FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Detalii despre lista achiziții din această iarnă a celor de la Dinamo: prima țintă nu mai este Jefte Betancor! Clauza care îl blochează pe spaniol și cine este acum în pole-position

Zeljko Kopic. 
Foto: Imago
Zeljko Kopic. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 16:10 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 10:57

Zeljko Kopic a început munca la Dinamo, urmează să se facă și transferuri de la finalul lunii decembrie. Pe lângă jucători croați ce-ar putea sosi în alb-roșu, Ronaldo Deaconu (Korona Kielce) ar avea mai multe șanse să vină la „câini” decât spaniolul Jefte Betancor (liber de contract), dar care costă cel puțin 100.000 de euro „sumă de transfer”. 

Dinamo este penultima în Liga 1, dar trage speranțe că se va salva de la retrogradare. A reușit în 2020, în 2021, nu și în 2022. Chiar dacă acum este pe loc retrogradabil, „haita” visează să se revitalizeze sub comanda lui Zeljko Kopic, 46 de ani.

Croatul are de jucat patru etape în campionat până la finalul lui 2023 - Sepsi (d), U Cluj (a), FC Botoșani (d), Voluntari (a) -, plus una de Cupa României cu Oțelul (a), apoi își va expune strategia de mercato. Pe cine dorește, cine nu va mai face parte din planurile sale pentru 2024. 

Conform informațiilor GSP.ro, Kopic are în plan să aducă jucători din Croația, are relații și cunoștințe vaste, mai ales că, pe lângă faptul că le-a antrenat pe marile puteri ale campionatului, Hajduk Split și Dinamo Zagreb, a fost și directorul academiei ultimilor.

Dinamo schimbă „filiera”! Ce ținte are Zeljko Kopic pentru mercato
DINAMO
Dinamo schimbă „filiera”! Ce ținte are Zeljko Kopic pentru mercato

Betancor este la discount - 100.000 de euro pentru Dinamo. Cifrele lui actuale sunt ca ale lui Abdallah!

Dinamo caută neapărat atacant. Mai exact, un fotbalist ofensiv care să dea goluri. „Câinii” s-au interesat de câțiva fotbaliști care cunosc liga internă, tocmai pentru a elimina timpii de adaptare în „haită”. 

Printre jucătorii monitorizați de oficialii grupării din Ștefan cel Mare se numără vârful Jefte Betancor, 30 de ani, spaniol liber de contract după ce și-a încheiat angajamentul cu CFR Cluj, și mijlocașul ofensiv Ronaldo Deaconu, 26 de ani, sub contract cu Korona Kielce în Polonia.

Detalii despre lista achiziții din această iarnă a celor de la Dinamo: prima țintă nu mai este Jefte Betancor! Clauza care îl blochează pe spaniol și cine este acum în pole-position
Ronaldo Deaconu

Betancor caută să-și găsească un contract în străinătate, dacă nu se va întâmpla acest lucru, este dispus să revină în România. Jucătorul adus în Liga 1 de Gabriel Glăvan, actualul director sportiv al „câinilor”, nu este, totuși, un jucător ieftin. Cel puțin pentru potențialul actual al clubului, care este în insolvență, nu poate demara discuții costisitoare pentru aducerea unor fotbaliști.

Din informațiile GSP, CFR Cluj a pus o clauză în momentul despărțirii, dacă Betancor va continua în România, echipa la care va ajunge să plătească 200.000 de euro. După o primă rundă de discuții, pentru Dinamo s-ar putea face un discount, jumătate, 100.000 de euro, dar rămâne o sumă importantă pentru un club precum cel al „câinilor”, în acest moment, care trebuie să se încadreze în niște parametrii financiari. La care s-ar adăuga un salariu de 10.000 de euro/lună pentru iberic.

2goluri și 2 assist-uri a reușit Jefte Betancor pentru CFR Cluj în această ediție în 17 meciuri

1gol în 14 etape a reușit spaniolul în actuala ediție de Liga 1. Comparativ, Abdallah a marcat un gol în 15 etape, dar Jefte mai are în plus și două assist-uri

Deaconu le-a marcat goluri memorabile „câinilor”

Ronaldo Deaconu ar putea fi o variantă mai plauzibilă. El mai are contract cu polonezii până la finalul sezonului, în iarnă va fi o renegociere. În cazul în care ar putea pleca gratis de la ocupanta locului 14 din Ekstraklasa, atunci Dinamo s-ar putea concentra doar pe salariul fotbalistului ofensiv, să ajungă la un consens cu el. Părțile vor dialoga la începutul lui 2024, când situația va fi clară.

„Câinii” îl cunosc foarte bine pe „Ronnie” Deaconu. În afară de faptul că Dinamo l-a curtat în trei rânduri, fără succes cât a fost în țară, fotbalistul le-a marcat câteva goluri spectaculoase roș-albilor. Românul a început fotbalul la Academia lui Gică Hagi, apoi s-a școlit în Olanda, la Academia celor de la Twente.

4goluri și 3 assist-uri a reușit Deaconu la Korona în 18 meciuri în actuala ediție

Citește și alte știri:

Dinamo e praf! De aici pornește munca de Sisif a lui Zeljko Kopic cu „câinii roșii”

EXCLUSIV GSP a aflat salariul pe care-l va primi noul antrenor al lui Dinamo: peste cât lua Burcă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
danglumetu
danglumetu  •  04 Decembrie 2023, 16:57

orice antrenor ar fi venit o facea de foame, nu c-ar crede ca e posibila redresarea! jalea va fi in ''B'', cind se vor subtia si banii de la actualii sponsori si tv! dupa aia vine sfirsitul pe care cred ca-l asteapta, de fapt astia care ''cred'' ca ei in mentinerea in superliga!

parpalache
parpalache  •  04 Decembrie 2023, 13:00

O fi având el Kopici „relații”in Craoația,dar greu de crezut ca va gasi jucatori...buni,fara bani!Fara bani,Dinamo e condamnata!Așa și Rednic a adus o gramada de„fiare vechi”și tot degeaba!Se repeta istoria ultimelor ani!In perioada de transferuri, jucatorii liberi de contract cauta-normal-contracte mai avantajoase și numai daca nu gasesc in alta parte -când pauza competiționala deja s-a terminat-vin la Dinamo!Pâna ii pui pe picioare,pâna iși creaza relații de joc cu ceilalți jucatori,campionatul se termina și cei veniți-precum și strainii mai vechi...pleaca!Și o iei de la capat!Nu e clar ca de voie de nevoie,tot tinerii din țara sunt soluția cea mai realista?!

magic4ever
magic4ever  •  04 Decembrie 2023, 12:39

Deaconu este cea mai buna varianta pentru mijlocul terenului, Bentacor este o mare pacaleala

Vezi toate comentariile (3)
Comentează