FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Iulian Roșu rupe tăcerea, după procesul câștigat în fața lui Dinamo: „Le-am cerut-o de două ori și m-au refuzat!”

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor i-a dat dreptate lui Iulian Roșu (29 de ani) în procesul cu Dinamo.  / FOTO: Imago
Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor i-a dat dreptate lui Iulian Roșu (29 de ani) în procesul cu Dinamo. / FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 19:44 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 23:11

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor i-a dat dreptate lui Iulian Roșu (29 de ani) în procesul cu Dinamo. Mijlocașul central a explicat situația pentru GSP.ro și spune că este deschis la discuții cu gruparea alb-roșie. 

Dinamo a primit, provizoriu, interdicție la transferuri. CNSL i-a dat dreptate lui Iulian Roșu, dar „câinii” pot face recurs. Mijlocașul central a depus memoriu, acuzând excluderea abuzivă din lot. 

Atacantul francez propus lui Dinamo, prima reacție pentru GSP.ro: „Un nume uriaș, oricine ar dori. Mi-a plăcut în România, aș vrea să mă întorc în viitor”
DINAMO
Atacantul francez propus lui Dinamo, prima reacție pentru GSP.ro: „Un nume uriaș, oricine ar dori. Mi-a plăcut în România, aș vrea să mă întorc în viitor”

Iulian Roșu: „Sunt deschis la discuții cu Dinamo! Chiar dacă m-au trimis să mă antrenez dimineața, când nici nu răsărise soarele”

„Vreau să se știe. Eu de două ori le-am cerut, le-am spus că renunț la interdicția la transferuri după ce am depus memoriu. Le-am zis că renunț la interdicție, dar să mă lase liber. Am fost refuzat de două ori! Într-una dintre oferte le-am spus că renunț și la o parte din bani, dar să fiu liber. Din nou am fost refuzat. 

Eu am făcut memoriul pentru că m-au exclus din lotul echipei și m-au trimis să mă antrenez singur, de la ora 07:00 dimineața, când nici nu răsărise soarele, doar cu ”Oneață” Augustin, antrenorul secund și cu un fizioterapeut. Nu m-am dus acolo. Erau abuzive. Le-am cerut să mă reintegreze în lotul echipei. Le-am spus în toate discuțiile că vreau să găsesc ceva, apoi plec. 

Nu e niciun fel de problemă. Ei m-au exclus, două-trei săptămâni mi-au dat doar program individual. Nu am fost de acord! Apoi, de două ori, le-am spus că renunț la interdicție, dar să fiu liber. Să pot merge în altă parte și să joc.

Eu încă sunt deschis la discuții. Nu vreau răul lui Dinamo. Dacă se dă o decizie, o va lua Comisia. Nu o iau eu. Până acum mi s-a dat dreptate, dar nu eu am decis. Le-am oferit posibilitatea să mă lase liber și să renunț la interdicție. Să se judece doar partea de bani. Mai multe ce să le fac? 

Am încercat de fiecare dată să rezolv. Ei mi-au spus să vin să discutăm față în față. Cum? Nu pot să mă văd personal cu cineva care mă exclude din lot și mă lasă să mă antrenez singur”, a spus Iulian Roșu, pentru GSP.ro. 

Înștiințarea trimisă de avocatul lui Iulian Roșu către Dinamo, pe 20 ianuarie

Subsemnatul Av. Pană Cosmin Răzvan, în calitate de apărător ales al jucătorului profesionist de fotbal Roșu Iulian, vă scriu cu referire la adresele dvs. menționate mai sus, aducându-vă la cunoștință următoarele: În ce privește solicitarea de prezență la programul de antrenament individual stabilit în mod abuziv subsemnatului, se menține poziția exprimată prin adresa din 16.01.2024, absența fiind motivată de faptul că am denunțat unilateral și cu justă cauză contractul, cu efecte imediate, la data de 15.01.2024, denunțare ce se circumscrie dispozițiilor art. 81.81 din Codul muncii prin raportare la art. 12.22 din RSTJF. 

Chiar și așa, nu poate să nu fie observat faptul că solicitările dvs. vizează întoarcerea tot la statutul de jucător exclus, poziția clubului fiind aceeași cu cea care a determinat denunțarea contractului, respectiv aceea de a executa o sancțiune disciplinară nelegală. În ce privește documentul intitulat Regulament Intern, pus la dispoziție la data de 17.01.2024, precizez că acesta nu mi-a fost comunicat anterior acestei date. În legătură cu cererea ce face obiectul dosarului 12/CNSL/2024, cu termen la 24.01.2024, deschis la solicitarea subsemnatului (anexat cererea de chemare în judecată și înscrisurile), vă adresez propunerea de a achiesa la capătul de cerere B.1. ce privește pronunțarea unei hotărâri parțiale prin care să se constate încetarea raporturilor contractuale între subsemnatul și clubul dvs., în următoarele condiții: 
• Clubul dvs. achiesează la solicitarea subsemnatului de pronunțare a hotărârii parțiale, strict pe actul constatării raporturilor contractuale, până la termenul de judecată acordat (24.01.2024); 
• Subsemnatul reclamant renunț la capătul de cerere A.2. ce vizează sancționarea Clubului cu interzicerea înregistrării de noi jucători pentru două perioade de transfer; 

Pronunțarea unei hotărâri parțiale, strict pe acest aspect, în condițiile de mai sus, ar scoate clubul de sub iminența aplicării sancțiunii arătate și ar da posibilitatea subsemnatului să-mi continui imediat cariera la un alt club din România. Acest fapt ar duce, implicit (în cazul semnării unui alt contract) și la diminuarea compensației solicitate potrivit capătului A.4 din cerere cu valoarea noului contract, potențial a fi semnat, aspect ce urmărește deopotrivă atât interesele mele, cât și pe cele ale clubului dvs. În caz contrar, mă voi vedea nevoit să insist în aplicarea sancțiunilor disciplinare, aceasta fiind singura măsură avută la îndemână pentru a îndrepta situația măcar în ceea ce îi privește pe viitorii dvs. fotbaliști, în cazul meu prejudiciul fiind ireparabil. Rămân la dispoziția dvs. pentru orice informații în legătură cu această corespondență.
- Înștiințarea avocatului lui Iulian Roșu

Iulian Roșu, 29 de ani, a fost scos din echipă de la începutul lui 2024 și i s-a transmis să-și caute echipă. Fotbalistul mai are contract cu Dinamo până în vară, Zeljko Kopic a considerat că mijlocașul central nu mai este de folos formației, după ce nici Ovidiu Burcă nu-l mai luase în calcul în multe partide.

Ploieșteanul a fost bun în sezonul în care Dinamo a reușit promovarea în Liga 1. Fostul jucător de la FCSB și Rapid a avut câteva evoluții reușite în ediția precedentă, dar nu a convins din momentul în care ”haita” a revenit pe prima scenă. În actuala stagiune, a adunat în medie doar 33 de minute în cele 10 meciuri jucate. Iar în Liga 1 a strâns 7 meciuri, a jucat în medie 11 minute!

VIDEO. Kopic a anunțat ce se întâmplă cu Bena și Ghezali: „Ăsta este fotbalul. E un moment greu pentru mine”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Atacantul francez propus lui Dinamo, prima reacție pentru GSP.ro: „Un nume uriaș, oricine ar dori. Mi-a plăcut în România, aș vrea să mă întorc în viitor”
DINAMO
Atacantul francez propus lui Dinamo, prima reacție pentru GSP.ro: „Un nume uriaș, oricine ar dori. Mi-a plăcut în România, aș vrea să mă întorc în viitor”
S-a despărțit de Dinamo și este tentat în ligile inferioare din Spania » Inclusiv de la o fostă mare echipă!
DINAMO
S-a despărțit de Dinamo și este tentat în ligile inferioare din Spania » Inclusiv de la o fostă mare echipă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
ceglumabuna
ceglumabuna  •  01 Februarie 2024, 20:16
Postat de Nini pe 01 Februarie 2024, 18:46

Cei care îi plângeți de milă de ce nu îl luați la echipele voastre? Refuză să se antreneze să se întâlnească cu conducerea de zici că-i Messi. Vrea bani până la vară fiindcă nu-l vrea nimeni.

Cei care l angajeaza trebuie sa l plateasca ...in romania contractul este o gluma .. in afara si la un depozit , contractul se respecta ..

Nini
Nini  •  01 Februarie 2024, 18:46

Cei care îi plângeți de milă de ce nu îl luați la echipele voastre? Refuză să se antreneze să se întâlnească cu conducerea de zici că-i Messi. Vrea bani până la vară fiindcă nu-l vrea nimeni.

PAPAMARZZOLE
PAPAMARZZOLE  •  01 Februarie 2024, 01:42

Bine le-ai facut, Rosule! Si asa nu faceau decat sa isi bata joc de jucatorii care ar fi venit, ca in cateva luni, echipa dispare. Ramaneau si fara bani luati cei care veneau. Ai facut un mare bine tuturor, inclusiv noua care ne bucuram nespus de orice li se intampla rau pisoilor căcănii ! Sa dispara toti!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează