FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cristi Borcea, după revenirea lui Rednic: „Și eu m-am zbătut pentru el”

Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo, a comentat pe seama revenirii lui Mircea Rednic în „Groapă”.
Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo, a comentat pe seama revenirii lui Mircea Rednic în „Groapă”.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 20:10 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 20:28

Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo, a comentat pe seama revenirii lui Mircea Rednic în „Groapă”.

Borcea a rememorat în special sezonul 2006/07 petrecut alături de „Puriu” la Dinamo, ultimul în care „câinii” au câștigat campionatul.

Și eu m-am zbătut pentru Rednic la vremea mea. Mi l-am dorit la Dinamo. Am crezut foarte mult în el, am făcut lotul împreună atunci, înainte de sezonul 2006/07. I-am făcut toate poftele. I-a vrut pe Ganea, pe Ze Kalanga, George Blay, i-am adus. 

Eu am făcut partea mea foarte bine, Rednic partea lui. Legat de partea tehnică, nu s-a băgat nimeni peste el! Niciodată! În acel sezon în care am luat titlul, am avut un buget în jur de 13-14 milioane de euro”, a declarat Borcea pentru ProSport.

Vorbesc tot timpul cu domnul Badea. E un dinamovist, ca mine. Dorește binele clubului
Cristi Borcea

Valoarea jucătorilor va crește cu 30% după venirea lui Rednic. Dinamo va câștiga cu UTA, va fi o emulație, sper să fie cât mai mulți suporteri pe stadion. Mircea trebuie să aducă măcar 6-7 jucători cu experiență, nu există un lot competitiv pentru a rămâne în primele 6. Cel mai mult lipsește un atacant!
Cristi Borcea

  • Borcea a fost în conducerea lui Dinamo în perioada 1998-2012, timp în care s-au câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Mircea Rednic anunță următoarele transferuri de la Dinamo: „Gnohere? S-ar putea”

Mircea Rednic (59 de ani), care joi va deveni oficial antrenor principal la Dinamo, a vorbit despre țintele sale în materie de transferuri. 

Mircea Rednic a acceptat să preia postul de antrenor principal la Dinamo și va semna joi un contract valabil un an, cu opțiune de prelungire. La ieșirea de la negocierile cu oficialii lui Dinamo și Nicolae Badea, ex-finanțatorul încă implicat la club, Rednic a vorbit cu reporterii prezenți la sediul clubului despre transferuri. 

„Am mână liberă, eu sunt principalul responsabil din momentul ăsta. Ei au fost de acord. Dacă cineva propune un jucător bun de care Dinamo are nevoie, nu înseamnă că nu-l iau. Va fi foarte greu să aduc jucători până în iarnă”, a spus Mircea Rednic.

Mircea Rednic: „Harlem Gnohere? S-ar putea, în iarnă”

Ulterior, „Puriul” a fost întrebat despre Harlem Gnohere, ex-atacant la Dinamo între iulie 2015 și ianuarie 2017, când a plecat la FCSB. 

S-ar putea, în iarnă. E nevoie de un atacant și de un fundaș dreapta. Sorescu a făcut diferența în atac, și tu îl sacrifici, ca fundaș dreapta? N-am înțeles-o. Nu știu exact cine mai e în lot, ce probleme sunt. De mâine, când voi fi la Săftica la antrenament, voi începe evaluarea lotului”, a răspuns Rednic. 

Harlem Gnohere a adunat 59 de meciuri la Dinamo, în care a înscris de 24 de ori.

Cristi Borcea, după revenirea lui Rednic: „Și eu m-am zbătut pentru el”
Harlem Gnohere, în perioada Dinamo

Este cel mai dificil moment în care am venit la Dinamo. Nu se pune problema de baghetă magică, ci de muncă, de încredere. Obiectivul e salvarea de la retrogradare, trebuie să fim realiști. Nu ne batem la play-off. E dureros, dar ăsta e obiectivul
Mircea Rednic

Citește mai multe știri din Liga 1: 

CFR Cluj, acord cu fostul atacant de la Șahtior și Espanyol » Joi e programată vizita medicală

Ante Roguljic a semnat până-n 2025 cu CS Universitatea Craiova!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
maistorkokir
maistorkokir  •  29 Septembrie 2021, 21:55

Eu am prins acea echipa a lui Dinamo, campioana in 2007. A fost creata ca o replica la Steaua, care jucase semifinala de Cupa Uefa si se calificase in Champions League. Acea echipa, probabil a fost cea mai buna de dupa revolutie, mai era si Lobont in poarta, a venit apoi si Bratu etc. Totusi, costurile au fost f mari, Dinamo n-a intrat in Champions League, pierderile financiare au fost shocante, de acolo au plecat toate problemele lui Dinamo, din care nici pana in ziua de astazi nu si-au revenit. Legat de Rednic, stim care ii e valoarea, deci probabil va salva Dinamo de la retrogradare in B, dar cam atat, nimic mai mult.

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  29 Septembrie 2021, 21:01

9 luni de puscarie pentru un prejudiciu de 28 de milioane de Euro ????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează