FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Nume mari, nume mici, toți refuză Dinamo! Fostul vârf al lui Juventus Torino a spus „pas”, iar altul a preferat să continue în Suedia

Marko Pjaca (dreapta)
Marko Pjaca (dreapta)

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 14:24 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 15:53

Dinamo a adus 6 fotbaliști în acest mercato, dar s-a împotmolit în tentativa de a transfera atacanți. Rând pe rând, variantele au căzut, fie că este vorba de Deniz Hummet, care continuă în Suedia, fie că este vorba de Marko Pjaca (28 de ani), ex-Juve și ex-Fiorentina, care preferă să evolueze pe mai departe pentru Rijeka.

Dinamo nu reușește să marcheze prea multe goluri în Liga 1, având cea mai slabă defensivă din campionat, clubul nu reușește să puncteze nici în mercato în privința unor atacanți pe care să-i aducă să contribuie la lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Iulian Roșu rupe tăcerea, după procesul câștigat în fața lui Dinamo: „Le-am cerut-o de două ori și m-au refuzat!”
Dinamo
Iulian Roșu rupe tăcerea, după procesul câștigat în fața lui Dinamo: „Le-am cerut-o de două ori și m-au refuzat!”

Alexandru Tudorie a mai rămas în cărți, dar sunt numai speranțe. Suedezii și croații au spus "pas"

Conducătorii clubului, dar și antrenorul Zeljko Kopic, au încercat să convingă diverși fotbaliști să vină să îmbrace tricoul "câinilor". Fără succes până acum. Roș-albii încă așteaptă răspuns de la Alexandru Tudorie, 27 de ani, liber de contract de o lună după ce a reziliat în Arabia Saudită, în liga secundă.

Deunăzi, a venit confirmarea și în ceea ce privește alegerea lui Deniz Hummet, 27 de ani, atacant suedezo-turc, care se despărțise de Kalmar. Și a refuzat Dinamo, U Cluj, plus o ofertă din China, pentru a continua în Suedia, la Djurgarden.

14goluri a marcat Dinamo în primele 23 de etape ale stagiunii

Istorie este și un alt fotbalist ofensiv pe care "haita" l-a avut în vedere, Christos Gravius, 26 de ani, suedez cu origini elene, care a preferat să meargă în liga secundă din Grecia, la Kallithea.

Mai sunt și alți jucători cu profil ofensiv, croații Damjan Djokovic (Rapid) și Ante Roguljic (U Cluj), care au preferat să aleagă obiective mai importante în Liga 1 decât să se lupte pentru evitarea retrogradării.

Nume importante pe lista lui Dinamo, dar șanse zero de reușită

Kopic a încercat să-și pună în funcțiune și propriile relații. Ce nu l-au ajutat atunci când a fost vorba de jucători de atac.

Este vorba de două nume cu rezonanță, nu doar în fotbalul croat. Primul este Josip Drmic, 31 de ani, în prezent la Dinamo Zagreb, al doilea este Marko Pjaca, 29 de ani, de la Rijeka, liderul din Croația.

Ar fi constituit lovituri în mercato, au rămas la nivel de visuri. Într-o intervenție la Fanatik, Andrei Nicolescu a menționat numele lui Drmic, fost internațional elvețian, cu 10 goluri în 35 de selecții pentru prima reprezentativă din Țara Cantoanelor! Vârf cu o experiență impresionantă în fotbalul european.

A jucat pentru FC Nurnberg, Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach, Hamburg și Norwich, înainte de a sosi în Croația, acolo unde a evoluat pentru Rijeka și Dinamo Zagreb, în prezent. Transferurile sale au adunat 20 de milioane de euro în fotbalul german!

6goluri în 12 meciuri a marcat Drmic pentru Dinamo Zagreb în actuala ediție

Marko Pjaca - Juventus Torino a plătit 30 de milioane de euro ca să-l cumpere în iulie 2016

Drmic nu a dorit să ia în considerare oferta "câinilor", cum nici Marko Pjaca, 29 de ani, nu a fost interesat de o mutare, conform informațiilor GSP. Pjaca este mijlocaș central ofensiv, extremă și al doilea vârf, iar Juventus Torino a plătit 30 de milioane de euro celor de la Dinamo Zagreb ca să-l cumpere în iulie 2016!

A mai evoluat la Schalke, Fiorentina, Anderlecht, Genoa, Torino și Empoli, înainte de a trece la Rijeka în septembrie 2023. Cu această trupă se bate la titlu în Croația, nu vine să lupte pentru evitarea retrogradării cu Dinamo!

Românii fuseseră înștiințați că Pjaca ar dori o altă experiență, având ceva nemulțumiri la Rijeka, însă nu a fost tentat absolut deloc de o eventuală variantă de a sosi la București.

5goluri în 13 meciuri a strâns Pjaca pentru Rijeka în actuala ediție

109meciuri a bifat Pjaca în Serie A, marcând de 7 ori, având și 3 assist-uri

VIDEO. Hakim Abdallah, la conferința de presă dinaintea meciului cu FCU Craiova: „Joc și în apărare dacă îmi cere antrenorul”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Unul dintre marii portari ai României a analizat transferul lui Moldovan la Atletico: „Nivelul de pregătire este unul la cele mai înalte cote” + De ce crede că Horațiu va fi titular la Euro

Cum vrea Dinamo să scape de interdicția la transferuri » La judecată cu Iulian Roșu, există și planul B

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
creeperno534
creeperno534  •  01 Februarie 2024, 22:41

Nu-i problema, deja sunt cautate tinte noi!

mihneailie030
mihneailie030  •  01 Februarie 2024, 20:39

Da pe Andra, nu o refuză nimeni. Sa fim mândrii!!!

FlashGordon
FlashGordon  •  01 Februarie 2024, 19:47
Postat de zetanu pe 01 Februarie 2024, 17:04

Rotariu e liber de contract.

"Dorin Rotariu tocmai și-a reziliat contractul cu Steaua. Veți încerca să îl aduceți din nou?", a fost întrebat antrenorul lui vitan barzesti, Zeljko Kopic, la o conferință de presă susținută joi. Kopic nici măcar nu a așteptat ca reporterul să încheie întrebarea și a răspuns ferm: "Nu!".

Vezi toate comentariile (9)
Comentează