FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV De ce nu l-a vândut Dinamo pe Sorescu în vară: „Era un impediment legal. Nu e cașcaval sau brânză”

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 13:55 / Actualizat luni, 08 noiembrie 2021 14:58

Deian Sorescu (24 de ani) putea pleca de la Dinamo în vară, însă clubul a decis să nu-l vândă.

Azi, Răzvan Zăvăleanu, reprezentatul administratorului judiciar al lui Dinamo, a explicat la GSP LIVE motivele care au stat la baza acelei decizii.

De ce nu a plecat Sorescu de la Dinamo: „Am avut ofertă foarte bună pentru el, dar nu putea fi vândut din punct de vedere legal”

„A fost o ofertă foarte bună pentru Sorescu, dar a existat un impediment de natură legală. Nu a fost legat de preț. Dacă exista o posibilitate legală să-l vindem pe Sorescu, l-am fi vândut atunci, pe cel mai mare preț pe care l-am obținut.

Atunci nu aveam o adunare generală a creditorilor și nu aveam o evaluare. Legal, putem vinde doar bunuri perisabile. Iar Sorescu nu e cașcaval, brânză sau mai știu eu ce pentru a-l fi putut vinde.

Astfel, și dacă primeam o ofertă foarte mare trebuia să ne asumăm o responsabilitate foarte mare. Am văzut exemple drastice, ca la U Cluj, unde jucătorii au plecat cu valoare de transfer 0, pentru că echipa nu mai putea plăti salariile, și de acolo au început niște dosare penale. Nu vrem să ajungem într-o asemenea ipostază. Aveam nevoie o adunare generală a creditorilor.

Dacă venea o ofertă de 100.000 de euro pentru Sorescu, exagerez puțin, și aveam adunare generală a creditorilor, iar creditorii spuneau să-l vindem, noi îl vindeam fără probleme”, a spus Răzvan Zăvăleanu la GSP LIVE.

Dinamo a avut trei oferte pentru Sorescu

În vară, „câinii”au respins oferta Legiei - 350.000 de euro și a celor de la Gaziantep - 600.000 de euro, precum și pe cea de la FCSB - 750.000 de euro. Polonezii au mers cu o ofertă care lua ochii la prima vedere, un milion de euro, însă restul banilor era condiționat de diverse bonusuri de performanță.

Citește și: 

Veste bună pentru Dinamo: la un pas să scape de depunctare » Planul de reorganizare a fost aprobat

Șefii lui Dinamo spun STOP transferurilor lui Rednic: „Suntem la limita limitelor. Nu ne mai permitem să aducem alții”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
creeperno115
creeperno115  •  08 Noiembrie 2021, 22:44

Ne-am fi descurcat in b daca nu erau datoriile astea mari

gimiskutze
gimiskutze  •  08 Noiembrie 2021, 16:44

E clar perisabil. Deja a expirat! Ca si Dinamo de altfel. Ma gindesc daca o sa faca fatza in B!

sibelius
sibelius  •  08 Noiembrie 2021, 16:42

Pai, Sorescu sau orice alt fotbalist e produs perisabil. In vara valora mai mult de 500.0000, acum valoreaza 100.000.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează