FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

S-a aflat valoarea totală a datoriilor lui Dinamo: „Doamne ferește să vorbim de așa ceva!”

Problemele lui Dinamo nu se mai termină / foto: GSP
Problemele lui Dinamo nu se mai termină / foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 26 august 2021 10:07 / Actualizat vineri, 27 august 2021 11:24

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, a dezvăluit în această dimineață, la Radio Dinamo, că suma cerută de creditorii care s-au înscris la masa credală este de 8.000.000 de euro. 

„Pot spune care sunt sumele cerute, nu neapărat că au legătura cu realitatea. E vorba de 8.080.000 de euro. Din aceste sume vom respinge. Noi vom analiza aceste declarații de creanță și vom spune care este părerea noastră. Deja, la prima vedere, sumele sunt mult mai mici”, a declarat Zăvăleanu. 

Administratorul judiciar a explicat și în ce fază se află Planul de reorganizare. „Nu există o dată limitată legal vorbind. Planul de reorganizare trebuie depus în maximum 30 de zile de când avem tabelul definitiv al creditorilor.

Noi astăzi suntem la momentul în care am întocmit tabelul creditorilor. Nu pot spune care va fi numărul contestațiilor la acest tabel. În funcție de aceste contestații vom avea o primă variantă a tabelului, apoi poate fi atacat și cu apel. Lucrurile se pot întinde între 3 luni și un an. 

Doamne ferește să vorbim despre un an, pentru că noi trebuie să avem gata Planul de reorganizare cel târziu până în luna martie, pentru a putea lua licența pentru sezonul viitor ”, a dezvăluit Răzvan Zăvăleanu.

„Problema investitorilor este haosul din jurul lui Dinamo”

Zăvăleanu a mai spus că Dinamo poartă discuții cu patru investitori din România și din străinătate.

„Noi nu trebuie să așteptăm ieșirea din insolvență pentru a căuta potențiali investitori. Cred că Dinamo este un brand foarte interesant, foarte vizibil, care crează foarte mult interes. 

Dar problema investitorilor astăzi este haosul care a fost creat în jurul companiei Dinamo. Toată lumea așteaptă să vadă ce are de plătit și pentru ce plătește”, a precizat Zăvăleanu.

Administratorul judiciar susține că Dinamo se află în tatonări cu patru investitori. „Nu e niciun secret că am avut discuții cu cel puțin patru potențiali investitori. Activul Dinamo nu este unul foarte important. 

Nu mă refer la valoarea jucătorilor, deși nici aceea nu este foarte mare pentru că sunt jucători tineri. În momentul în care cineva întreabă valoarea pe care trebuie să o plătească se uită, evident, și către ce cumpără. 

Cumpără doar ideea de Dinamo sau cumpără și anumite active? Noi suntem în stadiu de inventariere acum, pe care urmează să finalizăm chiar astăzi. După evaluare vom ști exact care este valoarea care se poate vinde alături de ceea ce înseamnă drepturile nepatrimoniale privind Dinamo”, a afirmat Zăvăleanu.

Zăvăleanu: „Există persoane care pun întrebări!”

Zăvăleanu a mai spus: „Există persoane care pun întrebări. Putem răspunde într-o oarecare măsură acestor întrebări. Nu am ajuns cu nimeni la un due diligence (n.r. verificarea antecedentelor). Asta ar însemna ca, în prealabil, să ni se facă dovada faptului că aceste persoane dețin fondurile necesare. 

O discuție importantă este legată nu doar de banii cu care aceste persoane ar veni în primă fază pentru a plăti datoriile. Haideți să zicem că vine cineva cu 8 milioane și plătește datoriile. 

Dar întrebarea mea pe care le-o adresez și acestor potențiali investitori este: «Ok, și ce se întâmplă de mâine? Care sunt banii voștri de mâine încolo? Ce vă propuneți cu Dinamo? Vreți persformanță la Dinamo? Vreți doar să aveți un club ca să puteți să ieșiți în față ca să vă faceți cunoscuți?».

