FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID

Dănuț Lupu știe care poate fi atuul lui Dinamo în derby-ul cu Rapid: „Nu putem să-i punem pe picior de egalitate”

Dănuț Lupu
Dănuț Lupu

Articol de GSP - Publicat joi, 21 octombrie 2021 17:28 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 18:22

Dinamo și Rapid se întâlnesc pentru prima dată după 6 ani în Liga 1, iar Dănuț Lupu (54 de ani), fost jucător la ambele echipe, a prefațat derby-ul de sâmbătă seară.

  • Dinamo - Rapid (runda #13) se joacă sâmbătă, ora 20:30, în Ștefan cel Mare. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, Telekom 1 și Digi 1.
  • Dinamo e penultima în Liga 1, cu doar 7 puncte acumulate în 12 runde. Rapid (locul 5, 21p) are un moral excelent după victoria cu CFR, 2-0.

Dănuț Lupu vede un derby echilibrat în ciuda situației din clasament a celor două echipe, că Rapid vine cu un plus după victoria cu CFR de etapa trecută, dar vede în Mircea Rednic principalul atuu al „câinilor” datorită experienței sale superioare față de antrenorul giuleștenilor, Mihai Iosif.

„În aceste derby-uri nu cred că există o favorită, se poate întâmpla orice. E un plus pentru Rapid, vin după victoria cu CFR. Dar cred că Mircea Rednic va reuși să facă ceva bun în acest moment cheie. Din câte îl cunosc eu pe Rednic, niciodată nu și-a dorit să aibă un lider în echipă. 

Liderul a fost el, ca antrenor! Rednic are mai multă experiență ca Mihai Iosif și nu putem să-i punem pe picior de egalitate. Mircea are și un campionat luat, mult mai multe meciuri în prima ligă. Totuși, e foarte greu să vii la o echipă care vine după atâtea înfrângeri. 

Va fi greu până la prima victorie, moment în care și jucătorii vor aborda altfel meciurile. Când intri într-o pasă proastă, nu prea îți iese nimic”, a declarat Dănuț Lupu potrivit AS.ro

Iosif e antrenorul care dă peste cap regulile. Până la urma, nu trebuie să fii un antrenor foarte bun, nu trebuie să ai o licență ca să fii antrenor. E meritul lui, fiindcă el a promovat cu Rapid. A făcut atmosferă în sânul echipei, trebuie să recunoaștem că îl ajută foarte mult Săpunaru și Grigore
- Dănuț Lupu, fost fotbalist

5 absenți pentru Mircea Rednic înaintea meciului cu Rapid

Rednic are probleme de lot înaintea meciului cu giuleștenii, nu mai puțin de 5 fotbaliștii fiind indisponibili pentru meciul din „Ștefan cel Mare”.

Andreas Mihaiu (23 de ani, extremă) și Marco Ehmann (21, stoper) sunt accidentați, în timp ce alți trei fotbaliști ai roș-albilor sunt suspendați:

  • Geani Crețu (21, mijlocaș central / fundaș dreapta)
  • Robert Moldoveanu (22, atacant)
  • Alin Dudea (24, stoper)

Rapid are și ea un absent important pentru partida cu Dinamo, Junior Morais, titularul postului de fundaș stânga. Brazilianul e suspendat. 

Teoretic, suspendarea lui Geani Crețu îl încurcă cel mai mult pe Mircea Rednic. Antrenorul „câinilor” va trebui să improvizeze cel mai probabil cu Andrei Radu, la baza fundaș stânga, în flancul drept al defensivei. 

Cum ar putea arăta Dinamo cu Rapid: Eșanu - A. Radu, Pinto, R. Grigore, St. Filip - Itu, Răuță - Torje, Matei, Sorescu - Ivanovski

Citește alte știri din Liga 1:

Dinamo așteaptă răspunsul lui Florin Răducioiu » Ce spune Iuliu Mureșan

FCSB, 0-3 la „masa verde” în Cupă? Mihai Stoica anunță: „Avem focar! Nu putem juca nici meciul de Cupă cu Voluntari” » Cine sunt ultimii depistaţi pozitiv

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează