FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Liderii DDB confirmă dezvăluirile GSP: „Renunțăm la bani și îi facem și pe alții să piardă”

Membrii „Doar Dinamo București” au primit recent un amplu mesaj din partea board-ului / foto: GSP
Membrii „Doar Dinamo București” au primit recent un amplu mesaj din partea board-ului / foto: GSP

Articol de , - Publicat marti, 12 octombrie 2021 19:22 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 21:04

Membrii „Doar Dinamo București” au primit recent un amplu mesaj din partea board-ului. Scopul? Informarea fanilor cu privire la modul în care s-au utilizat banii în ultimele luni și strategia privind votul planului de reorganizare, despre care GSP a scris zilele trecute: vor renunța la bani și îi vor determina astfel și pe alți creditori să piardă sumele pentru care s-au înscris!

Totul a pornit după ce mai mulți suporteri cotizanți au cerut lămuriri în momentul în care au văzut Asociația PCH în fruntea listei creditorilor de la Dinamo. Asociația suporterilor a cerut să recupereze 12 milioane de lei, adică 2,44 milioane de euro. 

Liderii din DDB îi anunță astăzi, printr-un mail intern, pe membrii cotizanți că intențiile Asociației PCH nu sunt de a recupera banii pe care-i solicită la masa credală. 

Astfel, mesajul DDB confirmă dezvăluirile Gazetei Sporturilor de la finalul lunii septembrie: intrarea roș-albilor în insolvență arată ca un plan pregătit minuțios, care are tot DDB în centrul lui, în postura de creditor capabil să controleze voturile și să-i determine pe alții să piardă bani, ca să scadă astfel datoria reală existentă acum.

PCH poate manevra votul

Concret, cei din DDB nu vor să-și primească banii înapoi, ci să controleze în totalitate votarea planului de reorganizare. Ei urmează să renunțe la bani, intenționând să-i determine și pe alți creditori aflați pe listă să piardă bani.

"Cele două categorii în care se află și PCH vor aproba planul", explică un specialist care a studiat lista cu creditorii. "Salariații vor fi și ei pro", anticipează avocatul. Creditorii salariați l-au delegat ca reprezentant al lor pe Ionel Culina, ofițerul de presă al clubului. "Nu toți salariații vor vota, în nicio insolvență nu se prezintă la vot toți creditorii. Pentru cine nu o să participe va vota Culina, iar interesul lui e să treacă planul, să confirme planul clubului".

Mail-ul trimis suporterilor cotizanți din DDB: 

Îți scriem pentru a te informa despre pașii care au fost făcuți în ultima vreme, în încercarea de a salva Dinamo. După cum știi, în ultimii ani am împrumutat clubul în repetate rânduri, folosind sumele colectate prin ProgramDDB, prin vânzarea de bilete și prin donații. În urma acestor acțiuni, Asociația PCH a devenit creditorul principal al clubului. Acest lucru este deosebit de important în contextul procesului de insolvență.

 Contrar celor afirmate de către unul dintre aliații spaniolilor, înscrierea noastră la masa credală NU ARE SCOPUL DE A CERE BANII ÎNAPOI, ci de a putea fi puternic implicati in procedura insolvenței. Dacă nu ne-am fi înscris sau dacă ne-am fi retras, am fi lăsat puterea de decizie în mâinile altor creditori, care nu doresc în primul rând binele lui Dinamo, ci își doresc banii înapoi. Mai trebuie subliniat și faptul că orice sumă va fi primită de către Asociația PCH VA FI ÎNTOARSĂ ÎN CLUB. În procesul de insolvență, cu cât ai mai mulți bani de recuperat, cu atât e mai puternic dreptul de vot. În privința aceasta, noi, suporterii, stăm cel mai bine, pentru că avem o creanță totală de 12.077.155 lei. Fiecare leu se reflectă în votul nostru. Iar votul nostru se exprimă doar în interesul clubului! 

Din 37 de creditori din AGC (Adunarea Generală a Creditorilor), noi, suporterii, reprezentați de Asociația PCH, avem cea mai importantă poziție și cele mai multe voturi. De curând, Asociația PCH a fost desemnată președinte al Comitetului Creditorilor. Cel mai important lucru, pentru noi, ca suporteri, este faptul că fiecare leu investit de noi (în bilete, cotizații, tricouri inscripționate) ARE GREUTATE și înclină balanța în mod decisiv în favoarea noastră și a clubului pe care îl iubim. De fiecare dată când v-am cerut să dați bani, AM FĂCUT-O PENTRU A SALVA DINAMO. Acest adevăr este demonstrat acum și de documentele oficiale. 

Până la sfârșitul anului avem o perioadă foarte grea, în care va trebui să plătim salarii. Apoi vor intra bani din drepturile tv și vom putea respira. Au trecut 20 de zile de la ultima acțiune la care am avut bilete virtuale. Este momentul să strângem rândurile și să ajutăm așa cum am făcut-o în momentele cele mai dificile, când am reușit, pentru doi ani la rând, să obținem licența pentru Liga 1 - Mail-ul primit de membrii DDB

Cine mai are de recuperat bani de la Dinamo

Alte datorii consistente ale dinamoviștilor sunt către firmele fostului patron Ionuț Negoiță, dar și către Isma Lopez și Diego Fabbrini. În plus, și clubul lui Marian Iancu, aflat în faliment, așteaptă bani de la Dinamo. Lipsește de pe listă Pablo Cortacero, cel care a preluat clubul de la Negoiță vara trecută.

1,2 milioane de euroare datori Dinamo către impresari, plus peste un milion de euro la jucători, potrivit fostului director general interimar al lui Dinamo, Constantin Eftimescu

VIDEO „Planul este ca Dinamo să devină echipa-breloc a CFR-ului” » Scenariu uluitor: „Sunt șocat de încrederea PCH în Zăvăleanu”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Vârful de națională a ajuns la București și semnează cu Dinamo dacă trece testele fizice

Dinamo vrea să prezinte oficial 3 nou-veniți în aceeași zi

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (53)
therealreddog33
therealreddog33  •  13 Octombrie 2021, 19:23
Postat de Vali Iancu pe 13 Octombrie 2021, 10:15

Daca nu ai habar ce inseamna legea insolventei si cum se aplica ea de ce arunci cu *** ? Pune mana pe lege, studieaza si apoi comenteaza si o sa vezi ca e perfect legal si o practica des intalnita in situatii de genul. Nu inteleg cum iti permiti sa faci un comentariu cand nu ai nici o informatie despre subiect dar totusi esti intrigat . Ma depaseste total chestia asta. Iti recomand sa citest cum functioneaza un ONG , ce atributii are si cum poate folosi banii.

Salut. Nu spune nicăieri în lege ca o firma în insolventa e și falimentara. Ajungi la faliment tocmai când nu se mai pot plăti datoriile nicicum. Nu exista nici o lege sa îți anuleze datoriile, indiferent ce și cum face unul dintre creditori. Legea insolvenței te ajuta sa re-esalonezi datorii. Iar cu ONG m-ai pierdut. PCH e o asociație non-profit, cel puțin teoretic. Pe pagina ei sunt linkuri spre a directiona 2% din profit, ca și donație. Vrei sa spui ca are dreptul legal sa ia bani din donații și cu ăștia sa crediteze un club de fotbal privat? Hmm, poate nu înțeleg eu legile..

magic4ever
magic4ever  •  13 Octombrie 2021, 10:57

Foarte buna strategia,bravo!

10214600509710977
Vali Iancu  •  13 Octombrie 2021, 10:15
Postat de therealreddog33 pe 13 Octombrie 2021, 08:50

Prostii marca gsp. Cum poate un creditor sa forțeze alți creditori sa se retragă, pe ce baza legala? Cât despre cei 3 PCH "board" - comunicate și mesaje am văzut destul pana acum. Fapte, nu vorbe! Eu tot nu înțeleg cum poate legal o asociație non-profit sa "sponsorizeze" un club de fotbal. Și sa mai și devina creditor principal...

Daca nu ai habar ce inseamna legea insolventei si cum se aplica ea de ce arunci cu *** ? Pune mana pe lege, studieaza si apoi comenteaza si o sa vezi ca e perfect legal si o practica des intalnita in situatii de genul. Nu inteleg cum iti permiti sa faci un comentariu cand nu ai nici o informatie despre subiect dar totusi esti intrigat . Ma depaseste total chestia asta. Iti recomand sa citest cum functioneaza un ONG , ce atributii are si cum poate folosi banii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează