FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Detaliile contractului dintre Dinamo și Macron: „E anormal! Nu ai de ce să-ți asumi așa ceva”

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 09:28 / Actualizat luni, 08 noiembrie 2021 10:28

Dinamo negociază un nou contract cu sponsorul tehnic Macron, după ce clubul a denunțat contractul, ca fiind unul păgubos.

Răzvan Zăvăleanu, reprezentatul judiciar al clubului Dinamo, a vorbit la GSP LIVE despre contractul cu firma italiană de echipament sportiv, care s-a înscris la masa credală cu suma de 584.736,76 de euro, datoria acumulându-se în perioada 31 august 2020 – 25 iunie 2021, mandatul lui Pablo Cortacero.

VIDEO Detaliile contractului dintre Dinamo și Macron: „Dacă nu vindeam mii de echipamente plăteam penalități”

„Nu e nicio problemă cu contractul. E denunțat de noi din 28 septembrie, pentru a nu avea cheltuieli nejustificate. Era un contract păgubos pentru Dinamo.

De ce era păgubos? Pentru că era vorba de vânzarea a zeci de mii de echipamente. Era greu să le vindem chiar și în condiții normale. Dacă nu reușim să facem asta, se plătesc penalități. De aceea firma Macron e la masa credală, din cauza acestor penalități. 

Mie mi se pare anormal să faci un asemenea contract. Nu ai de ce să îți asumi să vinzi așa de mult.

Echipamentul ar venit gratis dacă vindem nu știu câte echipamente. Noi l-am denunțat, iar după data denunțării am luat în continuare echipamente. Acum suntem în discuții cu firma Marcon pentru un nou contract. Evident că ei sunt foarte interesați să semneze un nou contract cu noi. Nu există resentimente.

Au fost discuții și cu alte firme, tatonări. Dar pentru noi ar fi cel mai ușor să continuăm cu Macron”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

De ce contractul e păgubos pentru Dinamo

Conform prevederilor contractuale menționate în raportul administratorului judiciar, Dinamo s-a obligat să comande un minim de 30.000 de tricouri și echipamente mixte în valoare de 300.000 de euro, în caz contrar sponsorul tehnic urma să factureze 50% din target-ul minim. Adică 150.000 de euro.

„Administratorul judiciar a constatat că suma solicitată este întemeiată și a înscris Macron în Tabelul Preliminar al Creditorilor, în categoria creanțelor chirografare, cu întreaga sumă solicitată, în cuantum de 2.800.413,28 lei (584.736,76 de euro)", se arată în dosarul de insolvență deschis de Dinamo la 6 septembrie 2021.

VIDEO Gabi Torje, după eșecul lui Dinamo cu CFR Cluj: „Nu arătăm ca o echipă care merită să retrogradeze!”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Mircea Rednic, enervat de un titular: „Dacă nu dă pase, nu mai joacă!” » Anunță noul transfer

Jucătorii lui Dinamo, prestație de coșmar cu CFR Cluj! Sorescu și încă un dinamovist au fost cei mai slabi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
redterrier
redterrier  •  10 Noiembrie 2021, 08:26

Macron nu are fata de Dinamo. Mie mi-ar fi jena sa cumpar un tricou Macron... Daca era Adidas, Nike, chiar si Puma da... cumparam. Dar Macron?!

creeperno115
creeperno115  •  08 Noiembrie 2021, 22:43

Vezi ca prunea n-a avut legatura cu cortacero. Balanescu a semnat salariile mari ale spaniolilor

demolarii
demolarii  •  08 Noiembrie 2021, 11:33

Ce ne spun domnii cu drept de semnătură Prunea , Balanescu și ceilalți? Sau ca și în cazul Șerban, nimeni nu e vinovat.....clubul trebuie doar sa plateasca....responsabilitatea lor?Nu exista....ei sunt dinamovisti, calitate în care dau declarația, iau bani pe la emisiuni tv........si nu dau nimic clubului a cărui imagine o foloseste....Lpf cum accepta? Sunt reprezentanții cluburilor de Liga I. Cluburile nu-și dau seama cate de servici le fac acest tip de declarații imaginii pe care o vand ca drepturi tv? De ce au nevoie de obligativitatea interviurilor reporterii?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează