LIGA 1  ·  DINAMO

DINAMO. Spaniolii, obligați să se înțeleagă cu suporterii-acționari din proiectul DDB! Noi detalii despre vânzarea clubului

De la stânga la dreapta: doi reprezentanți spanioli ai lui Cortacero, primul fiind Rufo Collado, Dan Cristian Popescu, Marcel Vela, Cornel Țălnar și avocatul Dorin Serdean
De la stânga la dreapta: doi reprezentanți spanioli ai lui Cortacero, primul fiind Rufo Collado, Dan Cristian Popescu, Marcel Vela, Cornel Țălnar și avocatul Dorin Serdean

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 20:23 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 20:36

DINAMO. În sfârșit, ibericii au sosit, s-au întâlnit și cu ministrul de interne, Marcel Vela, vor să se implice și în rezolvarea problemei stadionului, dar sunt obligați să se înțeleagă și cu fanii-acționari, nu doar cu Ionuț Negoiță.

La 6 săptămâni distanță de la data la care au promis că vor vira garanția-împrumut de 500.000 de euro, din care au achitat după alte trei săptămâni 100.000 de euro, spaniolii lui Pablo Cortacero și Juan Melero au sosit la București. 

Azi, alături de viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, și de Cornel Țălnar, directorul tehnic al „câinilor", doi dintre reprezentanții ibericilor au fost în audiență la Marcel Vela. Ministrul de interne este recunoscut ca simpatizant al lui Dinamo, a promis încă din timpul stării de urgență că va încerca să ajute la rezolvarea problemei stadionului.

DINAMO. Spaniolii trebuie să convingă DDB

Unul dintre cei doi spanioli este Rufo Collado, un om de încredere al lui Cortacero. Vor urma discuții cu Ionuț Negoiță, dar mai ales cu fanii-acționari din programul socios DDB. Aceștia din urmă încearcă să definitiveze cât mai repede auditul financiar al clubului. Așa cum au spus de săptămâna trecută, când au semnat memorandumul cu Negoiță, suporterii au transmis clar: 

„Până la finalizarea acestui proces, programul DDB va avea exclusivitate în negocierile pentru preluarea clubului. În tot acest timp vom rămâne deschiși către colaborarea cu orice investitor serios care va dori să se implice în susținerea sau preluarea clubului alături de suporteri". 

Negoiță nu-și permite să nu-i ia pe fanii-acționari în seamă, fiindcă ar avea de achitat și penalități, pe lângă suma investită de DDB, cu care s-a creditat clubul, iar cifra ar depăși un milion de euro!

Am făcut un nou pas către unul dintre proiectele mele de suflet: Dinamo, stadion nou, fără pistă. Următorul pas, miercuri mergem la stadion, unde vreau să îi invit si pe reprezentanții proiectului DDB
- Dan Cristian Popescu, viceprimar Sectorul 2

PREZENTARE

  • PRIETEN CU GUARDIOLA

Ex-fotbalist profesionist vreme de 9 ani, ex-director sportiv la Granada, Rufo Collado este unul dintre cei doi spanioli trimiși de Pablo Cortacero să negocieze preluarea Dinamo. El ar urma să fie director sportiv la roș-albi, în cazul în care se vor finaliza tratativele. 

Cu afaceri în Orientul Mijlociu, ibericul are un business și în imobiliare. Este recomandat și ca un apropiat al familiei Guardiola. În special al lui Pere Guardiola, fratele managerului de la Manchester City, care a cumpărat Girona în 2017, alături de compania ce deține gruparea engleză. De fapt, Pere Guardiola și Collado sunt sfătuitorii lui Cortacero.

ANTRENOR

  • CONTRA SAU OLTRA

În urmă cu doi ani, Cortacero și Collado au negociat preluarea Almeriei. Prima opțiune pentru funcția de antrenor principal la Dinamo din viitorul sezon este Cosmin Contra, cu atribuții de manager. 

„Guriță" este omul care l-a sfătuit pe Gabi Tamaș să ia în considerare varianta revenirii la Dinamo. Dacă fostul selecționer își va găsi o altă oportunitate de a-și continua cariera, planul B îl implică pe Jose Luis Oltra, care acum e la Racing Santander, ultimul loc în liga secundă spaniolă. Oltra (51 de ani) a mai fost la Almeria, Levante, Tenerife, Deportivo la Coruna, Mallorca, Recreativo sau Cordoba. Trebuia să-l însoțească pe Cortacero la Almeria.

VIDEO Dragomir: „Pițurcă venea cu mine la Dinamo, îi dădeam 1 milion de euro pe an. 80% era rezolvat”

Citește mai multe știri despre Dinamo:Tavi Colen rupe tăcerea în scandalul cu Alin Oprea și soția lui. 'Larisa a afirmat atunci că mâncam la ei şi-mi spăla chiloţii. A uitat să spună...'
Libertatea
Comentarii (5)
bast  •  18 Iulie 2020, 02:09

flăcăii ăia chipurile au treabă cu o societate privată afiliată unui ong. Cu ce ocazie s-au întâlnit ei cu ministrul de interne? Și ddb vorbea de favoritisme...

Costi Costinel  •  17 Iulie 2020, 23:16
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

la cotetavo rtonule , vezi ca v-o pus spniolii 5 lei sa mancati o saptamana

creeperno  •  17 Iulie 2020, 22:45

Sa faca garantii de 3 milioane euro pentru sezonul urmator si sunt bineveniti

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:00 Handbal M
Aalborg - HC Motor
Digi 4
19:45 Handbal M
Kielce - Pick Szeged
Digi 2
21:45 Handbal M
PSG - Flensburg
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Gent - Dinamo Kiev
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1