FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Un personaj controversat, asociat cu mafia pariurilor, implicat într-un transfer făcut de Dinamo: „E un prieten foarte bun”

Antonis Antoniou, în stânga, lângă Victor Pițurcă
Antonis Antoniou, în stânga, lângă Victor Pițurcă

Articol de - Publicat luni, 21 februarie 2022 12:10 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 12:51

Gabriel Moura, 33 de ani, a dezvăluit că a revenit de la Gaz Metan la Dinamo pe filiera „unui prieten foarte bun, Antonis Antoniou”. Bărbatul este considerat un personaj controversat, asociat cu mafia pariurilor și cu legături puternice în fotbalul românesc.

Într-un interviu exclusiv GSP, fundașul dreapta brazilian a explicat cum a ajuns din nou la Dinamo: „Prin intermediul unui prieten foarte bun, Antonis Antoniou, el m-a ajutat și când m-am transferat de la Dinamo la Gaz Metan, acum m-a adus înapoi. Crede-mă, totul s-a derulat foarte repede, în ultima zi de transferuri. Și-apoi, Dinamo rămâne Dinamo!”

Vești bune la Dinamo » 3 jucători noi la antrenamentele lui Flavius Stoican
DINAMO
Vești bune la Dinamo » 3 jucători noi la antrenamentele lui Flavius Stoican

Antonis Antoniu, implicat în transferul lui Moura la Dinamo

Antonis Antoniu are cetățenie greacă și cipriotă, e căsătorit cu o româncă și are trei copii. Acesta are relații excelente cu fotbalul românesc, iar printre prietenii lui buni se numără și Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo. Antoniu a fost angajat al departamentului de marketing de la CFR Cluj.

Despre Antoniou se spune că organizează pentru echipe cantonamente în care s-ar truca meciuri pentru mafia pariurilor.

În 2018, Antonis Antoniou a organizat amicalul Aris Limassol - Dinamo București 0-5, considerat „meci trucat” de agenția de monitorizare a pariurilor Federbet. Gazeta a descoperit că Antoniou era director sportiv neoficial pentru Aris, club patronat de un om de afaceri asociat cu lumea interlopă din Cipru.

Este trist ce se scrie despre mine. Mie îmi place fotbalul din România. Eu mereu am făcut cinste fotbalului românesc și am vorbit mereu frumos despre România în străinătate.

- Antonis Antoniou, în mai 2018, la TV Digi Sport.

De asemenea, în 2018, când se zvonise că afaceristul grec Konstantinos Tsakiris ar urma să cumpere Dinamo, numele lui Antonis Antoniou a fost vehiculat ca posibil conducător al clubului din „Ștefan cel Mare”.

Un personaj controversat, asociat cu mafia pariurilor, implicat într-un transfer făcut de Dinamo: „E un prieten foarte bun”
Antonis Antoniou (în cămașă de jeans) discută cu Ioan Andone, Arpad Paszkany, Iuliu Mureșan și Marius Stan (mascat de Antoniou). Sursă: GSP

Antonis Antoniou a organizat în ultimii ani mai multe meciuri amicale între echipe românești, precum CFR, Dinamo sau Chiajna, și echipe din Cipru investigate sau suspendate pentru implicare în meciuri trucate (Aris Limassol și Karmiotissa). El este unul dintre agenții de meciuri FIFA extrem de apropiați de frații Ioan și Victor Becali. Echipele aflate în relații excelente cu cei doi impresari mergeau în cantonamente organizate de Antonis Antoniou.

Antonis Antoniou a fost asociat frecvent cu mafia pariurilor în ultimii ani. Gazeta a dezvăluit în 2018că numele său apare într-un raport secret întocmit în 2011 de Centrul Internațional pentru Securitatea Sportului (ICSS), o organizație non-profit care luptă împotriva corupției în sport. Potrivit ICSS, Antoniou a semnat contractul pentru organizarea unui meci amical interțări pe care Wilson Raj Perumal - faimosul singaporez condamnat de două ori pentru trucare de meciuri - urma să-l trucheze.

În 2017, Antonis Antoniou a organizat trei meciuri amicale ale CFR Cluj și Astra la care arbitri au fost români deghizați în bulgari, letoni sau turci. În meciurile respective, arbitrii deghizați au luat decizii extrem de bizare. Agenția de monitorizare a pariurilor Federbet a raportat evoluții suspecte ale cotelor de parieze pe aceste partide. Gazeta a descoperit o întreagă rețea de arbitri din Târgoviște folosită pentru meciuri suspecte, iar cazul a fost investigat de poliția română.

Antonis Antoniou, asociat cu Mircea Sandu, Daniel Stanciu și Ioan Horoba

  • Antonis Antoniou a avut o firmă de turism împreună cu fiul lui Ioan Horoba, fost președinte la Gloria Bistrița și Gaz Metan.
  •  Potrivit unui apropiat al lui Antoniou, acesta le oferea cadouri și bani conducătorilor de club care acceptau să-și trimită echipele în cantonamente cu firma sa. Bonusurile neoficiale ale lui Antoniou ajungeau și la 5.000 de euro.
  • A fost partener de afaceri cu Daniel Stanciu, fost impresar angajat la firma fraților Becali și ex-conducător la Poli Timișoara, Steaua sau Dinamo, și cu Mihai Neguț, prietenul și responsabilul cu relațiile publice pentru cumnații Gică Hagi și Gică Popescu.
  • Antoniou a fost partenerul exclusiv pe partea de cantonamente al unei firme de turism unde director era o nepoată a lui Mircea Sandu. În mandatul lui Sandu, arbitrii din lotul CCA făceau cantonamente cu Antonis Antoniou.
  • A fost director și coacționar la o firmă scoțiană, Libero Spx Limited, împreună cu Kenneth Moyes, fratele fostului manager de la Manchester United, David Moyes. Sursele Gazetei susțin că cei doi au fost nevoiți să renunțe la a duce echipe în Turcia din cauza unei țepe de 300.000 de euro date unei firme partenere, Enda.
  • A dus aproape toate echipele importante din România în cantonamente în Turcia, Cipru, Austria, Spania sau Scoția. Printre clienții lui importanți s-au numărat Dinamo, Steaua și CFR Cluj.

VIDEO Iuliu Mureșan, fericit după victoria lui Dinamo cu Gaz Metan

Citește și: 

Dinamo, avertizată chiar dacă tocmai a obţinut primul succes din 2022: „De retrogradat, tot retrogradează” + Campania de achiziţii, ironizată: „Văd că transferă din trenuri, din tramvaie!”

Noul transfer al lui Dinamo, convins că echipa va rămâne în Liga 1: „Nu retrogradăm niciodată, ne salvăm”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
creeperno115
creeperno115  •  21 Februarie 2022, 22:42

Daca eram in mafia pariurilor, eram in playoff

costeltudor
costeltudor  •  21 Februarie 2022, 18:58

Am mai spus și ma repet , AGENȚIILE de PARIURI sunt GROPARUL sportului in general și a fotbalului in mod special !!!

1109163919123320
Popa Liviu  •  21 Februarie 2022, 13:58

IPOCRIZIE MAXIMĂ! Vorbiți despre mafia pariurilor și o condamnați cu mânie proletară uitând că întregul fenomen sportiv, implicit fotbalul și televiziunile sunt plătite făcând reclamă caselor de pariuri...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close