FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV De ce nu a mai ajuns Deian Sorescu în Polonia: „Dinamo putea obține peste un milion de euro”

Deian Sorescu / Captură Telekom Sport
Deian Sorescu / Captură Telekom Sport

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 noiembrie 2021 09:18 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 09:51

Cristian Cernodolea, avocat sportiv, omul care a intermediat negocierile dintre Dinamo și Legia Varșovia pentru transferul lui Deian Sorescu (24 de ani), a vorbit la GSP Live despre culisele transferului eșuat al dinamovistului în Polonia.

În vară, în momentul în care evoluțiile lui Deian Sorescu erau foarte bune, Legia a înaintat o ofertă concretă pe adresa lui Dinamo pentru Deian Sorescu. „Câinii” au refuzat propunerea respectivă, iar din acel moment a început și declinul sportiv al fotbalistului. 

Invitat la GSP Live, Cristian Cernodolea a făcut dezvăluiri despre negocierile purtate pe axa București-Varșovia.  

Cristian Cernodolea: „Dinamo ar fi putut obține milionul de euro pe Sorescu”

„Au fost mai multe motive pentru care discuțiile nu s-au concretizat. Oferta a venit până la începutul sezonului. Apoi a început campionatul și unele cluburi au început să fie interesate de el. Cele mai importante negocieri au fost purtate pe finalul perioadei de transferuri. Sorescu se plia foarte bine pe necesitățile celor de la Legia.

De ce a picat transferul? Au fost rațiuni pur financiare din partea celor de la Dinamo. Erau 700.000 de euro net, plus 700.000 de euro în bonusuri de performanțe. Erau niște bonusuri reale. Eu zic că Dinamo ar fi putut obține milionul de euro pe care cei de acolo și-l doreau”, a spus Cernodolea. 

Cristian Cernodolea: „Chiar dacă obțineau ce își doreau, am avut senzația că tot nu se va concretiza transferul”

„Era un haos total la Dinamo. Am luat legătura cu Mario Niculae, fostul manager sportiv. Am considerat că dânsul este cel în măsură să negocieze. Oferta inițială a fost de 250.000 de euro. Ulterior, mi-am dat seama că domnul Nicolae nu are putere necesară pentru a negocia. 

Apoi, lucrurile a devenit mai clare când la club au ajuns domnii Zăvăleanu și Mureșan. Am avut senzația că și dacă obțineau exclusiv ceea ce își doreau, tot nu s-ar fi concretizat transferul”, a spus Cernodolea, la GSP Live. 

Momentan, șansele lui de a pleca sunt destul de mici, nu e într-o formă foarte bună. Personal, nu cred că se vor mai oferi sumele vehiculate în vară.

- Cristian Cernodolea, avocat sportiv

Erau anumite zvonuri că este interes din Italia pentru Sorescu. Tot respectul pentru el, dar trebuie să ai unele calități pe partea defensivă. Cred că are unele deficiențe din acest punct de vedere.

- Cristian Cernodolea, avocat sportiv

Absolvent de Drept în Regatul Unit, Cristian Cernodolea lucrează în cadrul McHale Sports, companie care se ocupă de jucători din Premier League, Championship, Serie A, juniori U18, dar și fotbaliști din estul Europei.

Citește și alte știri despre Dinamo:

Iuliu Mureșan exultă: „Sorescu e iar cel de dinainte! Nu mai sunt probleme cu Mircea Rednic”

Iuliu Mureșan, adevărul despre conflictul dintre Deian Sorescu și Mircea Rednic: „La nervi mai poți ridica tonul”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
creeperno115
creeperno115  •  05 Noiembrie 2021, 22:42

Bonusurile erau o mare teapa

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  05 Noiembrie 2021, 20:56
Postat de zizu pe 05 Noiembrie 2021, 10:36

Ăsta e exact ca ăla al lui Tamaș sau opria al lui Torje! Prezintă exact numai cei convine lui! Erau 700, nu 1mil.,iar bonusurile de peformanță e vrăjeală ! Umbli ca lftimie după becali!

Depinde ce bonusuri erau. Legia sta bine in Europa League, poate era ceva ca trece de grupe?

dora
dora  •  05 Noiembrie 2021, 10:43
Postat de albastrualb pe 05 Noiembrie 2021, 10:14

FCSM a venit cu oferta de 700 K bani cash, dar fiind o rivala a lui Dinamo , nu s-a concretizat . Fie vorba intre noi la ce a ajuns Dinamo , toate sunt rivale . Oferta de la polonezi era de peste 1 milion , dar nu cash , ci in etape , de aceea nu s-a concretizat

Probabil că au fost si niste comisioane mari la mijloc pe care unii si le doreau !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează