FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Spaniolii, obligați să se înțeleagă cu suporterii-acționari din proiectul DDB! Noi detalii despre vânzarea clubului

De la stânga la dreapta: doi reprezentanți spanioli ai lui Cortacero, primul fiind Rufo Collado, Dan Cristian Popescu, Marcel Vela, Cornel Țălnar și avocatul Dorin Serdean
De la stânga la dreapta: doi reprezentanți spanioli ai lui Cortacero, primul fiind Rufo Collado, Dan Cristian Popescu, Marcel Vela, Cornel Țălnar și avocatul Dorin Serdean

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 20:23 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 20:36

DINAMO. În sfârșit, ibericii au sosit, s-au întâlnit și cu ministrul de interne, Marcel Vela, vor să se implice și în rezolvarea problemei stadionului, dar sunt obligați să se înțeleagă și cu fanii-acționari, nu doar cu Ionuț Negoiță.

La 6 săptămâni distanță de la data la care au promis că vor vira garanția-împrumut de 500.000 de euro, din care au achitat după alte trei săptămâni 100.000 de euro, spaniolii lui Pablo Cortacero și Juan Melero au sosit la București. 

Azi, alături de viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, și de Cornel Țălnar, directorul tehnic al „câinilor", doi dintre reprezentanții ibericilor au fost în audiență la Marcel Vela. Ministrul de interne este recunoscut ca simpatizant al lui Dinamo, a promis încă din timpul stării de urgență că va încerca să ajute la rezolvarea problemei stadionului.

DINAMO. Spaniolii trebuie să convingă DDB

Unul dintre cei doi spanioli este Rufo Collado, un om de încredere al lui Cortacero. Vor urma discuții cu Ionuț Negoiță, dar mai ales cu fanii-acționari din programul socios DDB. Aceștia din urmă încearcă să definitiveze cât mai repede auditul financiar al clubului. Așa cum au spus de săptămâna trecută, când au semnat memorandumul cu Negoiță, suporterii au transmis clar: 

„Până la finalizarea acestui proces, programul DDB va avea exclusivitate în negocierile pentru preluarea clubului. În tot acest timp vom rămâne deschiși către colaborarea cu orice investitor serios care va dori să se implice în susținerea sau preluarea clubului alături de suporteri". 

Negoiță nu-și permite să nu-i ia pe fanii-acționari în seamă, fiindcă ar avea de achitat și penalități, pe lângă suma investită de DDB, cu care s-a creditat clubul, iar cifra ar depăși un milion de euro!

Am făcut un nou pas către unul dintre proiectele mele de suflet: Dinamo, stadion nou, fără pistă. Următorul pas, miercuri mergem la stadion, unde vreau să îi invit si pe reprezentanții proiectului DDB
- Dan Cristian Popescu, viceprimar Sectorul 2

PREZENTARE

  • PRIETEN CU GUARDIOLA

Ex-fotbalist profesionist vreme de 9 ani, ex-director sportiv la Granada, Rufo Collado este unul dintre cei doi spanioli trimiși de Pablo Cortacero să negocieze preluarea Dinamo. El ar urma să fie director sportiv la roș-albi, în cazul în care se vor finaliza tratativele. 

Cu afaceri în Orientul Mijlociu, ibericul are un business și în imobiliare. Este recomandat și ca un apropiat al familiei Guardiola. În special al lui Pere Guardiola, fratele managerului de la Manchester City, care a cumpărat Girona în 2017, alături de compania ce deține gruparea engleză. De fapt, Pere Guardiola și Collado sunt sfătuitorii lui Cortacero.

ANTRENOR

  • CONTRA SAU OLTRA

În urmă cu doi ani, Cortacero și Collado au negociat preluarea Almeriei. Prima opțiune pentru funcția de antrenor principal la Dinamo din viitorul sezon este Cosmin Contra, cu atribuții de manager. 

„Guriță" este omul care l-a sfătuit pe Gabi Tamaș să ia în considerare varianta revenirii la Dinamo. Dacă fostul selecționer își va găsi o altă oportunitate de a-și continua cariera, planul B îl implică pe Jose Luis Oltra, care acum e la Racing Santander, ultimul loc în liga secundă spaniolă. Oltra (51 de ani) a mai fost la Almeria, Levante, Tenerife, Deportivo la Coruna, Mallorca, Recreativo sau Cordoba. Trebuia să-l însoțească pe Cortacero la Almeria.

VIDEO Dragomir: „Pițurcă venea cu mine la Dinamo, îi dădeam 1 milion de euro pe an. 80% era rezolvat”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo critică dur Liga și Federația: „Dacă FRF menține FCSB în Liga 1 în mod ilegal, de ce să n-o mențină la fel de ilegal și în Cupa României?”

Mesaj clar pentru Dinamo de la deținătorul drepturilor TV: „Nu avem nicio înţelegere pentru cluburile care cer întreruperea campionatului doar pentru a se salva de la retrogradare în afara terenului”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
bast
bast  •  18 Iulie 2020, 02:09

flăcăii ăia chipurile au treabă cu o societate privată afiliată unui ong. Cu ce ocazie s-au întâlnit ei cu ministrul de interne? Și ddb vorbea de favoritisme...

1663755793951448
Costi Costinel  •  17 Iulie 2020, 23:16
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

la cotetavo rtonule , vezi ca v-o pus spniolii 5 lei sa mancati o saptamana

creeperno
creeperno  •  17 Iulie 2020, 22:45

Sa faca garantii de 3 milioane euro pentru sezonul urmator si sunt bineveniti

Vezi toate comentariile (5)
Comentează