De ce banii de la DDB sunt un împrumut, nu o donaţie

Răzvan Zăvăleanu a explicat că DDB, acționar minoritar la Dinamo, s-a înscris la masa credală pentru că a împrumutat clubul cu sume foarte mari. „Cred că nici nu avea altă posibilitate, decât împrumutul. Banii suporterilor care au fost plătiți către această asociație în scopul ajutorării lui Dinamo ar trebui să se regăsească, la un moment dat, în activele asociației într-o oarecare formă. 

Nu s-ar fi putut dona către Dinamo această sumă. Evident că, fiind vorba despre un împrumut pe care DDB l-a făcut către Dinamo, această sumă se regăsește din punct de vedere contabil ca împrumut în ambele entități și ca atare trebuie să apară și la masa credală. Mi se pare absolut legal”. 

În total, acționarul PCH-DDB a virat în conturile clubului Dinamo 1.740.000 de euro, susțin reprezentații programului socios.

Paul Anton face recurs

Paul Anton (30 de ani) se antrenează în continuare cu Dinamo, dar este cu gândul la plecare . Mijlocașul a primit ieri motivarea deciziei Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor (CSNSL) din cadrul FRF, care i-a respins pe 11 august memoriul prin care solicită încetarea raporturilor contractuale și să devină jucător liber. 

„Va face recurs. Are la dispoziție cinci zile ”, a anunțat AFAN, sindicatul fotbaliștilor, care îl reprezintă pe internațional la comisii în litigiul cu Dinamo. Anton are de încasat patru salarii restante și nu acceptă nici să-i fie micșorat salariul lunar de 19.000 de euro. Conducerea încearcă să-l vândă, dar jucătorul vrea să plece liber.

Anton este singurul jucător neplătit la zi. A primit o sumă importantă, dar nu la valoarea salariului său. În cazul lui discutăm intens în aceste zile și probabil că va pleca
- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo 

Zăvăleanu a detaliat: ”Referitor la Paul Anton mi-am propus și am negociat cu el. Am sperat că va rămâne la Dinamo, însă pretențiile sale sunt mult mai mari decât ce poate Dinamo astăzi și ne permitem să riscăm stabilitatea financiară a clubului pentru a plătit niște salarii extrem de mari. Căutăm soluții pentru ca el să poată pleca”.

VIDEO Cătălin Munteanu, despre situația în care se află Dinamo: „E mai rău decât anul trecut!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Doar plecarea îl consolează! Paul Anton nu dă înapoi: face recurs și vrea cât mai repede „divorțul” de Dinamo!

VIDEO Scandal la Dinamo » Dănuț Lupu, semne obscene, după ce a fost jignit la meci de fanii „câinilor”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (96)
creeperno115
creeperno115  •  26 August 2021, 22:47

Daca de 16 milioane euro am scapat, sigur scapam si de astea 8

tictictic
tictictic  •  26 August 2021, 21:30
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Vezi tu, internetul te ajuta doar daca stii bine ce cauti... altfel, NU! Ca o simpla paranteza, atunci cand evaluezi castigurile sau pierderile unui club oarecare, e obligatoriu sa te raportezi la un numitor comun, la un reper concret. Spre exemplu, daca vorbim despre clona CSA Talpan, acolo unde statul roman e unicul investitor, aflam din cifrele oficiale ca in cei 4 ani de existenta (din 2017 si pana astazi, in 2021) s-au bagat peste 6 mil de euro si s-au scos ZERO lei! Prin urmare, in cifrele contabile, CSA Talpan apare cu o pierdere neta de 6 mil de euro in doar 4 ani! In afara de CFR Cluj (cu o datorie totala de peste 20 mil de euro), niciun alt club din Romania n-a inregistrat pana astazi o asemenea datorie strict catre propriul sau finantator, nici macar Dinamo!!! Intelegi ce zic?!?

tictictic
tictictic  •  26 August 2021, 20:53
Postat de catalin.palcu pe 26 August 2021, 20:45

bine spus, nu e problema ta. iar raspunsul de unde are DDB bani e la mintea cocosului.

De la fraieri... in Romania astia sunt gramada... vezi FNI sau Caritas...

Vezi toate comentariile (96)
Comentează