FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ „Câini” la Dinamo, „căței” după! Spaniolii, pe minus după plecarea de la Dinamo

Borja Valle nu a impresionat la Oviedo decât prin noua culoare a părului
Borja Valle nu a impresionat la Oviedo decât prin noua culoare a părului

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2021 07:26 / Actualizat luni, 31 mai 2021 07:37

„Armada spaniolă” adusă de Cortacero și ai lui a dat chix după ce-a părăsit clubul din Ștefan cel Mare, Aleix Garcia, Borja Valle, Tomas Mejias sau Juan Camara fiind la număr pe unde au ajuns.

Dinamo a terminat cât a putut de bine cel mai negru sezon din istoria celor 73 de ani ai grupării, evitând și locurile de baraj. Pablo Cortacero continuă să amenințe cu revenirea la conducere, cu toate că are obstacole și în justiție, dar este reprezentantul legal al acționarului majoritar. 

„Câinii" se pregătesc să se despartă de jumătate din lot, se anunță salarii de criză, de aproximativ 5.000 de euro/lună, spre deosebire de vara trecută, când Dinamo a fost un „El Dorado" al Ligii 1, cu salarii de peste 15.000 de euro, ocazional chiar 30.000-35.000 de euro/lună.

Dacă o parte dintre jucătorii aduși de managementul spaniol - Borja Valle, Isma Lopez și Rene Roman - speră să dea lovitura și să se îmbogățească pe spatele roș-albilor, solicitând sute de mii de euro în contul contractelor semnate, cei plecați iarna trecută n-au dus-o strălucit, din punct de vedere sportiv, după ce-au părăsit „Groapa".

Mejias (crescut la Real Madrid) și Garcia (ex-Manchester City) au retrogradat cu echipele lor, Camara și Borja Valle au fost la număr, Alex Gonzalez și Abdoulaye Ba au fost constanți.

Cifre mai mult negative pentru spaniolii plecați de la Dinamo

  • Tomas Mejias, 32 de ani, cedat de Middlesbrough la Ankaraspor, a jucat 17 meciuri în capitala Turciei, dar formația, penultima în clasament, a retrogradat în eșalonul al treilea.
  • Rene Roman, 37 de ani, a ajuns la Atletico Baleares, în liga a treia iberică, a bifat 10 prezențe, luptă pentru promovarea în eșalonul secund.
  • Alexander Gonzalez, 28 de ani, a semnat prelungirea cu Malaga pe încă un sezon, are 16 meciuri acolo, fundașul dreapta fiind selecționat și la naționala Venezuelei, evitând retrogradarea, echipa de pe Costa del Sol fiind pe locul 15 în Segunda Division.
  • Abdoulaye Ba, 30 de ani, a strâns 12 partide, 11 ca integralist, la Moreirense, locul 8 în prima divizie portugheză.
  • Isma Lopez, 31 de ani, a semnat cu Racing Santander, a adunat 13 meciuri în liga a treia, speră să promoveze în liga a doua.
  • Borja Valle a impresionat în tricoul roș-albilor, dar la Oviedo, în afară de faptul că și-a vopsit părul blond, a strâns 21 de partide (16 din postura de rezervă), fără niciun gol. Oviedo e la mijlocul clasamentului, locul 11.
  • Aleix Garcia, 23 de ani, cel mai sonor transfer al roș-albilor, fostul mijlocaș al lui Manchester City, a adunat 11 meciuri la Eibar, doar 5 ca titular, însă formația a fost ultima în LaLiga și a retrogradat. Are un assist și onoarea că a fost din primul moment pe teren cu Atletico Madrid, Real Madrid și Athletic Bilbao.
  • Juan Camara, 27 de ani, a lăsat Dinamo pentru CS Universitatea Craiova, unde a adunat două assist-uri în 16 meciuri. Doar în jumătate a fost titular fostul jucător al Barcelonei, iar în finala Cupei României cu Astra a jucat numai 24 de minute, însă a ridicat trofeul deasupra capului. 

VIDEO Dorinel Munteanu, mesaj radical pentru Dinamo: „Mai bine să o ia de la capăt, să nu se mai chinuie”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Deian Sorescu, dezamăgit de perioada petrecută la Dinamo: „Mă așteptam să câștig trofee, credeam că fac un pas mare”

Dinamo, soră cu falimentul: „Avem datorii peste tot, de milioane de euro!” » Negocieri intense în „Groapă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bodystyle74
bodystyle74  •  31 Mai 2021, 09:44

Toti cu exceptia portarilor ar fi avut asigurat posturi de titulari la echipele din playoff-ul romanesc. Salariile lor nu sunt mari ,intre 7000-15000 , doar ca au o problema de adaptare in afara Spaniei. Daca aduci unul singur(vezi cazul Craiovei) nu da randament, trebuie sa ai cel putin 3.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează