FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Un fost președinte al „câinilor” aruncă bomba: „Ne paște falimentul. Lefurile ăstora sunt babane, cu ce le plătești?!”

Noua conducere de la Dinamo
Noua conducere de la Dinamo

Articol de - Publicat marti, 13 octombrie 2020 07:15 / Actualizat marti, 13 octombrie 2020 15:39

Mircea Stoenescu (77 de ani), care a fost de toate în Ștefan cel Mare, e îngrijorat de perspectiva proiectului „Nuevo Dinamo” și nu e impresionat deloc de mercato propus de spanioli.

Unul dintre cei mai vechi dinamoviști, Mircea Stoenescu încă pătimește din cauza „câinilor”. Duminică, a împlinit 77 de ani, iar clubul nu l-a uitat, prețuind în continuare ceea ce a făcut pentru roș-albi, din diverse ipostaze. Mai ales că Pablo Cortacero și Rufo Collado au spus că vor da credit gloriilor.

„Jandarmul” lui Dobrin, cum l-a numit renumitul jurnalist Ion Cupen într-o cronică de meci de la începutul anilor '70, a fost un fundaș de fier al dinamoviștilor, după care a fost și arbitru divizionar A și internațional, secretar, director general și președinte executiv la Dinamo, precum și observator de joc, de arbitraj și membru în Comitetul Executiv al FRF.

Mircea Stoenescu: „Ne vor lăsa cu fața la perete”

La finele lunii trecute, a părăsit un cămin de recuperare pentru vârstnici de lângă baza sportivă a „câinilor” de la Săftica întrucât instituția s-a închis, temporar. E acasă, în timp ce soția, Elena, e la fiica lor, încercând să-și amelioreze situația medicală.

Mircea Stoenescu se recomandă „probabil, cel mai vârstnic dinamovist în viață” și nu este deloc impresionat de „Nuevo Dinamo”. „Mai exact, nu-mi place deloc. Situația. Da, echipa arată mai bine ca înainte. Bine, nici nu era greu... Dar să transferi 20 de fotbaliști, pe sume incredibile, nu mi se pare ceva serios, de viitor. 

Chiar vorbeam cu cei mai în vârstă, care au fost la Dinamo, dacă unii sunt lăutari și cântă după ureche pe teren, ce facem? Ne paște falimentul la ce salarii au! Apoi, e ceva ce-mi scapă și nu-mi sună bine, e ceva în neregulă. Cred că spaniolii ăștia ne vor lăsa cu fața la perete! Sper să mă înșel, Doamne ajută!, însă nu am speranțe mari”, a mărturisit Stoenescu pentru Gazeta Sporturilor.

DINAMO. EXCLUSIV Un fost președinte al „câinilor” aruncă bomba: „Ne paște falimentul. Lefurile ăstora sunt babane, cu ce le plătești?!”
Stoenescu a făcut parte din conducerea clubului ce-a adus ultimul titlu în Ștefan cel Mare, în 2007 // foto: Eduard Apostol

Mircea Stoenescu: „E scamatorie”

Managementul iberic a propus niște nume cu CV pentru roș-albi: Aleix Garcia, ex-Manchester City, Paul Anton, Juan Camara, ex-Barcelona, Tomas Mejias, ex-Real Madrid, Abdoulaye Ba, ex-Porto, Magaye Gueye, ex-Everton, Borja Valle, ex-La Coruna, Isma Lopez, ex-Bilbao. Asta nu l-a impresionat pe nea Mircea: „Echipa a arătat modest, vezi că au trecut 6 etape și n-au început meciurile tari. 

Jocul e mai plăcut ochiului, dar ăia din anii trecuți erau slăbuți în ultimul hal, aduși pe cumetrii, pe lapte, pe ouă, nu puteai să-i numești fotbaliști. Plus că acum văd că trebuie să achite o grămadă de bani, ceea ce nu se întâmplă. Lefurile ăstora sunt babane, cu ce le plătești?! Cred că e scamatorie, un giumbușluc. Poate vor să retrăiască Răscoala de la Bobâlna, când nu vor plăti banii”.

3 campionatea câștigat fotbalistul Stoenescu cu Dinamo: 1962, 1971 și 1973. Plus Cupa României în 1968

Dinamo a ajuns echipă spaniolă, nu mai e românească. Ce mai faci cu copiii din academie?! Contra, mă nepoate, tu te-ai implicat în aducerea jucătorilor?! Că pare că nu prea. Că au adus doar ce au vrut ei - Mircea Stoenescu

VIDEO. Constantin Anghelache știe tot ce mișcă la Dinamo: „Am auzit un cancan care poate fi adevărat"

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Rufo Collado, directorul sportiv al lui Dinamo, despre 3 mari probleme ale clubului: „Vom avea vești în curând despre asta”

Cosmin Contra îi ia banderola lui Puljic! Noul căpitan al lui Dinamo abia a fost transferat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
creeperno
creeperno  •  13 Octombrie 2020, 22:51

Intra drepturile tv si se poate amana marirea de capital pentru inca o saptamana. Perfect!

e_lae
e_lae  •  13 Octombrie 2020, 21:29

Daca bat juvetii... ales bules cu "nuevo dinamo"!

cainelup
cainelup  •  13 Octombrie 2020, 16:23

Bre nea Mirceo, stai bre liniștit in balansoar, ca ăia nu trăiesc din venituri gen pensia lu' matale. Când aducea Neghiobitză "jucători" de la proaspăt retrogradate, pe 2 lei plus bonuri de masă, iar nu era bine, că erau moca. Dă pe gesepeu si ai răbdare un pic !

Vezi toate comentariile (33)
Comentează