FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo schimbă „filiera”! Ce ținte are Zeljko Kopic pentru mercato

Zeljko Kopic, 46 de ani, la primul antrenament cu Dinamo. Foto: Cristi Preda (GSP)
Zeljko Kopic, 46 de ani, la primul antrenament cu Dinamo. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2023 13:29 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 14:04

Sosirea lui Zeljko Kopic pe banca roș-albilor va orienta Dinamo spre jucătorii croați în proximul mercato, mai ales că aceștia au dat randament în ultimii ani la gruparea din Ștefan cel Mare

Zeljko Kopic, 46 de ani, și-a început munca la Dinamo, noul antrenor principal al "câinilor" având misiunea de a scoate echipa din zona retrogradării, "haita" fiind înțepenită pe penultimul loc în clasament, unul retrogradabil.

Croatul are mult de muncă, mai ales că este presat și de timp, și de faptul că a preluat o formație în plin sezon, el fiind la prima experiență în campionatul românesc.

Zeljko Kopic, prezentat oficial la Dinamo » Indirectă pentru Burcă? „Voi ajuta cel mai mare club al României să-și recapete ADN-ul”
DINAMO
Zeljko Kopic, prezentat oficial la Dinamo » Indirectă pentru Burcă? „Voi ajuta cel mai mare club al României să-și recapete ADN-ul”

Croații au dat randament la Dinamo: trei lideri de vestiar ai "câinilor" au fost din această țară

Kopic va avea un cuvânt greu de spus și în proximul mercato. Conducătorii clubului au transmis public că sunt deschiși la investiții pentru transferurile invernale, iar prezența noului antrenor va orienta gruparea spre piața croată. 

Conform informațiilor GSP, Zeljko Kopic a primit mână liberă în a-și fixa niște ținte din Croația, mai ales că este recomandat și de activitatea sa ca director al Academiei lui Dinamo Zagreb.

De fapt, va fi o revenire a lui Dinamo spre fotbaliștii croați, care au dat randament în ultimii ani în tricoul alb-roșu. 

Primul căpitan străin al "câinilor" a fost Aliosha Vojnovic, apoi alți doi croați au purtat banderola formației, Antun Palic și Ante Puljic, au mai fost și alți fotbaliști conaționali ai lui Kopic care au oferit un randament bun în Ștefan cel Mare.

Filiera latină a promovat Dinamo în Liga 1, dar a eșuat în prima divizie

Predecesorul lui Kopic, Ovidiu Burcă a mers pe filiera latină în mandatul său. A adus fie jucători francezi, Ghezali și Bena, sau spanioli, Dani Iglesias și Larrucea, vorbitori de limba franceză, Homawoo (Togo) și Abdallah (Madagascar), vorbitori de portugheză, Goncalo și Lucas.

Noul A1 de la Dinamo găsește un conațional de-ai săi în echipă, mijlocașul central Christian Ilic, care a devenit o piesă importantă în angrenajul formației.

3goluri a marcat Goncalo în 17 etape, golgeterul la zi al ”câinilor”

Este un antrenor foarte bun. Este foarte exigent și impune disciplina la echipă. Știe să se impună în fața fotbaliștilor. Este genul lui Dusan Uhrin ca antrenor. Eu cred că va salva echipa de la retrogradare, fără discuții. Sper, îmi doresc din tot sufletul, ca Dinamo să se salveze
Steliano Filip, pentru Gazeta Sporturilor, fost elev al lui Kopic la Hajduk Split

La ce echipe a impresionat noul dinamovist, Zeljko Kopic

Željko a rămas cel mai longeviv antrenor al formației Slaven Belupo în istoria de 110 ani a clubului și a ajuns în finala Cupei Croației în sezonul 2015-2016, una dintre cele mai mari performanțe din istoria clubului. Apoi a continuat la Hajduk Split în sezonul 2017-2018, pe care a dus-o, la rându-i, în finala Cupei.

În 2018 a preluat Pafos, în prima ligă din Cipru, unde a fost foarte apreciat, câștigând un premiu de ‘’Coach of the Month’’ și a reușit victorii mari împotriva unor cluburi mari pe plan intern, precum Apoel, Omonia sau AEK.

La întoarcerea în Croația, a devenit director de Academie la Dinamo Zagreb, una dintre cele mai productive școli de fotbal din întreaga lume. În decembrie 2021, ”a urcat” la prima echipă a lui Dinamo Zagreb, unde a obținut 7 victorii consecutive în HNL Croația și a obținut remarcabila victorie împotriva celor de la West Ham, prima a unui club croat împotriva unui club englez pe terenul britnicilor din istorie.

De asemenea, a învins Sevilla în fazele eliminatorii Europa League. La finalul acelui sezon, Dinamo Zagreb a câștigat campionatul Croației.

La Botev Plovdiv a petrecut doar câteva luni, a luat echipa de pe ultimul loc și a redresat corabia, părăsind clubul de pe locul 10.

Fiind fost director de Academie, Željko a lăsat amprenta asupra multor cluburi prin identificarea talentului tânăr, care în viziunea sa trebuie promovat la echipa mare, fiind și un metodist foarte dezvoltat
Caracterizarea celor de la Dinamo în prezentarea noului antrenor, Zeljko Kopic

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Pe cine nu se poate baza Zeljko Kopic la debutul în România » Încep problemele pentru croat

EXCLUSIV // VIDEO Reverența de 1 Decembrie a unui italian aflat de un deceniu în România: „Viața e mai ieftină, am putut să strâng bănuți să fac o căsuță. Aici, încă poți să faci copii!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  03 Decembrie 2023, 19:29

Si pe ce bani aduce jucatori? Nu ia spus nimeni ca "investitorii " de la Dinamo nu au bani sa treaca strada

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  03 Decembrie 2023, 16:45
Postat de fan_nordjylland pe 03 Decembrie 2023, 10:57

Oricum Filip este 10 clase peste Amzar !!

De când are Filip 10 clase?!

VardyParty
VardyParty  •  03 Decembrie 2023, 15:17
Postat de calugarul.avacum.de.la.varatec pe 03 Decembrie 2023, 12:55

Cred ca vine Banel! La asociatia familiala gigista fc10sb.

Parintsele, ca sa zic, cred ca se pierde vremea Matale cu un păcătos ca mine. Sapă unde merită pentru Matale, Părintsele.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează