FOTBAL  »  Superliga  »  AMICAL

Dinamo - Rapid, amical în condiții speciale » Ce se va întâmpla în duelul de la Săftica: „Nici eu n-am acces”

Dinamo și Rapid vor disputa un amical în condiții speciale. FOTO: GSP
Dinamo și Rapid vor disputa un amical în condiții speciale. FOTO: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 02 iunie 2020 18:12

Dinamo și Rapid, două echipe care-și împărțeau cândva supremația în Liga 1, se vor înfrunta miercuri, de la ora 17:00, într-un meci amical ce se va disputa în baza „câinilor” de la Săftica.

Partida va beneficia de norme stricte de securitate, în contextul epidemiei de coronavirus din România. Nu vor asista putea asista toți membrii staff-ului celor două echipe și, pe deasupra, la meci nu va avea acces nici presa. 

Partida de la Săftica va fi închisă nu doar pentru presă, ci şi pentru o parte din staff-ul ambelor echipe. Nici eu nu am acces. 

Antrenorii şi jucătorii celor două echipe nu vor oferi declaraţii la plecarea din bază după meci. Meciul este organizat de către Dinamo”, a declarat Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului, potrivit digisport.ro. 

Dinamo și Rapid s-au duelat de 122 de ori, iar „câinii” au 55 victorii. Giuleștenii au câștigat de 43 de ori, iar 24 de meciuri s-au terminat la egalitate Ultima partidă directă a fost pe 11 aprilie 2015, când Dinamo se impunea cu 2-0. 

Momente memorabile în meciurile Dinamo - Rapid: 

  • Întâia confruntare a avut loc pe 9 septembrie 1948, Dinamo-CFR Bucuresti 0-1. Golul lui Ştefan Filotti din minutul 60 le-a produs „alb-roşilor" prima înfrângere din istoria clubului în campionatul României! Cele doua formatii erau antrenate de Coloman Braun –Dinamo, respectiv Petre Steinbach –Rapid.
  • Anii '60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe, confruntări decisive chiar şi în lupta pentru titlu. Una din ele a avut loc pe 21 iunie 1964, Dinamo-Rapid 5-2 (Pârcălab dublă, Nunweiller VI, Frăţilă dublă / Emil Dumitriu dublă), victorie în urma căreia giuleştenii au ratat titlul în faţa unei generatii excepţionale. Gruparea vişinie a rămas cu locul 2, un loc pe care-l nu-l mai ocupaseră din 1950. Erau primele semne ale muncii lui Valentin Stănescu, cel care în 1967 a adus întâiul titlu în Giuleşti, nu oricum, ci după o luptă cu rivala din „Ștefan cel Mare". Meciul decisiv s-a jucat pe 16 aprilie 1967 şi s-a încheiat cu victoria Rapidului, scor 2-0, goluri, acelaşi Emil Dumitriu din 1964 şi Constantin Năsturescu. A fost un duel „al titanilor" deoarece pe teren s-au aflat printre alţii şi Dinu, Nunweiller III, Nunweiller VI, Frăţilă, Rică Răducanu, Lupescu, Motroc, Dumitriu ori Ion Ionescu.
  • Confruntările pentru medalii s-au reluat în finalul anilor '90, protagoniști principali  Mircea Lucescu şi Cornel Dinu. În 1999 s-a impus Rapidul lui „Il Luce" cu cel mai mare punctaj din istoria Ligii 1, 89 de puncte, iar în 2000 a câştigat „Procurorul".
  • Ultimul trofeu din vitrina giuleştenilor a fost câştigat în faţa dinamoviştilor, Supercupa din 2007. De partea cealaltă, ultima Cupa României cucerită de roş-albi a fost în 2012, Dinamo-Rapid 1-0.

VIDEO. Florin Prunea, decizie radicală anunțată în această dimineață: „Nu aveam ce să caut la Dinamo”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Două vești de ultimă oră despre Liga 1 și Cupa României: ce așteaptă FRF și LPF de la UEFA și de ce e blocat țintarul primei etape

EXCLUSIV Florin Prunea, decizie radicală anunțată în această dimineață: „Nu aveam ce să caut la Dinamo” + De ce nu i-a răspuns lui Negoiță la telefon

Ionuț Chirilă, radiografie dură despre situația de la Dinamo: „Am auzit că trebuie să vină cineva care să dea 15-20 de milioane de euro. E total greșit!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
creeperno
creeperno  •  02 Iunie 2020, 22:37

Nasol

Vezi toate comentariile (1)
Comentează