FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo a rezolvat cea mai presantă problemă a verii! Anunț de ultimă oră: „Gata, am închis tot!”

Raul Albentosa, în dreapta // foto: Imago Images
Raul Albentosa, în dreapta // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 18:50 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 20:24

Dinamo a achitat datoriile față de cei 5 jucători străini la care clubul era restant și așteaptă acum ca FIFA să ridice interdicția la transferuri. 

UPDATE ora 18:30 - Andrei Nicolescu: „Gata, am închis astăzi!”

Andrei Nicolescu, acționar minoritar la Dinamo prin intermediul societății Red&White, a transmis pentru GSP.ro că au fost achitate datoriile față de toți cei 5 jucători.

„Cu toți cei 5 s-a închis astăzi”, a fost mesajul scurt al șefului de la Dinamo. 

„Rămâne ca jucătorii să anunțe FIFA că și-au primit banii, apoi nu mai ține de noi, rămâne ca administratorul special să facă toate demersurile necesare pentru ridicarea interdicției”, spune Nicolescu. 

Despre subiect a scris și sport.ro.

Gazeta a mai aflat și că șefii lui Dinamo au plătit cu 100.000 de euro mai mult decât era așteptat, aproximativ o jumătate de milion de euro în total

Altfel, cu Dinamo va semna în curând și fundașul stânga Kevin Ciubotaru, care urmează să efectueze vizita medicală, plus alți doi jucători, un mijlocaș central și un fundaș central.

Ce urmează la Dinamo după investiția de 500.000 de euro
DINAMO
Ce urmează la Dinamo după investiția de 500.000 de euro

Știrea inițială - Raul Albentosa, primul plătit de Dinamo

Dinamo a început să plătească dintre datorii, intenția fiind de a înștiința ulterior FIFA că a achitat datoriile financiare, pentru a-i fi ridicată interdicția la transferuri. 

Este început de săptămână, una extrem de agitată pentru soarta imediată a grupării, atât vizavi de a scăpa de acea interdicție în mercato, cât și pentru aprobarea noului plan de reorganizare modificat (13 iulie).

Dinamo l-a plătit pe Raul Albentosa

O primă veste îmbucurătoare pentru roș-albi, faptul că au ajuns la un acord cu spaniolul Raul Albentosa pentru a închide situația cu el, fiind în discuții și cu ceilalți fotbaliști pentru același lucru. Mai erau datorii la croatul Ante Puljic (64.300 de euro), polonezul Janusz Gol, slovacul Adam Nemec (180.000 de euro) și nigerianul Joseph Akpala.

500de mii de euro este suma estimativă pe care Dinamo va trebuie să plătească pentru a scăpa de interdicția la transferuri

Raul Albentosa și-a motivat gestul: „Am pus și eu umărul la salvarea echipei”

Dinamo a rezolvat cea mai presantă problemă a verii! Anunț de ultimă oră: „Gata, am închis tot!”
Raul Albentosa

„Da, am rezolvat, am închis situația, totul OK. Am mai vorbit și toamna trecută, o repet și acum, nu am vrut niciun moment să fac probleme lui Dinamo. A fost vorba de o sumă nu foarte mare, unii ar spune că e chiar mică, ideea este de principiu. Vorbim despre munca mea”, a reacționat Albentosa pentru Gazeta Sporturilor.

Albentosa, 35 de ani, este căpitanul lui Vejle, alături de care a promovat la finele ediției trecute, a fost adus în Danemarca de către Mario Nicolae, cel ce l-a transferat și în Ștefan cel Mare.

„Nu aș fi mers la FIFA. Ți-am zis, n-a fost cine știe ce sumă, dar e vorba de munca mea, mai ales că am pus și eu umărul la salvarea echipei”, a mai comentat fundașul central, care a fost unul dintre cei mai buni „câini” care au salvat Dinamo de la retrogradare în primăvara 2021.

