FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Rufo Collado, directorul sportiv al lui Dinamo, despre 3 mari probleme ale clubului: „Vom avea vești în curând despre asta”

Rufo Collado, directorul sportiv al lui Dinamo, s-a prezentat suporterilor și promite să rebranduiască un club care a jonglat cu colapsul.
Rufo Collado, directorul sportiv al lui Dinamo, s-a prezentat suporterilor și promite să rebranduiască un club care a jonglat cu colapsul.

Articol de , - Publicat luni, 12 octombrie 2020 14:35 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 14:53

Rufo Collado, directorul sportiv al lui Dinamo, s-a prezentat suporterilor și promite să rebranduiască un club care a jonglat cu colapsul.

Rufo Collado este cel mai vizibil personaj al managementului spaniol. Directorul sportiv s-a implicat activ în mercato, și-a pus conexiunile la muncă, a fost lăsat să presteze, având mână liberă din partea lui Pablo Cortacero, cu care are o relație de ani de zile. Rufo a fost primul iberic din proiectul „Nuevo Dinamo" care a sosit în România, este chiar mai mult decât un director sportiv ce se ocupă de transferuri, fiind, practic, cel ce face legătura între Cortacero/Benel International și echipa din Ștefan cel Mare. 

Gazeta Sporturilor i-a făcut portretul bărbatului de 46 de ani din Andaluzia, cu ocazia interviului eveniment oferit cititorilor deunăzi.

Pe teren și în afara lui

  • „Cum m-aș descrie în 3 cuvinte? Modest și muncitor. Și încă unul? Discret. Îmi place foarte mult să fiu discret. Asta vrem să aplicăm și la Dinamo: să fim muncitori și discreți"
  • „Eu am avut o carieră modestă ca fotbalist, am jucat în liga a doua din Spania. Cred că promovările pe care le-am reușit au fost ceva minunat. Am învățat ca jucător, și aplic asta și ca oficial, cum să stabilesc relații cu oamenii din jur, știu ce înseamnă să fii fotbalist, știu ce greutăți sunt, știu cum să vorbesc cu un jucător"
  • „Experiența mea m-a ajutat să stabilesc relații profesionale internaționale. Tranziția mea de la a fi jucător la a fi oficial s-a făcut lin, în ultimii ani ca fotbalist deja aveam funcție de director sportiv, așa că mi-a fost mult mai ușor"
  • „Am licență de antrenor, dar e o profesie foarte complicată. Am și licență de profesor de sport, dar nu am profesat. Am ales alt drum, sunt fericit cu alegerea mea"
  • „E adevărat că am o relație de prietenie cu Pere Guardiola, fratele lui Pep. Îl cunosc de foarte mulți ani, suntem prieteni buni. Eu am pus la dispoziția agenției lui de impresariat jucători foarte importanți. Când am ajuns în conducerea Granadei, Pere s-a ocupat de managementul sportiv, iar eu eram în echipa lui"

Ruffo Colado, director sportiv Dinamo: „Ne-a ieșit tot ceea ce ne-am propus" 

Portofoliul lui Dinamo în mercato 2020 a atras nume importante, unele mișcări fiind foarte spectaculoase pentru Liga 1: Aleix Garcia, ex-Manchester City, Paul Anton, Juan Camara, ex-Barcelona, Tomas Mejias, ex-Real Madrid, Abdoulaye Ba, ex-Porto, Magaye Gueye, ex-Everton, Borja Valle, ex-La Coruna, Isma Lopez, ex-Bilabo. Pablo Cortacero l-a lăudat public pe Rufo pentru tranzacții, Cosmin Contra a spus că „în premieră, în cariera mea, am jucătorii pe care mi i-am dorit". Collado a tras trei concluzii după acest mercato în forță: 

  • „Când intri pe piața transferurilor, intri cu armele pe care le ai. Am știut foarte bine ce profil de jucători aveam nevoie. Au mai fost discuții care nu s-au concretizat și cu alți jucători, mult mai bine cotați, dar și mai slab cotați. N-a fost să fie. Tot ce am adus au fost alegerile noastre, putem spune că ne-a ieșit cam tot ce ne-am propus important în campania asta"
  • „Au venit jucători care aveau oferte mult mai bune din punct de vedere financiar. Cel mai mare efort l-am făcut în ceea ce-l privește pe Aleix, dar au fost și alții importanți care au venit și îi considerăm supertransferuri. Cum e cazul lui Paul Anton, care este și român. La nivel uman, toți sunt foarte importanți pentru mine. Toți vor juca un rol important pentru binele echipei"
  • „Suntem foarte fericiți atât noi, cei din conducere, dar și antrenorul e foarte fericit. De acum încolo, nu le rămâne decât să se antreneze, să muncească și să obțină rezultate mari"

5 echipea adunat Collado ca fotbalist în CV-ul personal, înainte de a se retrage în 2008: Linares, Guadix, Cartagonova, Armilla și Granada 74

3 idei de la Rufo Collado despre România

  • „Aveți o țară frumoasă, cu mari perspective. Sunt înnebunit după mâncarea românească, oamenii sunt de treabă, ca în zona din care vin eu, Andaluzia. Sunt aici de trei luni și pot spune că mă simt ca acasă" 
  • „Îmi place mult Bucureștiul. Nu am putut să mă bucur foarte mult de împrejurimi pentru că am fost foarte ocupat cu munca, dar am de gând, când mă mai liniștesc un pic, să mă plimb și să mă bucur de acest oraș frumos pe care-l aveți" 
  • „Cunosc țara destul de mult, am mai călătorit aici cu alte ocazii. Am fost la Brașov, știu Timișoara și alte orașe. Aleg Bucureștiul ca fiind cel mai frumos. E un oraș mare, aici ai mai multe oportunități, e un oraș universitar, pentru mine asta e important. Aici sunt activități culturale, sportive, spații mari, parcuri, lacuri"

Cel mai mare fotbalist pe care l-am văzut jucând: Maradona. Maradona sau Messi? Amândoi. Nu poți să-i compari 

Îl știam pe Hagi, pentru spanioli a fost foarte, foarte mare, Popescu, la fel, mare căpitan, mare fundaș. Din alte sporturi? Nadia Comăneci pentru spanioli e top, regina! Din tenis, o știam pe Simona Halep 

Când vine un șef nou, logic, își aduce oamenii de încredere. Dacă nu a funcționat și aproape că am retrogradat în sezonul trecut înseamnă că ceva se întâmplă, ceva nu a mers. Noi am venit cu altă mentalitate, un alt proiect mult mai egoist, mult mai mare decât ce a fost aici 

Rufo Collado, director sportiv Dinamo

3 probleme esențiale pentru Dinamo

ECHIPĂ

Echipa este pe antepenultimul loc în Liga 1. Spaniolul este optimist și le-a transmis suporterilor, mai ales că au existat voci în fotbalul intern ce-au acuzat managementul iberic: „Să stea liniștiți, am venit aici pentru a munci, pentru a ajuta clubul să progreseze. Toți suntem profesioniști, avem multă experiență, avem o bază în spate. Am format un lot de excepție și îi asigur că vor savura stilul de joc pe care îl vom avea și nivelul la care se va afla Dinamo în următoarele luni. Să aibă răbdare, multă răbdare, avem jucători de nivel înalt, dar concurăm cu 3-4 echipe foarte importante".

STADION

Spaniolului îi place la arena din Ștefan cel Mare! Serios, a mărturisit de ce: „Mi-a plăcut foarte mult stadionul, aici se respiră istorie. Vreau să știu istoria clubului și când sunt aici simt istoria". Vizavi de construirea noii arene, în zona „Velodromului", mai ales că și premierul Ludovic Orban a spus că proiectul va demara în 2021, Rufo a precizat: „Nu intră în atribuțiile mele relația cu ministerul pentru a discuta despre noul stadion, dar președintele a spus în prima noastră apariție că ne dorim și un nou stadion. E foarte importantă construirea unui stadion nou și cred că am putea avea vești în acest sens în următoarele luni".

VAR

Mai ales după ce Dinamo a fost dezavantajată de arbitru în ultimul derby, Collado s-a declarat fan VAR: „Dacă vrem să progresăm, așa cum fac toată țările europene și din lume, România nu poate lăsa acest tren să treacă. Trebuie introdus sistemul VAR cât mai curând pentru binele fotbalului românesc și pentru binele Ligii 1, ca să creștem. E un sport, uneori câștigi, alteori pierzi, dar când ai dovezi că există o singură realitate, o singură decizie corectă, trebuie să o aplici. Video-arbitrajul e bun pentru Dinamo și pentru orice altă echipă. În rest, nu vreau să vorbesc urât despre nimeni, imaginile vorbesc de la sine. Eu trebuie să mă ocup doar de echipa mea, de jucătorii mei, de antrenorul meu".

„Pablo e cu Barcelona, nu putea avea toate calitățile"

Este bun prieten cu Cortacero, lucrează de mulți ani împreună, chiar dacă se ciondănesc cu ocazia El Clasico! „El e un tip foarte discret, ca și mine, nu îi place să apară mereu prin presă. E un tip foarte muncitor, foarte modest. Pentru el vorbesc faptele. Nici eu, nici el nu suntem obișnuiți cu circul ăsta, cu falsitatea asta. Misiunea noastră aici este să muncim, să ajutăm clubul să crească, faptele vor vorbi și îi vor convinge pe cei sceptici. Sunt fan al Granadei și, acum, al lui Villarreal, pentru că nepotul meu joacă acolo. Dacă trebuie să aleg între Real Madrid și Barcelona, aleg Real Madrid pentru că e cel mai mare club din lume. Da, Pablo e fan Barcelona, evităm să vedem derby-urile împreună. Glumind, având în vedere cu cine ține, Pablo nu putea avea chiar toate calitățile", a mărturisit Collado.

VIDEO Rufo Collado: „Jucătorii spanioli vor face cursuri de limba română”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

FCSB, acuzată de dinamoviști și la juniori: „Ne-a făcut arbitrul praf! Umilință totală din partea lui”

Cosmin Contra a pus presiune, șefii au reacționat imediat! Ce se întâmplă luni la Dinamo

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (12)
dvd1
dvd1  •  13 Octombrie 2020, 03:17

***/fot*** imprumut. Sper sa nu le dea nimeni. Daca da cineva sigur 100% nu mai vad banii inapoi. In 1-2 zile depunctarea si apoi dsfiintarea. Retrageti Dinamo din campionat imediat pina nu e prea tirziu. Dinamo e cea mai sigura (si singura) candidata la retrogradare de pe ultimul loc 100%. Sa vedeti macel cu Craiova peste citeva zile. 3, 4-0 pt Craiova si Dinamo zero suturi la poarta sau pe poarta tot meciul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dvd1
dvd1  •  12 Octombrie 2020, 22:28

nu o sa fie nici o veste nici cind. Doar vestea ca nu se plateste nici un salariu, ca vine depunctarea in 2-3 zile si ca dinamo a retrogradat. Astea sint vestile

Vezi toate comentariile (12)
Comentează