FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Pablo Cortacero, comparat cu un alt investitor străin controversat din Liga 1: „O farsă pentru istoria clubului! Niciodată nu se ținea de cuvânt”

Cortacero a fost comparat cu Claudio Zambon
Cortacero a fost comparat cu Claudio Zambon

Articol de - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 09:05 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 15:08

Dinamo nu e singurul club din Liga 1 unde oameni de afaceri din străinătate au eșuat lamentabil, așa cum se întâmplă în Ștefan cel Mare cu Pablo Cortacero. 

Claudio Zambon, patron la Poli Timișoara la începutul anilor 2000, a fost unul dintre primii investitori din străinătate care au condus o echipă din Liga 1, însă experiența italianului la Timișoara a fost una de tristă amintire pentru club. 

Alin Chița, fost fundaș la Politehnica între 2000 și 2001, l-a prins în club pe Zambon și a făcut dezvăluiri la GSP Live despre metodele acestuia, unele asemănătoarele celor folosite la Dinamo de Pablo Cortacero.

Alin Chița: „Zambon, un personaj controversat. O pată pe istoria lui Poli Timișoara”

„Zambon era un personaj controversat. Avea tot timpul apariții surprinzătoare. Venea și ne transmitea niște lucruri, era ceva asemănător cu ce se întâmplă la Dinamo. Noi nu voiam să ne pregătim, era tot timpul un conflict mocnit între echipă și patronat

Tot timpul ne promitea lucruri, dar niciodată nu se ținea de cuvânt. Până la urmă, a avut un conflict cu autoritățile locale, nu a dus la bun sfârșit promisiunile pe care le făcuse. Parcă a fost o farsă pentru istoria lui Poli Timișoara”, a spus Alin Chița, la GSP Live.

Fost fundaș central în prima ligă , Alin Chița a evoluat de-a lungul carierei pentru FC Argeș, Poli Timișoara, UTA, Tianjin TEDA, Juventus București și Al-Faisaly. Invitat pe 17 decembrie la GSP Live, Chița a povestit episoade inedite experimentate în carieră, a analizat situația din Liga 1 și de la Dinamo și a dezvăluit ce planuri are cu actuala sa formație. 

Legăturile lui Claudio Zambon cu Poli Timișoara

  • Italianul Claudio Zambon a fost omul de la care au plecat problemele indentitare ale Politehnicii Timișoara: acesta a înstrăinat după 2004 palmaresul, numele și culorile echipei, clubul de pe „Bega” ajungând ulterior să evolueze ani la rândul în galben-negru
  • De-a lungul vremii, Zambon a fost implicat în mai multe scandaluri. A fost acuzat într-un proces de delapidare, pentru care a fost achitat în 2018, a afirmat despre un meci Ceahlăul - Poli 2-1 din mai 2008 s-ar fi pariat „milioane de euro” și a pierdut un proces de 30.000 de lei cu Regia Autonomă de Transport Timișoara. 
  • Atunci când jucătorii lui Poli Timișoara s-ar fi plâns de salariile restante, italianul ar fi răbufnit incredibil și le-ar fi spus să „își trimită nevestele să se prostitueze”.
  • Mircea Sandu, fostul președinte al Federației și unul dintre oamenii de fotbal cu care Zambon a intrat în conflict, a confirmat într-o declarație pentru Fanatik, în 2008: „Dacă eram fotbalist, (Zambon) de mâna mea murea după ce și-a pus jucătorii să-și scoată femile la mezat”.
DINAMO. EXCLUSIV Pablo Cortacero, comparat cu un alt investitor străin controversat din Liga 1: „O farsă pentru istoria clubului! Niciodată nu se ținea de cuvânt”
Claudio Zambon

Citește și alte știri din emisiunea cu Alin Chița:

EXCLUSIV Interviu spectaculos cu un fotbalist român care a jucat în China: „Am mâncat scorpioni și broaște țestoase”

EXCLUSIV Antrenorul care a prins începuturile „New Dinamo”, declarații în premieră: „Negoiță încerca asta tot timpul” + ce spune de haosul din prezent

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dd_1001
dd_1001  •  25 Decembrie 2020, 14:42

Asta este tara in care traim: UN RÂS! Si suntem condusi de niste râși, TRIST dar REAL!! si mai au tupeul sa-si promoveze neputinta peste tot... noi NU AVEM presedinte al tarii, avem marioneta!!! NU ESTE POSIBIL ASA CEVA!! ar trebui sa vedem multe arestari *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează