FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Janusz Gol a semnat cu Dinamo! Portretul său, creionat de un „câine roșu”: „Inteligent, tehnic, recuperator și mai în vână ca unul de 20 de ani”

Janusz Gol (alb), când evolua pentru Amkar Perm // foto: Guliver/gettyimages
Janusz Gol (alb), când evolua pentru Amkar Perm // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 21 august 2020 12:50 / Actualizat vineri, 21 august 2020 16:43

Dinamo a efectuat astăzi a doua mutare a acestui mercato, transferând un fotbalist polonez cu experiență, Janusz Gol, 34 de ani. Fostul căpitan al Cracoviei a semnat un angajament pe un sezon, cu posibilitatea de a mai extinde pe încă unul.

UPDATE

Janusz Gol și clubul s-au înțeles. Luni urmează să facă vizita medicală și toate testările pentru  Covid-19, urmând ca înțegerea să fie valabil în funcție de rezultatul testelor. Acesta se va alătura lotului condus de Gigi Mulțescu imediat după ce va primi acceptul medicilor.

Dinamo aduce jucători cu experiență

Închizătorul a fost coechipier cu un alt ex-dinamovist, Sergiu Hanca, la KS Cracovia, internaționalul român preluând banderola de căpitan din această vară. Gol este unul dintre ultimii căpitani ai lui Pasy. „Sincer, eu nu i-am găsit niciun defect lui Janusz într-un an și jumătate. Este un fotbalist de echipă. Aleargă mult, se pune în slujba formației, nu e individualist. Tehnic, nu prea pierde mingea. Are viziune în joc și inteligență. Mijlocaș central, numerele 6 și 8. 

Recuperează mult. Și ca om, este un caracter super, unul dintre cei mai mișto colegi pe care i-am avut vreodată. Să nu vă luați după vârstă! Nu are nicio legătură, e mai vână și arată mai bine decât unul de 20 de ani. E un exemplu”, i-a creionat portretul Sergiu pentru Gazeta Sporturilor.

Experiență multiplă

Mijlocașul central de 1,82 de metri a debutat în prima ligă în ediția 2008/2009 la Belchatow, unde a stat trei ani, marcând de 3 ori în 68 de meciuri. În 2010, a bifat prima din cele 8 selecții la naționala țării sale. În același a ajuns la Legia Varșovia, acolo unde a jucat în grupele Europa League. 

Trei ani a petrecut în capitala Poloniei, a evoluat în 87 de meciuri și a marcat 8 goluri, oferind și 9 assist-uri în toate competițiile. Ulterior, a strâns 5 ani în Rusia, la Amkar Perm, pentru ca în ultimele două sezoane să evolueze la Cracovia. Tocmai a câștigat Cupa Poloniei în urmă cu o lună.

325.000 euroeste cota polonezului pe transfermarkt

31 de meciuria strâns în ediția recent încheiată în Polonia, marcând un gol și oferind 2 assist-uri

Începe Liga 1! Dinamo - Hermannstadt, match preview: tot ce trebuie să știi

Mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo, lovită din toate părțile! Săftica e în pericol » Sumele pe care „câinii” trebuie să le achite

Transferuri iminente la Dinamo! Gigi Mulțescu primește întăriri înainte de noul sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
tutan_camon
tutan_camon  •  21 August 2020, 23:07

Pentru Ruşinamo poate veni şi de la Atletico Textila, că căţeii au fost distruşi psihic de Nevoiţă in ultimii 7 ani şi se agaţă ca inecatul de un pai, nu mai rezistă incă un an de umilinţe, clachează psihic:)))

creeperno
creeperno  •  21 August 2020, 22:48

Extraordinar jucator. Sper sa vina cu adevarat la noi

caesarone
caesarone  •  21 August 2020, 17:51
Postat de mario_rdfe pe 21 August 2020, 17:00

Ba, sa fie clar...astia care scrieti ca e liber de contract ptr ca nu e bun ! Omul a fost in sezonul incheiat capitanul lui varsovia si a jucat aproape toate meciurile, pana cand a refuzat injumatatirea contractului, si a fost trecut in rezerva din cauza asta..apoi lasat liber ! Asteptati sa il vedeti la joc, sau cautati informatii despre el...este un super transfer si o sa dovedeasca asta !

Vom vedea, chestia ca peste vreo doua luni face 35 ani...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează