FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamoviștii au găsit o bucurie în haosul creat de managementul spaniol: „Bine că au plecat! Uite cine a crescut”

Eșanu e titular incontestabil la Dinamo
Eșanu e titular incontestabil la Dinamo

Articol de - Publicat luni, 15 martie 2021 12:31 / Actualizat luni, 15 martie 2021 12:46

Mihai Eșanu, 22 de ani, este surpriza plăcută a dinamoviștilor în 2021. „Câinii" au promovat un tânăr crescut în propria academie, campion la juniorii A, în condițiile în care spaniolii Tomas Mejias și Rene Roman au părăsit „haita". 

Portarul avusese o singură repriză la prima divizie până când a fost titularizat în startul anului, când Mejias a dat bir cu fugiții înaintea primei etape. Iar acum este convocat de Adrian Mutu pentru EURO U21.

4 jucători crescuți la Dinamo sunt la România u21

Titular incontestabil, chiar și după venirea norvegianului Gudmund Kongshavn, plătit de trei ori mai bine, Eșanu a fost convocat de Adrian Mutu pe lista cu care „Briliantul" vrea să facă performanță la Campionatul European U21 din Slovenia și din Ungaria. 

De asemenea, Ricardo Grigore este pe lista adițională, a mai fost și la Euro 2019, sub comanda lui Mirel Rădoi. Dintre ex-dinamoviști, în echipa lui Mutu mai sunt Denis Ciobotariu și Valentin Costache, vânduți de roș-albi la CFR Cluj pentru 830.000 de euro.

Gabi Răduță: „Aveam mai mulți dacă primeau credit"

Gabi Răduță, fostul șef al Academiei dinamoviste, a fost chestionat cu privire la aceste detalii, mai ales că-i cunoaște foarte bine pe cei convocați, el ocupându-se de bunul mers al centrului de juniori în perioada 2013-2020.

„Am văzut lotul convocat de Mutu, este realist și normal. Asta arată că este profesionist și imparțial. Vezi strategia proastă de la Dinamo, în care jucătorii nu au fost folosiți, din păcate. Cred că ar fi fost mai mulți în lotul de Euro, iar expunerea lor și a clubului era mai mare, dacă primeau credit. Dar să spunem lucrurilor pe nume, practic, Dinamo are patru jucători în lot, crescuți și formați în Ștefan cel Mare, nu cumpărați la 18 ani. 

Noi nu am putut investi niciun leu în achiziționarea lor, noi i-am crescut. Eșanu, Ciobotariu, Grigore și Costache sunt sută la sută formați la Dinamo. Mai e Nedelcearu la echipa mare a României. Deci, suntem parte componentă în tot ceea ce înseamnă loturi naționale. S-a muncit bine la Dinamo. Ca o glumă, amară, bine că au plecat Mejias și Rene, altfel nu mai era Eșanu niciodată la Euro", a comentat Gabi Răduță pentru GSP.RO.

Răduță: „Ce trebuie făcut după ce nicio grupă nu s-a calificat!"

Fostul manager nu este mulțumit de cum merg lucrurile în prezent la centrul de juniori al roș-albilor. 

Dinamoviștii au găsit o bucurie în haosul creat de managementul spaniol: „Bine că au plecat! Uite cine a crescut”

„Am fost vineri și am văzut Dinamo - Progresul. Copiii sunt în regres, astfel se explică rezultatele proaste, cu nicio grupă calificată în fazele finale! Este primul meci pe care-l văd după o pauză de un an. Lipsa unei linii metodice și a unei strategii ne-a tras în jos. De exemplu: grupa 2004 ar trebui urcată la juniorii A, mai ales că nu mai are șanse de calificare, e pe locul 9, iar grupa 2005 la juniorii B, care, săracii, nu mai au competiție de un an. Iar jucătorii de la juniorii A, născuți 2003, și doi-trei născuți în 2004 să fie promovați la liga a treia. Pentru a progresa.

ar jucătorii născuți 2001, 2002, care nu sunt la echipa mare, să fie împrumutați la echipe în Liga 1, Liga 2. Noi așa făceam. Monitorizare pe minute, urmăriți, tot tacâmul. Acum, să joci la 20 de ani în liga a treia, e greu să mai ajungă la prima divizie. Acestea sunt sugestii. Sper ca Iulian Matei, noul manager al academiei, să poată face asta, este un băiat pregătit și de caracter. Îi doresc succes și lui, și lui Dinamo", a mai declarat Răduță.

Eu la echipa a doua l-aș vedea pe Florentin Petre antrenor, pe Cornel Țălnar lângă el, crescut pentru prima echipă! Apropo, Patrick Petre ar merita o nouă șansă, are calitate fotbalistică extraordinară. Toți jucătorii merită o a doua șansă, mai ales "câinii" 100%. Eu am lucrat cu Florentin la Dinamo II și datorită lui au apărut acești copii de calitate
- Gabi Răduță, ex-manager Academia Dinamo

VIDEO Dinamo, meci tare în Liga 1! Totul despre duelul cu FC Argeș

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Umbra lui Cortacero în „Ștefan cel Mare” le pune bețe în roate fanilor! Urmează o săptămână decisivă pentru Dinamo

Un fost campion cu Dinamo se teme de ce e mai rău: „E haos! Scapă dacă se schimbă din nou sistemul în Liga 1”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează