FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Portretul lui Borja Valle, ultimul transfer efectuat de Dinamo: „Nu sunt o extremă pură, sunt alt tip de jucător!”

Borja Valle s-a călit în dueluri tari din La Liga și din divizia a doua spaniolă // foto: Guliver/gettyimages
Borja Valle s-a călit în dueluri tari din La Liga și din divizia a doua spaniolă // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat marti, 08 septembrie 2020 11:29 / Actualizat marti, 08 septembrie 2020 11:29

Borja Valle (28 de ani), prezentat ieri de Dinamo, este un fotbalist cu o personalitate puternică, îi place jocul, posesia, e multiplayer, iar Gazeta Sporturilor îl prezintă fanilor „câinilor” prin propriile declarații din media spaniolă.

Borja Valle este, oficial, „câine roșu”, iar vineri ar putea debuta în runda cu FC Botoșani, după ce ieri a făcut cunoștință cu noii coechipieri. Fotbalistul de 28 de ani poate juca orice poziție de la mijloc în sus, pe ambele extreme, inclusiv al doilea vârf. Excelează în banda stângă. Jucătorul a dorit să treacă peste o dramă ce i-a străfulgerat sufletul: a încheiat ultimul sezon la Deportivo La Coruna, care tocmai a retrogradat, după patru decenii, în liga a treia iberică!

SuperDepor, echipa impresionantă la trecerea între milenii, a fost campioana Spaniei în 2000. Acum, se zbate în mediocritate. Borja a zis „da” aventurii la București, el fiind un om cu o personalitate foarte puternică. O dovedesc interviurile sale din presa locală și națională din Spania, iar Gazeta Sporturilor încearcă să devoaleze caracterul lui prin declarațiile sale recente din media iberică. 

Imaginea lui Borja Valle în 5 idei:

  1. „Toată viața am încercat să nu trăiesc din ceea ce spun unii despre mine pe net, judecându-mă și încercând să-mi facă rău. Pentru mine, cel mai important e cum sunt ca om, să fiu un tip modest, să fac lucrurile așa cum e corect”
  2. „Munca e ceva secundar, nu mă interesează dacă o echipă nu mă vrea pentru că spun ce cred, important e să fiu eu însumi, să pot spune ce cred și o voi face de fiecare dată. Dacă vor fi repercusiuni pentru că am fost eu însumi nu am niciun fel de problemă”
  3. „Oriunde voi merge, voi merge pentru că-mi doresc să fiu acolo, mă bucur că am ocazia să aleg, decizia o voi lua când voi fi sigur că îmi doresc din toată inima să fiu acolo. Nu caut să fiu vedetă, nu țin să joc în prima ligă spaniolă. Am fost acolo, e minunat, dar acum caut să fiu fericit, caut provocări noi”
  4. „Eu sunt genul de jucător care păstrează posesia, ajută jocul. Eu nu sunt o extremă pură care să primească mingea și să caute duelul unu contra unu cu lateralul în mod constant, sunt alt tip de jucător. Mereu mi-a plăcut să joc pe interior, să particip în joc, să ating mingea, să pasez, să primesc iar, să ating iar mingea. Când joci ca atacant central, ai mai puține momente în care participi la joc, în care atingi mingea, te simți puțin mai izolat”
  5. „E adevărat că, de-a lungul carierei, am jucat mai mult în bandă decât în centru, dar ambele sunt poziții la care mă adaptez bine. Da, joc diverse poziții, chiar făceam o glumă cândva. Comparam situația cu a unui amic, acesta antrenându-se în toate pozițiile de pe teren, fără a juca niciuna cum trebuie. Eu joc și pentru a-mi câștiga respectul fanilor”
Portretul lui Borja Valle, ultimul transfer efectuat de Dinamo: „Nu sunt o extremă pură, sunt alt tip de jucător!”
Borja Valle, prezentat de Dinamo // foto: Facebook @ FC Dinamo București

25 de meciuria jucat Borja Valle Balonga, sezonul trecut, pentru Deportivo La Coruna, 24 în Segunda Division și unul în Copa del Rey, marcând trei goluri

24 de partide și trei goluria adunat Borja Valle în LaLiga, toate pentru Deportivo La Coruna

111 meciuria strâns în liga secundă spaniolă, unde a marcat de 20 de ori și a oferit 8 assist-uri

6 echipea bifat Valle până la prima lui experiență în străinătate: Ponferradina, Celta Vigo B, Ourense, Real Oviedo, Elche și La Coruna

Să fii fotbalist pare un lucru foarte frumos, dar există situații în care nu e deloc așa

Cel mai bun moment la Depor: golul contra Malagăi, pentru promovare, vara trecută. Nu marcasem niciodată într-un play-off, era în semifinalele pentru barajul de LaLiga, și a fost ceva fantastic, a fost o bucurie incredibilă!

Cel mai prost moment al carierei: acum, când Depor a retrogradat, fiind și eu acolo, am fost foarte trist, m-a durut foarte mult. Culmea e că anul trecut am fost la un pas, nu prea mare, să ajungem în prima divizie, iar acum La Coruna e în a treia! Incredibil, dar adevărat - Borja Valle, Dinamo

Borja Valle: „Sunt conștient de privilegiul pe care-l am”

Ca orice cetățean al planetei, și Borja a fost pus pe gânduri de pandemia de coronavirus. Viața i s-a schimbat. „Carantina a fost o experiență incredibilă, m-a ajutat ca persoană și profesional, cum să canalizez anumite senzații și anumite momente. M-a ajutat, conștientizez mai mult de cât de important este fotbalul în viața mea, privilegiul pe care îl am de a trăi ceea ce trăiesc în cariera mea”, a comentat fotbalistul. 

„Înainte de carantină erau, cu siguranță, furie, neputință, neînțelegere și lipsa de dorință de a accepta, greșeli chiar la nivel personal. După carantină, viața mea s-a schimbat, felul meu de a vedea lucrurile s-a schimbat”, a spus el.

Dinamo - FC Botoșani, match preview: tot ce trebuie să știi

Alte știri despre Dinamo:

Dinamo a găsit portarul visat de Contra! E format la academia lui Real Madrid și vine de la „coșmarul” rivalei FCSB

Cel mai lăudat transfer al lui Cosmin Contra a ajuns la Săftica: „Este genul de fotbalist pe care ți-l dorești în vestiar”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
creeperno
creeperno  •  08 Septembrie 2020, 22:41

Jucator cu personalitate

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  08 Septembrie 2020, 15:44

Uitati toti fotbalistii romani, cititi punctu 4 , o sa vedeti si sper sa intelegeti de ce spaniolii sunt peste romani, acolo se joaca pt echipa, de aia jocu lor de posesie si tiki taka celebra

Vezi toate comentariile (2)
Comentează