Noul director sportiv de la Dinamo, interviu amplu pentru GSP: „Putem lua campionatul în 3-5 ani”
DINAMO
Noul director sportiv de la Dinamo, interviu amplu pentru GSP: „Putem lua campionatul în 3-5 ani”

Raul Albentosa: „Din păcate, România are propriile legi”

Toamna trecută, în momentul în care a vorbit despre problemele pe care le-a întâmpinat în alb-roșu, Albentosa a avut o reacție prin care a explicat situația sa.

„La București era prea multă nebunie, prea mult stres. Am învățat din momentele urâte cu care m-am confruntat la Dinamo, a fost o lecție, mai ales după era coronavirusului. Am resimțit mult lipsa fanilor, chiar dacă oamenii s-au implicat mereu, săptămânal, să ajute echipa noastră de atunci.

Dacă voi recupera banii sau o parte din ei? Eu știu?! Chiar nu știu! Am văzut că este în insolvență. Am mers și la FIFA. Oricum, România are propriile legi, ca să zic așa, să nu plăteasă salarii... Mai grav e că ajuți echipa, apoi nimeni nu te bagă în seamă. 

Măcar să-ți zică: «Omule, avem probleme cauzate de coronavirus, sunt probleme cu banii, dar uite, peste un an, ne redresăm și-ți plătim atunci!». Nimic! Nimeni! Am vorbit cu Mario Nicolae, dar nu este el patron acolo. De aceea sunt un pic nervos.

Nu din cauza echipei, am lăsat prieteni la Dinamo, de la oameni simpli la alți jucători, Paul Anton, Sorescu. Din păcate, cei ce se ocupă de destinele lui Dinamo nu pricep că trebuie să duci o pâine acasă la tine”, a punctat Raul într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Sincer, plâng, adică îmi plânge sufletul! Erau Derby-urile de România, așa cum este El Clasico în Spania. Dacă Mario rămânea și aș fi fost plătit cu un salariu bun, normal, aș fi continuat. În afara faptului că n-am fost plătit, totul a fost super la București.

Am fost surprins să văd că Dinamo nu a plătit salarii, dar nu a pățit nimic. Este important și pentru România, nu doar pentru Dinamo, că echipa a revenit repede în prima ligă. La fel de important e să-și rezolve situația cu banii, cu stadionul.

- Raul Albentosa, fundaș Dinamo

12meciuri a strâns spaniolul la Dinamo, în primăvara lui 2021. A marcat o dată

Ante Puljic, fostul căpitan al ”câinilor”: "Aștept"

Fost căpitan al roș-albilor, croatul Ante Puljic, 35 de ani, este și pe el pe lista celor care trebuie să-și primească urgent banii și să închidă situația cu Dinamo pentru ca gruparea să aibă dreptul din nou la transferuri. 

"Momentan, nu am primit niciun ban. Conducerea clubului discută direct cu avocatul meu, eu n-am interacționat cu oficialii lui Dinamo. O să vedem ce va fi mai departe. Eu le-am transmis celor de la Dinamo să discute direct cu avocatul, încă de acum câteva săptămâni când au mai încercat diverse negocieri", a reacționat fotbalistul pentru GSP.

Citește și alte știri despre Dinamo:

Unde s-ar putea juca FCSB - Dinamo, dacă Ghencea și „Arcul de Triumf” vor fi indisponibile

Alexandru Chipciu surprinde: „Mă bucur că Dinamo a promovat. E incredibil ce a realizat Burcă. E un monstru” » Ce spune de Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (87)
Trotsky
Trotsky  •  10 Iulie 2023, 22:50
Postat de Dobermannul pe 10 Iulie 2023, 22:33

Dupa cum scrii tu ai fundat ceva. Nu conteaza decat vebul a funda.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  10 Iulie 2023, 22:33
Postat de Trotsky pe 10 Iulie 2023, 22:19

Spre deosebire de tine care dai dovadă că ai irgentă nevoie de un refurbishment al sistemului nervos central, eu macar am fondat Internaționala a IV-a.

Dupa cum scrii tu ai fundat ceva. Nu conteaza decat vebul a funda.

creeperno534
creeperno534  •  10 Iulie 2023, 22:31

Foarte bine!

Vezi toate comentariile (87)
Comentează