FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Primul șoc al verii pentru „câini” » FIFA: „Dinamo datorează 420.000 de euro”

Dinamo a pierdut în prima instanță procese cu Borja Valle și cu Rene Roman. Sursă foto: Bogdan Băl
Dinamo a pierdut în prima instanță procese cu Borja Valle și cu Rene Roman. Sursă foto: Bogdan Băl

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2021 13:59 / Actualizat luni, 31 mai 2021 14:27

Dinamo a pierdut în prima instanță procese cu Borja Valle și cu Rene Roman. Suma de plătit e foarte mare, dar clubul are dreptul să solicite micșorarea ei deoarece jucătorii spanioli au semnat alte angajamente la scurtă vreme după ce au rupt contractele de la București. 

Suporterilor dinamoviști care strâng bani pentru salvarea clubului li se adună încontinuu datorii. Fotbaliștii pe care i-au adus Cortacero și oamenii lui nu au fost plătiți, au rupt contractele cu clubul și au pornit procese pentru recuperarea sumelor care le fuseseră promise. 

Ultima șansă a lui Dinamo

Doi jucători au câștigat deja litigii în comisia FIFA. Rene Roman, portarul de rezervă pe care l-au adus directorul sportiv Collado și antrenorul Contra, și Borja Valle, mijlocașul-vedetă din campania de achiziții, trebuie să recupereze de la Dinamo, conform verdictului, 420.000 de euro! 

Surse care cunosc cazul explică ce ar trebui să facă oficialii roș-albilor ca să diminueze paguba: "Clubul poate solicita ca FIFA să reducă suma totală pe care au pretins-o fotbaliștii și să stabilească despăgubiri numai până la momentul în care jucătorii au semnat contracte cu alte cluburi. 

Adică să le ofere doar salariile din perioada în care s-au aflat la București și din vremea în care au rămas liberi după ce au rupt actele cu Dinamo".

Riscul: TAS să crească datoria 

Borja a plecat din România spre finalul anului trecut și a rămas șomer doar o lună, după care a semnat cu Oviedo, din eșalonul secund spaniol. 

În aceeași perioadă a părăsit Bucureștiul și Rene Roman, un goalkeeper în vârstă de 37 de ani adus ca să fie rezerva lui Mejias, tot un iberic. Rene a stat pe margine tot o lună, apoi a ajuns la un acord cu Atletico Baleares, o formație din liga a treia spaniolă. 

Dacă Dinamo ar avea succes într-un astfel de demers la FIFA, datoria ar scădea cu mult sub 420.000 de euro. Dacă nu, roș-albii ar mai avea o a doua instanță, Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv din Lausanne. 

La TAS nu e ușor de mers, un recurs în Elveția are rost doar când crezi cu adevărat că ai șanse mari să câștigi procesul. Altfel, taxa pentru judecare e între 30.000 și 40.000 de franci elvețieni, deci un eșec în litigiu înrăutățește paguba inițială.

9 meciuria jucat Borja Valle pentru Dinamo în campionat și a marcat 5 goluri. El reprezentase achiziția care îi entuziasmase cel mai mult pe oamenii din club și pe suporteri. Ajunsese la București de la Deportivo La Coruna

180 de minutea petrecut Rene în poarta lui Dinamo. Goalkeeperul-veteran, 37 de ani, a fost adus ca rezervă a lui Mejias, spaniolul care constituia opțiunea principală. Ca să-l angajeze pe Rene, Contra l-a dat afară pe Straton și Cătălin a semnat imediat cu FCSB

„Câini” la Dinamo, „căței” după! Spaniolii, pe minus după plecarea de la Dinamo
DINAMO
„Câini” la Dinamo, „căței” după! Spaniolii, pe minus după plecarea de la Dinamo

Datorii vor mai apărea la Dinamo

Isma Lopez, fundaș stânga pe care l-au adus la București tot Cortacero, Collado și Contra, a deschis și el un proces cu Dinamo

El și ceilalți doi iberici care au câștigat litigii pretindeau o sumă în jurul unui milion de euro. Dacă și Lopez va câștiga, datoria clubului către foști angajați va crește, indiferent de valoarea despăgubirii pe care ar stabili-o FIFA în cazul lui.

VIDEO Soluția lui Anghelache pentru supraviețuirea lui Dinamo: „Să aibă în vedere ce am avut eu în 2013, iar Uhrin să rămână”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Răsturnare de situație la Dinamo! Negoiță și-a schimbat decizia după discuțiile cu fanii

DINAMO. Răsfățatul Peluzei Cătălin Hîldan recunoaște că n-ar refuza o rivală: „Ar fi neprofesionist să spun asta”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (89)
rocky5
rocky5  •  31 Mai 2021, 22:47
Postat de jean_valjean pe 31 Mai 2021, 17:14

Ok, inteleg suporterii stelisti daca iau Dinamo peste picior, este rivalul de o viata si au un palmares mai bun...dar bai nene, cand vad suporterii care sustin echipe din provincie( mai ales olteni) ca fac misto de Dinamo si de istoria noastra... Ati fost desfiintati, prin ligile inferioare, dar fotbalul nostru a mers mai departe, fara probleme...lumea uitase de voi ! Daca un club ca Dinamo dispare, atunci trebuie sa inchidem sandramaua fotbalului, si schimbam liga 1 fotbal cu liga 1 polo ! Ba, in Romania sunt doua cluburi fara de care fotbalul nostru moare, DINAMO SI STEAUA ! cluburile voastre sunt iubite doar la voi pe tarla acolo..se poate si fara voi !

Nu moare nimeni, stai linistit!

creeperno999
creeperno999  •  31 Mai 2021, 22:38

Fake news -Mario Nicolae

tara.lui.gigi.si.pacionel
tara.lui.gigi.si.pacionel  •  31 Mai 2021, 19:20
Postat de samrtx pe 31 Mai 2021, 16:55

Cântecul de lăbădă trebuie să sune ca un scâncet. Gigi Becali a nenorocit fotbalul românesc.

evident gigi e cancerul fotbalului romanesc! a distrus multi fotbalisti!

Vezi toate comentariile (89)
Comentează