FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // RĂZBOI RECE la Dinamo! Rednic se încaieră cu omul lui Negoiță

Rednic este mai mult decât un antrenor la Dinamo. Acesta a împrumutat clubul în ultima perioadă cu 350.000 de euro
Rednic este mai mult decât un antrenor la Dinamo. Acesta a împrumutat clubul în ultima perioadă cu 350.000 de euro

Articol de - Publicat joi, 30 mai 2019 09:00

Mircea Rednic și Bogdan Bălănescu nu se mai suportă din cauza luptei pentru puterea din club, iar restul angajaților s-au împărțit între cei doi poli de putere.

Dinamo stă pe un butoi de pulbere. Iar fitilul e, pe zi ce trece, tot mai scurt! Oamenii care conduc clubul din Ștefan cel Mare sunt într-o continuă râcă și acest lucru a picat în cel mai prost moment. Când clubul ar trebui să pregătească strategia pentru noul sezon, în care, teoretic, Dinamo urmează să se lupte la campionat.

Vezi și: Mircea Rednic și-a făcut valiza de la Dinamo! Vrea să plece și cere 1,5 milioane de euro salariu!

Conform surselor Gazetei, relațiile dintre antrenorul Mircea Rednic și directorul general Bogdan Bălănescu sunt glaciale. Principala problemă ar fi că „Puriul” vrea să aibă control total asupra transferurilor, fără ca altcineva să se implice, iar Bălănescu tot interferează. Rednic consideră că aceasta e singura variantă corectă, având în vedere că este direct răspunzător pentru rezultate. De partea cealaltă, Ionuț Negoiță i-a trasat clar sarcină lui Bălănescu să aibă rol de polițist pentru Mircea, pentru ca acesta să nu păcălească clubul când vine vorba de aducerea de jucători.

Aliații lui Mircea

Războiul rece dintre cei doi lideri dinamoviști a scindat clubul în două tabere. De partea „Puriului” sunt directorul sportiv Ionel Dănciulescu și șeful Academiei de copii și juniori, Gabi Răduță. Conform oamenilor de la birouri, Danciu-gol ar fi aflat că Bălănescu s-a opus în momentul în care s-a votat revenirea fostului mare atacant pe postul de director sportiv.

Răduță se află de multă vreme pe lista neagră a lui Bălănescu, iar șeful Academiei s-ar fi confesat apropiaților săi: „Are boală pe mine pentru că a fost și el șef al Centrului de copii și juniori și nu a avut rezultatele pe care le am eu. Cu minimum de resurse am reușit să jucăm la U19 cinci finale în șase ani”.


Bălănescu a parcurs, în 20 de ani la Dinamo, toate etapele managementului, începând de la copii și juniori până la echipa mare

Trădarea lui Iorga

Oamenii care îl susțin pe Bălănescu în acest moment sunt Marius Iorga, scouter, și George Trandafir, fost director sportiv în perioada în care Dănciulescu plecase de la echipă. Deși Rednic a cerut ca Trandafir să fie dat afară în momentul revenirii lui Danciu, Bălănescu l-a păstrat pe acesta pe postul de organizator de competiții.

Interesant este că Iorga este privit de tabăra lui Rednic ca fiind un trădător. În momentul revenirii lui Rednic în Ștefan cel Mare, conducătorul numărul 1 era Alexandru David.

Acesta reușise să creeze o simbioză între Rednic, Bălănescu și ceilalți angajați. În momentul în care David a plecat și Bălănescu a fost pus în locul său, Rednic se aștepta ca Iorga să fie alături de el, dar acesta s-a apropiat tot mai mult de Bălănescu, iar antrenorul îl vede pe acesta drept trădător.

„Administrativ, Bălănescu este un expert. Din punct de vedere fotbalistic e greu să mă pronunț. Expertiza sa ar trebui dublată fotbalistic de adevărați specialiști, care au jucat fotbal. Singurul de acolo care știe fotbal este Dănciulescu, dar acesta nu își asumă să își impună ideile bune pe care le are”
Cornel Dinu

„Bălănescu poate fi un bun manager. Pe partea de fotbal, cel mai indicat ar fi să se ocupe antrenorul. Așa mi se pare normal, ca transferurile să fie făcute de antrenor”
Claudiu Niculescu

El l-a readus la Dinamo

Deși Rednic și Bălănescu se calcă pe bătături în acest moment, directorul general este cel care a insistat cel mai mult pentru revenirea „Puriului”. Președintele David căuta variante de înlocuire a lui Claudiu Niculescu, iar Bălănescu a garantat succesul prin aducerea lui Rednic.

Îi face pe plac patronului

În momentul în care directorul general a fost pus în funcție de către Ionuț Negoiță, Bălănescu a luat mai multe decizii care au creat rumoare în birourile de la RIN. Bogdan a tăiat rațiile de benzină ale angajaților la jumătate și a concediat trei oameni care activau în cadrul clubului încă de la începutul erei Negoiță. Gurile rele susțin că Bălănescu a luat aceste măsuri pentru a-i face pe plac lui Negoiță, în speranța că va fi păstrat cât mai mult pe postul de număr 1 al „câinilor roșii”. Aceste acțiuni i-au adus antipatia mai multor persoane din club.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
103196710874764
Dizidentul Inutil  •  01 Iunie 2019, 08:48

se pare ca dinamo nu mai scapa de blesteme. acolo nu se va putea face performanta cit timp se vor multe moase la o nastere. se cearta astia mici iar un badea cu tiriac si lucescu au acesl mi se rupis clar pentru ca nu au dat un cent pentru clubul care ia consacrat. se stie ca securile se sfisie la o adica si tradeaza fara mila. asa l-au tradat si pe pingelica ca mai apoi sa isi umple grumazul si sa se duca de ripa o tara care nu mai are populatie unde prostia este la rang de virtute. badea a folosit banii prostilor gen turcu si borcea plus ceata de machidoni fosti speculanti de bilete la filme. nu au oameni de caracter. iar daca rednic a venit a venit cu un scop. orice om doreste sa faca precum un sportiv performanta sa fie lasat sa gindeasca si sa nu se mai bage toate secaturile in joc. si mutu si lupu au fost oameni de nimic care au distrus . ba chiar si contra. andone a fost lucrat iar acum nu este bine ca un om ca rednic a scos bani din buzinar pentru a ajuta. si daca fica lui este procurator care este problema? rednic a salvat dezastrul de la echipa. nu ii va fi usor dar este singurul care mai poate redresa ceva acolo. in rest toti fac mima.

valii_sv
valii_sv  •  31 Mai 2019, 17:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

duta.dd3
duta.dd3  •  30 Mai 2019, 20:32
Postat de Dumitru Florin pe 30 Mai 2019, 17:25

Pierde Strambu posibilitatea de a controla banii?!? Nu, nu am gresit! Jucatorii, transferurile, sunt pretextele, e vorba de banii pentru transfer (mai precis comisioanele Luanei), de salarii etc. Conform obiceiului de a lua spaga de peste tot, Strambu nu accepta ceea ce este normal. Adica, el sa faca lista cu jucatorii pe care ii doreste, o da conducerii clubului care are datoria sa rezolve. Nicaieri, la un club serios, transferurile nu sunt controlate de antrenor din punct de vedere al contractelor. Nu antrenorul aduce sau concediaza jucatori. El doar recomanda conducerii respectivele doleante. Dar Strambu e stramb permanent, pe unde a fost la fel a procedat. Iar daca ne referim direct la Dinamo, ar trebui sa mai lase gura, ca a demonstrat cu varf si indesat ce "succes" a avut cu jucatorii adusi!!!

*** *** tale

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează
Close