FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo primește lovitura decisivă de la jucători! Ce se întâmplă de luni

Situația lui Dinamo devine, cu adevărat, una de coșmar: fotbaliștii se interesează despre cum pot rupe contractele cu clubul.
Situația lui Dinamo devine, cu adevărat, una de coșmar: fotbaliștii se interesează despre cum pot rupe contractele cu clubul.

Articol de , , - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 19:35 / Actualizat joi, 12 noiembrie 2020 22:48

Situația lui Dinamo devine, cu adevărat, una de coșmar: fotbaliștii se interesează despre cum pot rupe contractele cu clubul. Străinii din lot au drept să deschidă procese direct la FIFA și să solicite salariile integrale, din toată durata contractelor, ceea ce ar însemna datorii noi de milioane de euro

Contra e tot mai îngrijorat, nu mai crede nici el că spaniolii care conduc clubul ar fi capabili să rezolve criza pe care au provocat-o pe repede-înainte, în numai două luni în care au angajat cheltuieli uriașe, imposibil de susținut. Antrenorul tot mai insistă însă, în declarațiile publice, că speră să se întâmple și ceva bun, măcar să apară un progres în meciurile următoare, dacă în contabilitate e un dezastru.

De luni apar avocații

Jucătorii deja nu mai au preocuparea aceasta, a programului de pregătire și a meciurilor. "Câinii" au început să se intereseze despre procedura prin care pot să rupă cât mai curând contractele cu Dinamo! Și românii, și străinii din lot sunt interesați să scape cât mai curând și să devină liberi.

Duminică, pe 15 noiembrie, se vor împlini două luni de neplată a salariilor. Ceea ce înseamnă că fotbaliștii vor avea dreptul, începând de luni, să notifice oficial clubul cu privire la restanțele acumulate. Dinamo va avea din acel moment 15 zile la dispoziție ca să stingă datoriile. Românii neplătiți nici în acele 15 zile pot deschide procese în comisiile Federației, să solicite rezilierea contractelor și plata la zi, până în momentul în care Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor va pronunța un verdict final în fiecare caz.

VIDEO. Dinamo caută puncte în restanța cu Astra

Găsesc bani urgent sau urmează falimentul

Străinii au un statut diferit. După 15 zile de neplată din momentul notificării, ei pot să rupă unilateral contractele și să pornească litigii direct la FIFA. Și au dreptul de a solicita să le fie achitate toate sumele, până la finalul contractelor, nu numai banii până la reziliere!

Pentru Dinamo ar fi un dezastru din care nimeni nu ar mai putea să scoată clubul. Un fotbalist cu un salariu de 30.000 de euro lunar, cu un contract valabil doi ani, ar căpăta ocazia să solicite 720.000 de euro, cât ar fi încasat dacă ar fi petrecut două sezoane la București.

Și sunt câțiva jucători cu 30.000 de euro net lunar, există și alte salarii în jurul a 20.000 de euro. Din toate procesele, clubul s-ar alege cu datorii de câteva milioane de euro. Șanse de victorie în procesele de la FIFA ar fi nule, pentru că instituția le dă dreptate de fiecare dată fotbaliștilor în spețe în care clubul nu a respectat prevederile contractuale.

Singura cale de salvare ar fi ca Pablo Cortacero și oamenii lui să descopere în curând o persoană ori o societate dispusă să injecteze niște bani pentru achitarea datoriilor urgente. 

Le trebuie un milion de euro lunar

Cortacero și oamenii lui și-au asumat, în momentul în care au preluat conducerea clubului, achitarea unor datorii vechi de cinci milioane de euro. Ei au crescut imediat cheltuielile curente, au achiziționat jucători cu cele mai mari salarii din campionat. Fondul lunar de salarii a ajuns la o jumătate de milion de euro. Bugetul necesar pentru întreg sezonul e în jurul a șapte milioane de euro, deci ar fi nevoie de 12 milioane de euro pentru ca spaniolii să ducă la capăt campionatul acesta și să stingă și debitele pe care au promis că le vor închide atunci când Negoiță le-a dat clubul pe mână. 

Dacă ar avea acum un milion de euro, Dinamo ar aduce la zi salariile lotului, actual, însă tot ar mai fi chinuită de datorii din urmă. Federația tocmai a amenințat clubul cu depunctarea dacă nu plătește restanțe înregistrate la 30 iunie 2020. Termenul-limită de plată e 30 noiembrie, altfel "câinii" vor pierde șase puncte.

Becali s-a păcălit așa cu Gikiewicz

O dovadă că un club care nu plătește salariile pierde, garantat, procesele deschise de jucători la FIFA îl constituie cazul FCSB-Gikiewicz. Becali l-a angajat pe atacantul polonez în sezonul trecut, l-a folosit în trei meciuri în care Lukasz nu a înscris niciun gol și apoi a căutat să scape de el.

Dinamo primește lovitura decisivă de la jucători! Ce se întâmplă de luni
Gikiewicz

Clubul l-a șicanat pe Gikiewicz, i-a confiscat mașina de serviciu, l-a dat afară din camera de cantonament, l-a filmat în timpul antrenamentelor în încercarea de a dovedi că fotbalistul nu respecta programul oficial. Când s-au împlinit două luni de neplată a salariului, Gikiewicz a părăsit imediat România și a depus memoriu. El a considerat că din acel moment rupsese unilateral contractul, din moment ce FCSB nu respectase condițiile scrise. FIFA i-a dat imediat dreptate polonezului și el a câștigat salariul prevăzut în contractul care ar fi fost valabil un an: 93.500 de euro.

"Să falimenteze, să pornească din "D"!"

Helmuth Duckadam, un rival tradițional pentru dinamoviști, crede că "echipa o să retrogradeze, pentru că străinii neplătiți vor părăsi clubul". Portarul legendar al Stelei a comentat la DigiSport despre soluția pe care ar avea-o "câinii" pentru viitor: "Până la urmă, să falimenteze clubul acesta și să pornească și Dinamo din Liga a patra, așa cum au procedat Rapid, CSA Steaua. Rapid a urcat imediat în "B". Are un scurtcircuit în liga a doua, altfel s-ar fi aflat deja în primul eșalon în momentul de față, cu un club curat, fără datorii, luat de la zero".

Citește și alte știri despre Dinamo: 

N-au bani, dar știu un lucru: nu-l mai vor pe Contra! » Pe cine plănuiesc șefii lui Dinamo să aducă pe bancă

Liderii DDB, apel disperat către suporteri: „Dinamo e în pericol să dispară! Vă cerem asta în ceasul al 12-lea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (75)
creeperno
creeperno  •  13 Noiembrie 2020, 22:57

O sa intre 5 milioane euro proxima semana si totul va fi bine

ssilvio
ssilvio  •  13 Noiembrie 2020, 13:33
Postat de dodo001 pe 13 Noiembrie 2020, 12:18

Calul moare de drum lung iar prostul de grija altuia. Pai băi vere, uita-te la tine in gradină că vă pleacă Florin Tănase, el intra in iarna in ultimele 6 luni de contract si refuza prelungirea contractului. Crezi ca pentru el nu se gaseste o echipa gen Slavia Praga sau Genk? La dinamovisti le spun un lucru, cu acesti jucatori si antrenorul potrivit se pot obtine rezultate, poate nu chiar de Play Off dar pe acolo pe undeva, locurile 6-8 din clasament, adica la bătaie. Contra are un stil care enerveaza, se incruntă, strigă, în loc sa explice, să arate ce trebuie sa se facă. Miriuta, Dusan Uhrin sau Iordanescu scoate rezultate. Tot cu acesti jucatori.

Nu puteai s-o zici mai bine!! E demn de 'Mos Craciun si prietenii sai...'.. sau nu mie ai vrut sa-mi dai reply?? :)))) Ce legatura are contractul lui Tanase cu ce am zis eu?? Tu imi vorbesti mie de jucatori in ultimele 6 luni de contract?? =))))

jabs
jabs  •  13 Noiembrie 2020, 12:56
Postat de endeavour pe 13 Noiembrie 2020, 10:12

Dinamo este asasinată zilnic de presa care o vrea desfiintata! Si totusi Dinamo se încăpățînează sa trăiască in ciuda tuturor proștilor si ticalosilor gigiști.

Nu vezi ca se asasineaza singuri ??? Miauuuuuuuuuuuuu

Vezi toate comentariile (75)
Comentează