33.000 de locuri, iar construcția să înceapă cel târziu în vara anului 2022.

Deși administratorul judiciar de la Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, spunea că demolarea vechiului stadion va începe în primăvară, se pare că termenul a fost decalat. Conform ultimelor informații, care vin dinspre administratorul special Iuliu Mureșan, lucrările vor începe abia în vară. Acestea vor dura între 18 și 24 de luni, potrivit Companiei Naționale de Investiții (CNI).

„Am vorbit cu comandatul clubului sportiv, domnul Ionuț Popa, și cu cineva important din conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Toată lumea m-a asigurat că cel târziu în vară intră buldozerele cu demolarea, că va începe lucrul. Să vedem, eu cred când văd”, a declarat Iuliu Mureșan la GSP Live.

Mai multe știri despre Dinamo: 

Torje, pus la zid: „N-are sânge în instalație! Dacă nu era Dinamo, unde juca?!”

Mircea Rednic: „Dinamo nu stă în Sorescu” » Ce spun cifrele despre vedeta lui Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  02 Noiembrie 2021, 13:19

Nici n-au incepuut!!!Dar stii care ar fi culmea,pentru Dinamo?Cand va fi gata stadionul,Dinamo... sa fie prin liga a 3-a!Iar pe stadion sa joace...fcsb!

tristan
tristan  •  02 Noiembrie 2021, 10:07

io zic sa l faca si apoi sa l tina inchis..ca n au destule aprobari sa se joace pe el

niculaemoromete
niculaemoromete  •  02 Noiembrie 2021, 10:00

- spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant - propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri ...costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro. Arena ar urma să aibă în jur de 33.000 de locuri.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează