FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Nu doar Rotariu e pe listă! Dinamo mai vrea un fotbalist de la FCSB » Dar ar trebui să facă un sacrificiu enorm + CFR Cluj a intrat pe fir

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 08:00 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 12:42

Pe lângă Dorin Rotariu, Zeljko Kopic, antrenorul croat al lui Dinamo, îl vrea pe mijlocașul Damjan Djokovic (33 de ani), conaționalul lui,  încă de la începutul pregătirilor de iarnă. Problema este legată de banii la care jucătorii trebuie să renunțe de la a-i mai lua de la Gigi Becali

Dorin Rotariu, 28 de ani, nu este singurul fotbalist de la FCSB pe care Dinamo îl vrea. GSP.ro a informat miercuri de interesul pe care „câinii" îl au pentru fotbalistul care s-a afirmat în tricoul alb-roșu în perioada 2013-2017.

Gigi Becali vrea să scape de Roti, cum, de altfel este dispus să scape și de Damjan Djokovic, 33 de ani, Mihai Stoica precizând la Orange Sport faptul că patronul a decis să renunțe la cei doi fotbaliști, plus Cristi Ganea. Sunt jucători care nu vor merge în cantonamentul din ianuarie 2024 al liderului clasamentului.

A contribuit la promovarea lui Dinamo, i-a surprins pe foștii colegi cu o poză cu fularul lui Real Madrid: „Ai semnat, gata?”
DINAMO
A contribuit la promovarea lui Dinamo, i-a surprins pe foștii colegi cu o poză cu fularul lui Real Madrid: „Ai semnat, gata?”

Dinamo îl vrea și pe Damjan Djokovic. Dar jucătorul trebuie să renunțe la 120.000 de euro

Dinamo este interesată de mai multă vreme de mijlocașul croat, care s-a afirmat în România în tricoul lui CFR Cluj, fiind multiplu campion cu trupa din Gruia. Conform surselor GSP, interesul „câinilor" a crescut în ultima vreme, mai ales că este și pe lista personală a lui Zeljko Kopic.

Noul tehnician al roș-albilor ar vrea să-l aibă pe conaționalul său sub comanda lui, având nevoie de fotbaliști cu experiență în tentativa de a scăpa Dinamo de la retrogradare.

Dar, la fel ca și în cazul lui Rotariu, și în situația unei eventuale înregimentări a lui Djokovic în „haită" principala problemă este dată de salariul pe care mijlocașul croat îl are în roșu și albastru. 

La FCSB, Damjan are un salariu de 20.000 de euro/lună. Plus că ar trebui să renunțe la restul de bani, aproximativ 120.000 de euro, pe care ar trebui să-i mai încaseze până la finalul angajamentului cu gruparea lui Gigi Becali.

Ca și în cazul lui Rotariu, Dinamo ar putea să-i asigure și lui Djokovic o remunerație între 12.000 și 15.000 de euro/lună, în cazul în care spune "da" roș-albilor. Kopic i-ar vrea pe amândoi jucătorii de la FCSB, încă din startul pregătirilor, în cantonamentul din Antalya, pe care bucureștenii îl vor avea în startul lunii ianuarie.

23de meciuri, 4 goluri și un assist a adunat Damjan Djokovic pentru FCSB în actuala stagiune

Și CFR Cluj îl vrea pe Djokovic 

Dinamo nu e singura echipă din Superligă care e pe urmele lui Djokovic. Și CFR Cluj l-a pus pe lista de priorități. 

Iar croatul ar fi tentat de o revenire la echipa alături de care a câștigat 4 titluri de campion și la care a jucat între 2013 și 2014 și 2017-2021. Decizia o va lua în zilele următoare. 

5trofee a cucerit mijlocașul croat cu CFR Cluj, patru campionate și o Supercupă a României

Andrei Nicolescu, detalii despre mercato: „Unora dintre jucători le e frică de această situație și nu sunt atât de convinși"

Administratorul special al clubului, Andrei Nicolescu, a venit cu noi detalii despre transferuri în cadrul emisiunii "Dinamo 7/9" de la Playsport.

„Sunt niște nume care pentru nivelul lui Dinamo și nivelul campionatului reprezintă transferuri bune. E clar că Dinamo a suferit foarte tare în zona reușitelor. A marcat foarte puține goluri. Plecând de la asta e evident că ne-am creat strategia pentru a aduce în echipă calitate pentru a pune partea din atac în situații foarte bune de a marca.

Sunt vreo patru posturi pe care căutăm… Sunt foarte multe telefoane date, discuții în multe zone, nu avem nimic stabilit 100%, dar suntem foarte aproape de anumite lucruri. Am spus-o, și-mi pare rău că o spun din nou, și sper să-i motivez mai mult pe jucătorii români cu care negociem: vin la un club mare, unde trebuie să demonstreze că valoarea lor e pe măsura clubului Dinamo.

Am simțit că-n anumite discuții, unora dintre jucători le e frică de această situație și nu sunt atât de convinși… Ei văd o situație grea. Trebuie să fie 100% siguri pe ei, dorința că vor să ajute", a transmis Nicolescu la Playsport.

Vrem să aducem mai mulți jucători, dar nu vă pot spune. Discutăm cu mai fotbaliști. Sunt mai mulți jucători care sunt în București, dar încă nu vă pot spune. În avionul de Antalya sperăm să fie doi sau trei jucători noi. Este o opțiune să aducem și jucători împrumutați.

Dacă vorbim de salarii, vorbim deja de o anumită creștere a bugetului de salarii, pentru jucătorii pe care îi vom aduce, care nu impactează mult pentru că se compensează cu anumite salarii ale jucătorilor care vor pleca.

- Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

VIDEO Dani Iglesias, mesaj pentru fanii dinamoviști: „Merită mult mai mult de la noi”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Calvarul se încheie pentru cel mai ghinionist jucător român: „Dacă Ianis Hagi a putut, eu de ce să nu pot?!” » Ar putea salva un club din Liga 1

EXCLUSIV // VIDEO Lucas Alves, replică din filme: „Au fost vremuri grele, vremuri bune vor veni”. Când și unde a trăit un Crăciun memorabil

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (20)
nikomunie
nikomunie  •  21 Decembrie 2023, 15:19
Postat de redbuldog pe 21 Decembrie 2023, 13:39

Bheee dar terminati odata cu prosteala asta...!Strategia lui Dinamo la transferuri,dupa 2010 incoace,sa bazat pe sintagma ,,multi prosti" adica jucatori de duzina,expirati si de altii refuzati,asa ca sa fie la numar,sa zica ca ai un lot de 24...!Gata cu ,,traditiile" astea,nu as transfera vreodata de la fcsbei, Nicolescu &co. sa faca o ,,inginerie financiar/ fotbalistica"si sa aduca 3-4 oameni de valoare,care sa intre direct titulari si sa creasca nivelul evolutilor, pentru retur si playout. Totodata cei 3-4 sa fie ,,scheletul"unei viitoare reconstructi din vara,ca de la anul sa te apropi de play-off..cine are urechi si minte de inteles asa ar face!

O inginerie financiara de tip cortacero?de unde aduci tu patru fotbalisti buni pe care są contruiesti?chiar Daca din 4 doi ar confirma in vara Ła prima oferta de 200k sunt vanduti..

redbuldog
redbuldog  •  21 Decembrie 2023, 13:51
Postat de therealreddog33 pe 21 Decembrie 2023, 12:08

Corect, totuși niciunul nu face 20.000 (chiar dacă Dinamo ar plăti jumate, să zicem). Mie Ilici nu îmi place, încetinește toate fazele, e lent, greoi, nu are idei de joc. Fazele fixe le bate slab. Da, aleargă, mai mult însă nu. Djokovic ar fi bun pt noi, dar nu la banii aia. Dacă am avea un scouting cât de cât, ai aduce 2-3 brazilieni de prin liga 2 sau 3, care ar costa toți la un loc cât Djokovic. Dar nu avem nici scouting, nici ochi format de antrenor, cum are de exemplu Grozavu la Iași.

Pentru Dinamo,ar fi mana cereasca sa aduca acum,un jucator de profilul si valoarea unui Dan Nistor,Paul Anton sau Antun Palic,exemplare de ,,dirjor" care au trecut prin curtea lor si chiar au avut evoluti apreciate...!

redbuldog
redbuldog  •  21 Decembrie 2023, 13:39

Bheee dar terminati odata cu prosteala asta...!Strategia lui Dinamo la transferuri,dupa 2010 incoace,sa bazat pe sintagma ,,multi prosti" adica jucatori de duzina,expirati si de altii refuzati,asa ca sa fie la numar,sa zica ca ai un lot de 24...!Gata cu ,,traditiile" astea,nu as transfera vreodata de la fcsbei, Nicolescu &co. sa faca o ,,inginerie financiar/ fotbalistica"si sa aduca 3-4 oameni de valoare,care sa intre direct titulari si sa creasca nivelul evolutilor, pentru retur si playout. Totodata cei 3-4 sa fie ,,scheletul"unei viitoare reconstructi din vara,ca de la anul sa te apropi de play-off..cine are urechi si minte de inteles asa ar face!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează