FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

S-a trezit! Renegatul de la Dinamo a atins forma maximă sub comanda lui Uhrin jr. și a contribuit decisiv

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 05 aprilie 2022 08:47 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 09:27

Portarul Mihai Eșanu (23 de ani) a ieșit din tunelul negru, traversat de la începutul sezonului, fiind cel mai bun jucător al lui Dinamo în ultimele două meciuri, cu Chindia (2-0) și cu Sepsi (0-0). 

Dusan Uhrin dă impresia că a găsit antidotul împotriva gravelor erori defensive, care au făcut ca Dinamo să se afunde în subsolul clasamentului Ligii 1 și aibă cea mai slabă apărare din sezonul regulat, cu nu mai puțin de 66 de goluri primite. De trei meciuri alb-roșiii au păstrat poarta imaculată: 2-0 cu Chindia și 0-0 cu Sepsi, în play-out, și 2-0 în amicalul cu Zimbru Chișinău, disputat între cele două partide oficiale.

O contribuție importantă la acest reviriment defensiv a avut-o goalkeeperul Mihai Eșanu. Portarul, care anul trecut s-a întrecut în gafe care mai de care mai mari și lua goluri de la mijlocul terenului de la Jefte Betancor sau de la Ronaldo Deaconu, s-a transformat radical sub comanda tehnicianului ceh.

FCSB a pierdut titlul, dar e campioana suporterilor! Uluitor: Dinamo are doar 15% din fanii de acum 9 ani
FCSB
FCSB a pierdut titlul, dar e campioana suporterilor! Uluitor: Dinamo are doar 15% din fanii de acum 9 ani

În jocurile cu Chindia și cu Sepsi, Eșanu a fost cel mai bun om al lui Dinamo. Conform monitorizării InStat, care face analiza partidelor din Liga 1, în cele două întâlniri gardianul de 23 de ani a apărat 12 șuturi, a reușit 3 "superintervenții" și a rezolvat 5 din cele 6 centrări care i-au survolat careul.

Eșanu a atins forma maximă

De altfel, după prestația cu Sepsi (0-0), Mihai a înregistrat nu doar cel mai bun index InStat dintre jucătorii dinamoviști, 238, ci și cel mai bun dintre cei 10 portari care au apărat în etapa a 2-a din play-out. Podiumul a fost completat de Eduard Pap (233, FC Botoșani - UTA 1-0) și de Iustin Popescu (228, CS Mioveni - Chindia 1-0).

Pentru performanțele din jocul cu Chindia, Eșanu a înregistrat un index InStat și mai mai bun, 245, fiind însă devansat de rapidistul Horațiu Moldovan (259, Rapid - FC Botoșani 3-0). 

Portarul dinamovist a mai fost printre cei mai buni „câini roșii" de pe teren în victoria cu FC Voluntari, 3-2, din prima etapă a campionatului, cu un index InStat de 242, imediat după omul meciului Deian Sorescu, autorul unui „hattrick".

30 de goluria încasat Eșanu în 16 meciuri în actualul sezon. Doar în trei partide a păstrat neatinsă plasa porții sale

7 greșelitransformate în gol are Eșanu pe conștiință, conform InStat, în sezonul 2021-2022

Cifrele lui Eșanu în partidele cu Chindia și Sepsi

Meci / MinuteIndex InStatȘuturi apărate /SuperintervențiiIeșiri pe centrări/reușite
Chindia 2-0 / 902458 (100%) / 22/2 100%
Sepsi 0-0 / 902384 (100%) /13/2 67%

Top 3 cele mai bune partide ale lui Eșanu (2021-2022)

MeciIndex InStat
Chindia 2-0245
FC Voluntari 3-2 242
Sepsi 0-0238

Top 3 cele mai slabe prestații ale lui Eșanu (2021-2022)

MeciIndex InStat
Gaz Metan 0-2152
FC Argeș 1-2158
FCSB 0-6161

Lui Eșanu îi merge bine cu Uhrin

Mihai Eșanu a început titular sezonul, fiind integralist în toate cele 8 meciuri din mandatul lui Dario Bonetti. Exasperați de gafele pe care le comitea, șefii clubului l-au transferat pe bulgarul Plamen Iliev (30 de ani), apoi pe portughezul Cristiano Figueiredo (31 de ani), iar Eșanu a mai apărat sporadic. 

Mihai a ratat finalul sezonului regulat din cauza unui deget de la mână fracturat, în urma ciocnirii violente cu Bogdan Rusu, în timpul amicalului cu Mioveni, disputat în ianuarie. Uhrin a început play-out-ul cu Figueiredo între buturi, dar l-a titularizat apoi pe Eșanu, după ce portughezul a greșit în derby-ul cu Rapid, 1-3. Astfel, Dinamo se bazează din nou pe omul care a dat cel mai bun randament chiar sub comanda lui Uhrin, în sezonul trecut.

Mă bucur că reușesc să ajut și eu ca echipa să câștige puncte. Nu e important cine joacă cel mai bine, important e să câștige Dinamo. Cât mai există șanse matematice credem că ne putem salva direct de la retrogradare. Ne așteaptă încă un meci greu, cu FCU Craiova, un meci important, pe care trebuie să-l pregătim bine și să-l câștigăm. 

Este un pic frustrant să citești cum echipele din Liga a 2-a își doresc să joace cu noi la baraj, dar pe mine nu mă afectează foarte mult. Mă concentrez la ce am de făcut. Dacă nu vom scăpa de baraj, sperăm să facem o figură frumoasă, să nu avem probleme 
- Mihai Eșanu, portar Dinamo

VIDEO Costin Ștucan, despre situația de la Dinamo: „Echipa trăiește într-o lume a proiectelor. E haos în club când vine vorba de bani”

Citește și:

EXCLUSIV Dinamo la Adunații-Copăceni? Fostul președinte face dezvăluiri importante: „Primarul s-ar număra ulterior printre acționarii echipei”

Dinamo speră la salvarea directă » Ce trebuie să facă jucătorii lui Uhrin pentru a îndeplini acest obiectiv

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
creeperno115
creeperno115  •  05 Aprilie 2022, 22:36

Viitorul portar al nationalei

elgabri
elgabri  •  05 Aprilie 2022, 19:50

Asa s a trezit si Vlad Messi !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează