FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Probleme tot mai mari la Dinamo! Sancțiunea primită din partea FIFA e mai gravă

Dinamo se află într-o ipostază groaznică: nu poate
legitima jucători, iar mulți dintre cei aflați în lotul din
sezonul trecut au plecat sau vor pleca // FOTO Cristi Preda
Dinamo se află într-o ipostază groaznică: nu poate legitima jucători, iar mulți dintre cei aflați în lotul din sezonul trecut au plecat sau vor pleca // FOTO Cristi Preda

Articol de , , - Publicat miercuri, 09 iunie 2021 08:05 / Actualizat miercuri, 09 iunie 2021 08:26

Circula informația potrivit căreia Dinamo nu putea să aducă jucători contra cost, o sancțiune care nu o afecta deloc în realitate. Pedeapsa de la FIFA e mai gravă: „câinii” nu au nici dreptul să legitimeze fotbaliști liberi! Uhrin va reveni la București, dar nu știe dacă o să continue.

Procesele cu fotbaliștii pe care i-au adus Cortacero și oamenii lui lovesc clubul în toate felurile posibile. Dinamo a pierdut litigii cu Borja Valle și cu Rene Roman, cărora le datorează 420.000 de euro. Într-un alt proces, cu Isma Lopez, clubului i-au fost interzise transferurile.

A circulat informația conform căreia dinamoviștii n-ar mai avea dreptul să cumpere jucători. O astfel de pedeapsă nu-i afecta deloc, de fapt, din moment ce roș-albii aduceau doar fotbaliști liberi, au trecut mulți ani de când ei nu au mai plătit pentru vreun transfer.

Realitatea e că sancțiunea se referă la toate legitimările! Asta înseamnă că Dinamo nu mai poate să achiziționeze niciun jucător.

Clubul a eliberat deja câțiva oameni dintre cei pe care i-a folosit în sezonul trecut: Albentosa, Bejan, Morsay, Nepomuceno, Kongshavn. Vestiarul s-a golit și nu poate fi umplut, din moment ce achizițiile sunt interzise.

Rămâne Dinamo și fără antrenorul Dusan Uhrin?

Dusan Uhrin va reveni la București după vacanța petrecută în Praga, însă nu e clar dacă antrenorul o să continue la Dinamo. El va avea o discuție cu liderii asociației „Doar Dinamo București", o ședință în care tehnicianul speră să clarifice situația. Suporterii-cotizanți nu îi pot promite multe, din moment ce nici ei nu controlează situația. Există multe salarii restante, achiziții nu pot fi efectuate.

Programul de pregătire a fost și el dat peste cap. Echipa ar fi trebuit să meargă în Bistrița, pe cheltuiala unui suporter membru al DDB, Iuhasz. Hotelul în care ar fi stat roș-albii a intrat în lucrări de recondiționare, deci soluția a picat. O variantă ar fi acum un cantonament în Brașov.

La Săftica nu se poate sta întrucât baza tradițională a dinamoviștilor e un șantier acum. Marius Nicolae, managerul sportiv, spusese recent că nu existau în cantonament condiții normale pentru sportul profesionist. El nu a descris cu exactitate starea bazei din Săftica, una dezastruoasă!

Echipa nu mai putea să folosească hotelul de acolo, atât de rău se deterioraseră camerele, bucătăria. Lucrările de refacere sunt asigurate tot de suporteri. Unii contribuie cu materiale, alții cu bani. 

Voi fi înapoi la București, dar vreau să știu că există un plan. Acum nu mi se pare că Dinamo are vreun plan. Am mai discutat cu Mario Nicolae și cu Alexandru Anghel, din DDB. Situația e foarte grea, ne-ar trebui măcar 20 de jucători buni ca să rezistăm în prima ligă. Eu nu am fost plătit deloc, nu știu dacă a fost plătit careva din echipă 
- Dusan Uhrin, în Fanatik

Dinamo nu mai are fundași centrali

Albentosa și Bejan au plecat, la finalul contractelor, și i-a devenit imposibil lui Uhrin să mai alcătuiască o formulă normală, în sistemul 3-5-2 pe care l-a folosit el. Nu mai are suficienți fundași centrali. 

Antrenorul i-a transmis managerului Marius Nicolae că are nevoie măcar de un stoper nou, însă nu a fost achiziționat niciun jucător, din moment ce Dinamo nici nu are voie să legitimeze fotbaliști. Alt apărător central, Puljici, a anunțat într-un interviu din Gazetă că se gândește să plece și el, tot din cauza situației grele în care se află clubul. Uhrin a semnat de curând prelungirea cu un an a contractului, dar actul nu garantează rămânerea antrenorului ceh. 

Salarii de peste două milioane de euro la Dinamo!

Când a spus că bugetul ar trebui să fie redus, Marius Nicolae a avut în vedere salariile uriașe pe care le-a plătit Dinamo de-a lungul sezonului trecut. În tot campionatul, „câinii" au consumat mai mult de două milioane de euro doar cu salariile! 

Bugetul e unul de cupe europene, însă echipa abia a rezistat în prima ligă, s-a salvat grație unei serii foarte bune pe care a înregistrat-o în play-out. Conducerea a avut discuții în perioada aceasta, a căutat jucători pentru stagiunea următoare, în eventualitatea în care Tribunalul din Lausanne va ridica sancțiunea prin care lui Dinamo îi este interzis să aducă fotbaliști noi.

Recrutarea este, oricum, greu de realizat, pentru că reputația proastă a clubului îi sperie pe toți jucătorii, și pe români, și pe străini. Nimeni nu are încredere că va fi plătit, indiferent de ofertă

VIDEO Dorinel Munteanu, mesaj radical pentru Dinamo: „Mai bine să o ia de la capăt, să nu se mai chinuie”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

INSOLVENȚA, singura soluție pentru Dinamo! Gazeta a aflat ce pregătește DDB

Dusan Uhrin jr. s-a săturat: „Dinamo nu m-a plătit deloc! Nu există niciun plan aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
creeperno115
creeperno115  •  09 Iunie 2021, 22:47

Negoita nu ne vrea in faliment caci toate arhivele clubului vor ajunge la anaf care vor descoperi ilegalitati comise de negoita

mda....
mda....  •  09 Iunie 2021, 18:35
Postat de dd.x pe 09 Iunie 2021, 14:44

Da, numai ca acel cotacer0 este doar o papusica aruncata inainte de neg0ita ...

Exact ce am spus.Datoriile sunt la lotus care stim a cui e iar baza de la saftica ar completa perfect parcela pe care deja si-a sustras-o

tororosso
tororosso  •  09 Iunie 2021, 16:34

Boală lungă - moarte sigură!-Un lucru cu care te chinuieşti îndelung e sortit să nu reuşească. Adevărul este că datorită lui Sorescu și a încă 2/3 jucători , Dinamo a reușit a rămâne în L1 .Dacă și aceștia vor pleca ,Dinamo este pe făraș .Viitorul campionat va fi dezastru , fără jucători , bază de pregătire , datorii de 8mil.euro va duce la faliment fapt dorit de Negoiță și cei care au patronat în decursul timpului acest club de renume .

Vezi toate comentariile (14)
Comentează